Sayfa 412/413 İlkİlk ... 312362402410411412413 SonSon
Arama sonucu : 3297 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1. Sayın T/A üstat merhaba 25 gün önce cante sormuştum 1.90 maliyetleyim ben olsam bugün satarım demiştin sorduğum gün tavandan tabana döndü şuan 2.66 fiyatında bundan 10 gün önce odaş 750 milyon satılamaz pozisyondaki lotu satılır pozisyona çevirdi Bir gün içinde sattı malı sözde bir günde nasıl o kadar alıcıyı bulduysa ben bu durumu olumlu olarak okudum kendimce endeks almış başını giderken bu malları tahtayı kaldırıp daha yukarılardan dağıtacağını düşünüyorum Bir de yönetim kurulu bedelli kararı almış%42 oranında SPK dan ne zaman onay çıkar bilmiyorum kısa bir özet yaptım üstat ne tavsiye edersin grafikler ne diyor sen olsan nasıl hareket ederdin

2. Kendi düşüncem dört dört buçuk bandında yarısını vermek diğeri ile sıfır maliyetle beklemek sana danışmak istedim

Alıntı Originally Posted by Haldızoğlu Yazıyı Oku
    Kendi düşüncem dört dört buçuk bandında yarısını vermek diğeri ile sıfır maliyetle beklemek sana danışmak istedim
    Ben olsam yine verirdim...

Nedeni gösterge ile ilgili...

Gösterge tavana vurduğunda ben korkarım. O zaman satmak gerekir. Mutlaka az çok düşer. Eğer düşüşten sonra devamı gelmez ve toparlarsa yeniden almak iyi olur. Çünkü hissede ralli var demek oluyor. Bu durumda da 3 defa daha tavana çarpabiliyor...

Şimdi yarınla birlikte eğer ortadaki tavana tam çarpamayan zirveyi de sayarsak 3 olmuş olacak. Eğer düşerse ki, ben düşmesini beklerim. Tabii ki, önce yükselip, sonra da düşebilir. Düşüşe bakmak gerekir. Destekleri kırmadığı sürece alttan tekrar alınabilir...

Sıfır maliyet yapabilirsem çok rahatlarsın. Tavsiye ederim...

Bir de negatif maliyet yapabilirsen inanılmaz rahatlarsın. O da ana parayı ve kârı aldıktan sonra kalanın tamamında lot eksilmesi olmadan hem paraya hem de hisseye sahip olmakla olur... Cümle karışık oldu, inşaAllah anlatabilmişimdir...???

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

XU100...

Bir haftadır yine kafama takılan bir analizi yapmaya uğraşıyordum. Çok şükür kabaca hallettim...

Endeksin tüm ciddi düşüşlerini grafikte gösterdim...

Covid başlangıcında %34.2 ile 2020 senesinde son yılların en büyük düşüşünü yaptıktan sonra bir daha o kadar düşememiş ve hep %23.8 Fibo oranı kadar (ortalama %24 gibi) düşüşler yapmış...

Oysa geçmiş yıllarda bu düşüşler çok daha sert gerçekleşiyordu...

İlk grafik günümüzü gösterirken, diğeri geçmişin tamamı...

Şu içerisinde bulunduğumuz günler bence yine ciddi kararların verileceği bir dönüm noktalarından birisidir...

Kısmet artık. İnşaAllah beklediğim Ağustos düşüşü zayıf bir şekilde belli belirsiz geçirilmiş olsun...

Ciddi düşüş bekleyen analizciler de var, ciddi yükseliş bekleyenler de...

Ben 2-3 haftaya ciddi yükselişlerin başlayacağını düşünüyorum. Zaten çoğu hisse şimdiden tavan tavan gitmeye başladı. Bu da pek hayra alamet değil...!!! Olası bir düzeltme bizi bekliyor olabilir. Esas ralli onda sonra olabilir...

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku

Gösterge tavana vurduğunda ben korkarım. O zaman satmak gerekir. Mutlaka az çok düşer. Eğer düşüşten sonra devamı gelmez ve toparlarsa yeniden almak iyi olur. Çünkü hissede ralli var demek oluyor. Bu durumda da 3 defa daha tavana çarpabiliyor...

Şimdi yarınla birlikte eğer ortadaki tavana tam çarpamayan zirveyi de sayarsak 3 olmuş olacak. Eğer düşerse ki, ben düşmesini beklerim. Tabii ki, önce yükselip, sonra da düşebilir. Düşüşe bakmak gerekir. Destekleri kırmadığı sürece alttan tekrar alınabilir...

Bir de negatif maliyet yapabilirsen inanılmaz rahatlarsın. O da ana parayı ve kârı aldıktan sonra kalanın tamamında lot eksilmesi olmadan hem paraya hem de hisseye sahip olmakla olur... Cümle karışık oldu, inşaAllah anlatabilmişimdir...???

Teşekkürler üstat sağolasın gayet açık olmuş hayırlı geceler

Hayırlı Günler...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...

XU100...

Şimdi endeks için takip ettiğim seviye 12.xxx seviyesidir...

Oraya ulaşırsa sonrası ciddi bir düzeltme getirebilir...!!!

Zaten düzeltme sonrası her şey daha güzel olacaktır ama bizi bayağı zorlayacaklardır...!!!

Alıntı Originally Posted by Haldızoğlu Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku

Teşekkürler üstat sağolasın gayet açık olmuş hayırlı geceler

CANTE...

Gösterge işe yaradı mı? diye merak edip baktım...

İşe yaramış...

Sayfa 412/413 İlkİlk ... 312362402410411412413 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •