Sayfa 411/694 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511 ... SonSon
Arama sonucu : 5546 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Şimdi ben bildiğimi anlatayım madem, hep sormak olmaz, biraz da vermek lazım
    Normalde amerikan devleti amerikadan hisse alan yabancıya ödenen temettüden %30 vergi kesiyor, ama bazı ülkeler ile anlaşma yapmış daha düşük kesiyor, misal TR için %20, İrlanda için %15. Bu sebeptendir ki ishares, vanguard gibi firmalar irlanda da şube açıp ora merkezli usa etf çıkarmış. Başka bir şey de irlanda (ve uk bu durumda) yabancıdan temettü vergisi almıyor. Dolayısı ile ne oldu, normalde usa dan hisse alan bir yabancı ülke anlaşması yok ise %30 vergi ödeyecekken irlanda menseyli olanı alında %15 ödemiş oldu. TR için bu değer %20 yerine 15 olmuş oldu (+ buradaki gelir vergisi tabi)
    Buraya kadar bildiğimiz, şimdi soru şuna evrildi, UK temettüden stopaj almıyor ise mantık olarak UK hissesine yatırım yapan UK temelli ETF'den de almaması gerekir. O zaman eğer UK temettü ETF'i bulur isek teoride sadece TR gelir vergisi ile yırtıyor oluruz. Hızlı bir aramada IUKD ETF'i bizim işimize yarayabilir gibi geldi,
    Edit: Şimdi baktım IVV (SP500 ETF'i) ile karşılaştırınca IUKD çok kötü performans sergilemiş, güldürmedi

2.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    UK:den sirket secmek istemiyorsaniz THE CITY OF LONDON INVESTMENT TRUST PLC (GB0001990497) hissesini inceleyin derim.
    UK sirketi ama, LSE 100 sirketleri hissesi tutar. ETF degil sirket ama, ETF gibi, Temettüde veriyor.
    Sagolun hocam, inceleyeyim bakalım bu şirketi

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    ETF'nin de değmesi lazım. 5 sene boyunca aynı fiyatta kalıp 1% net temettü alınacaksa ha 15% ödenmiş ha 20% stopaja.

Yukarıdaki ETF örneği için söylüyorum.

Yoksa Apple gibi 5 katlayan hisse bulursanız temettüsüne verdiğiniz vergiyi görmezsiniz bile.
    Cesitlemek lazim o yüzden. Hem Apple gibi büyüyen hemde iyi temettü veren sirket hissleri almak lazim. Sahsen öyle yapiyorum.
    Hisselerimin cogu UK bazli temettü sirketleridir ama, Apple'de tutuyorum.
    Diger taraftan 2 ETF tutuyorum. Biri Gelismis dünya ETF'i (portföyümüm en büyük olan hissesi), digeri ise ABD teknoloji ETF'i (Apple ve MS %40 ini olusturuyor).

4. AAPL 152 USD oldu borsalar ateş ediyor ABD'de.

ytd

5. İBKR'ye 26.08.2021 tarihinde 5 bin lira gönderip sitenin kendi içinden TL'den dolara döndüm 500 dolar aldım, 700-800 TL kaldı, geri Türkiye'ye gönderim için hem TL hem USD banka hesap tanımladım ama gönderilecek bakiye 0 görünüyor. Belirli bir limit mi var? Ya da valör mü var, 5 gün oldu.

6.  Alıntı Originally Posted by baydisiplin Yazıyı Oku
    İBKR'ye 26.08.2021 tarihinde 5 bin lira gönderip sitenin kendi içinden TL'den dolara döndüm 500 dolar aldım, 700-800 TL kaldı, geri Türkiye'ye gönderim için hem TL hem USD banka hesap tanımladım ama gönderilecek bakiye 0 görünüyor. Belirli bir limit mi var? Ya da valör mü var, 5 gün oldu.
    evet.
    para transfer ekranında o süreyi gösteriyor size.

7. Herhangi bir tarih yazmıyor hızlı resim paylaşabilir misiniz

8. hocam resim ekleyemedim ama sana bir makale gönderiyorum burayı okursan burda da bahsediyor resimli şekilde

https://pintidegiltutumluyum.com/202...ka-hesabiniza/

Sayfa 411/694 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •