Sayfa 414/475 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 3,305 - 3,312 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. Açığa satış mıydı bugünkü hareket. Kendileri yapıyordur muhtemelen. Yoksa bu kadar alım yapan şirkete kim niye yapsın açık. Ya da böyle dusundurtmek için, ters yaptırıyorlar. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Forumlara bakıyorum arada! Yazanlar azalıyor sanki! On bin altı ve üstü şeklinde ayrışmalar ve kopmalar mevcut. Bu da öyle gibi üç dört yeşil yaktı sonrasında nar gibi kızardı. Forum bomboş oluverdi bir anda! Ya da bana mı öyle geliyor bilemedim. Ytd
    Onbinaltı yaptı dün yapmadı dik durmuştu bu. Bugünde önce dik durdu sonra yan yattı. Hacıyatmaz.. ytd

3. Bu fiyatlardan 60-65 lere gitmesi 10 gunluk marj ….hedef fiyatlar dogru ise zik zak li bir sene bizi bekler….hisse saglam dururken ne oluyorsa robotlar hizlica asagi basiyor…viopda yeterinde shortlayinca spotta asagimi basiyorlar

Velhasil hersey bilanco

4. Değerli Üyemiz,

Birliğimiz iştigal alanı itibarıyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlı yalıtım camları, emniyet camlarının bir kısmı, işlenmiş cam, cam süs eşyası ürün gruplarını kapsamaktadır.

Birliğimiz iştigal alanında bulunan cam sektörü GTİP’leri itibariyle ihracat verileri; Aralık ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %8 azalış ile 89,3 milyon dolar olurken, miktar bazında da %6 oranında azalış gerçekleşmiştir.

Ocak-Aralık dönemi değerlendirildiğinde ise; Birlik iştigal alanımıza göre cam ihracatı; geçen senenin aynı dönemine göre değer bazında %7,5 azalış ile 1,2 milyar dolar olurken, miktar bazında %1,6 oranında artış gerçekleşmiştir.

Birliğimiz iştigal alanında bulunmayan GTİP’lerin de toplamı itibarıyla, toplam cam sektörü (GTİP:70) ihracatı ise Aralık ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %4 azalış ile 114,6 milyon dolar olurken, miktar bazında da %5,2 oranında azalış gerçekleşmiştir.

Toplam cam sektörü ihracatı (GTİP:70) Ocak-Aralık dönemi ise geçen senenin aynı döneminin ihracat verilerine göre değer bazında %5 azalma ile 1,5 milyar dolar seviyesine gelirken, miktar bazında %1,8’lik bir artış kaydedilmiştir.

DÜZCAM (GTİP: 7003+7004+7005)

Düzcam ihracatı Aralık ayında;

• Yaklaşık %19,3 artış ile 10,6 milyon dolar gerçekleşmiştir. Miktar bazında ihracat ise %18,6 artarak 29.416 ton olmuş, ortalama birim fiyat 361 $/ton olarak gerçekleşmiştir.

Düzcam ihracatı, 2024 yılı Ocak-Aralık verilerine göre;

• 117,1 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir. Ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 395 $’dan ($/ton), 376 $’a ($/ton) gerilemiştir.

• Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Brezilya, Romanya, İspanya ve Irak olmuştur.

• Bulgaristan 17 milyon dolarlık ihracat ile en çok ihracat gerçekleştirilen ülke olarak listenin başında yer alırken; Bulgaristan’ı sırası ile 10,8 milyon dolar ile Brezilya, 9,9 milyon dolar ile Romanya, 9,1 milyon dolar ile İspanya ve 9 milyon dolar ile Fas takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm düz cam ihracatının değer bazında yaklaşık %50’sini oluşturmaktadır.

• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Brezilya ve İspanya’daki artış dikkat çekmektedir.

CAM EV EŞYASI (GTİP:7013)

Cam Ev Eşyası Aralık ayı ihracatı;

• Geçen yılın aynı ayına oranla %10,6 azalarak 24,5 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.268 $’dan ($/ton), 2.211 $’a ($/ton) gerilemiştir.

Cam Ev Eşyası ihracatı 2024 yılı Ocak-Aralık verilerine göre;

• Toplam ihracat geçen yıla göre %7,2 azalarak 324,1 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.444 $’dan ($/ton), 2.257 $’a ($/ton) çıkmıştır.

• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İngiltere, Almanya, İspanya, ABD ve İtalya olmuştur.

• 28,2 milyon dolar ile İngiltere en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 27 milyon dolar ile Almanya, 26,6 milyon dolar ile İspanya, 18,5 milyon dolar ile ABD ve 17,9 milyon dolar ile İtalya takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm cam ev eşyası ihracatının %37’sini oluşturmaktadır.

CAM AMBALAJ (GTİP: 7010)

Cam Ambalaj Aralık ayı ihracatı;

• Geçen yılın aynı ayına oranla %28 azalma ile 14 milyon dolar seviyelerine gerilerken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 470 $’dan ($/ton) 479 $’a ($/ton) çıkmıştır.

Cam Ambalaj ihracatı 2024 yılı Ocak-Aralık verilerine göre;

• Toplam ihracat geçen yıla göre %29,4 azalarak 212,8 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 627 $’dan ($/ton) 494 $’a ($/ton) gerilemiştir.

• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, Irak, İngiltere Fransa ve Yunanistan olmuştur.

• 67 milyon dolar ile İtalya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 23,3 milyon dolar ile Irak, 20,5 milyon dolar ile İngiltere, 14,3 milyon dolar ile Fransa ve 10,6 milyon dolar ile Yunanistan takip etmektedir. Söz konusu ülkelere yapılan ihracat, tüm cam ambalaj ihracatının %64’ünü oluşturmaktadır.

• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Polonya, Hırvatistan ve Ürdün’deki artış dikkat çekmektedir.

2023-2024 Ocak-Aralık dönemi ile Aralık ayı ihracat verilerinin bulunduğu detaylı tablolar ekte verilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

5. Kastrat hc teşekkürler paylaşım için.. ytd

6. @Kastrat bilgiler için teşekkür ederim. Cam ambalajdaki 2024 yılı verilerindeki %29 azalma , ton başına 627 E dan 494 E düşüş ciddi boyutta olmuş. Umalım da artık buralar bu verilerde dip olsun. (veriler açısından diyorum)
    Bir de açıklama gözden geçirilmeden gönderilmiş sanki, ufak tefek hatalar düzeltilmemiş;
    "Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Brezilya, Romanya, İspanya ve Irak olmuştur." denilmiş ama dolar bazındaki satışlar açıklamasında Irak yerine Fas yazılmış.
    "Toplam ihracat geçen yıla göre %7,2 azalarak 324,1 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.444 €™dan ($/ton), 2.257 €™a ($/ton) çıkmıştır." çıkmış değil gerilemiş olmalı.

sağlıcakla

7.  Alıntı Originally Posted by ring Yazıyı Oku
    @Kastrat bilgiler için teşekkür ederim. Cam ambalajdaki 2024 yılı verilerindeki %29 azalma , ton başına 627 E dan 494 E düşüş ciddi boyutta olmuş. Umalım da artık buralar bu verilerde dip olsun. (veriler açısından diyorum)
    Bir de açıklama gözden geçirilmeden gönderilmiş sanki, ufak tefek hatalar düzeltilmemiş;
    "Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Brezilya, Romanya, İspanya ve Irak olmuştur." denilmiş ama dolar bazındaki satışlar açıklamasında Irak yerine Fas yazılmış.
    "Toplam ihracat geçen yıla göre %7,2 azalarak 324,1 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.444 €™dan ($/ton), 2.257 €™a ($/ton) çıkmıştır." çıkmış değil gerilemiş olmalı.

sağlıcakla
    merhabalar,
    gelen maili direk kopyala yapıştır ile buraya gönderiyorum. zaman zaman hatalı yazımlar olabiliyor, ben de daha önce fark etmiştim. açıkçası gönderilen excel dosyaları ile karşılaştırmadım. excel dosyalarında da burada verilenden pek fazla bir veri yok. buradaki sayıların hücrelere yazılmış hali gibi. ancak talep olursa, özelden email adresini yazan arkadaşlarla excel dosyalarını da paylaşabilirim.

8. @Kastrat hc bilgiler için yeniden teşekkür ederim. Ben açıklamaları şirket bu şekilde göndermiş ise , hatalar gözden kaçırmışlar diye düşünerek yazdım.

Sayfa 414/475 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •