Sayfa 415/612 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon
Arama sonucu : 4896 madde; 3,313 - 3,320 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Emirhan Bey Üstadım rica etsek bilanço konusundaki düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız?

Hocam bence gayet olumlu bir bilanço. Hatta düşündüğümün hafif üstü bir net kar geldi iştiraklerden güzel net kar payı gelince.

Brüt kar marjı %15'den %17'ye çıkmış bu gayet güzel. Aynı şekilde esas faaliyet kar marjında da yükselme var. Belki ciroyu çok arttıramıyoruz , en sorunlu taraf bu görünüyor , ama maliyet kontrolünü de çok iyi yapıyor şirket o yüzden her türlü kar marjımız da artış gösteriyor.

En avantajlı tarafımız finansal borcumuzun hemen hemen sıfır olması. Uzun vadede görünen 70 milyon bor ç bizim değil holdingin. Onun ödemesini ve faizlerini holding ödeyecek o yüzden bize bir külfeti yok.

Son çeyrek iştiraklerden çok iyi kar gelmiş. Bu da net karımızı çok yükseltmiş.

Faizlerin bu denli yüksek olduğu dönemlerde banka kredimizin olmayışı çok işe yarıyor. 2 milyarın üstünde cirosu olan Pınar süt , yüksek finansal gider yüzünden ancak 40 milyon kar elde edebilirken biz onun yarısı kadar bile olmayan ciromuz ile 2 katından fazla net kar elde ettik.

Tek sıkıntı , geçenlerde de 1-2 kere yazmıştım , cironun çok artamaması . Ciro %12,5 civarı artmış ki , gıda enflasyonu bunun daha üstündedir. Yani bu şirket ciroyu her sene %30-40 oranında arttırabilse o zaman nasıl bir kar açıklar düşünemiyorum bile

Faaliyet raporuna göre özellikle Yaşar Birleşik pazarlama ve Çamlı yemde kar patlaması yaşanmış. YBP geçen sene 6 milyon olan karını bu sene 33 milyona çıkarmış , Çamlı yem ise geçen sene 25 milyon zarardan bu sene 16 milyon kara geçmiş.

Diğer iştirakler Desa enerji ve Pınar foods'da da kar artışı var ama orada rakamlar düşük.

YBP ve Çamlı yemdeki bu kar artışı , bizde de iştirak gelirini arttırınca hem güzel net kar açıkladık , hem de öz kaynağımızda güzel artış oldu geçen seneye göre.

Şu anda defter değerimiz 18 lira. Yani Cuma kapanışa göre PD/DD oranımız 1,25 seviyesine düşmüş durumda. F/K oranımız ise 10.

Yani bu rasyolarda çok şirket kalmadı borsada hem finansal performansı artıp hem de rasyoları bu seviyede olan. Bence borsanın en ucuz 10 hissesinden biri. Banka ve holdinglerin özel durumları var onları klasman dışında tutarsak bence borsanın en ucuz senetlerinden biridir PETUN.

Elbet bunu hem yatırım fonları , hem emeklıilik fonları hem de yabancı yatırımcı görecektir. Bu hafta eğer yurt dışı ve bizim endeskte çok büyük satış olmazsa , PETUN 26 üstünde tutunmaya çalışacaktır.

Muhtemelen bu hafta içi Yönetim kurulu toplanıp , hem genel kurul tarihini belirler hem de dağıtılacak temettü miktarı belirlenir.

Geçmiş yıl uygulamalarına bakıldığında her sene dağıtılabilir karın %70-80 civarını temettü olarak dağıtmış. Bazen 2 taksitte ödemiş geçen sene olduğu gibi .

Eğer aynı şekilde karar alınırsa muhtemelen hisse başı 1,55 - 1,75 TL arası bir temettü ödemesi kararı yayınlanır bu hafta KAP'ta. Bu da normal şartlarda hissenin 26 üstünde tutunmasını 32 lirayı hedeflemesini sağlar ama dediğim gibi yurt dışı borsalarda veya bizim borsada büyük düşüşler olursa bundan herkes gibi biz de etkileniriz ama hem bu net kar hem de gelecek olan temettü kararı hisseyi çok olumlu etkileyecek borsa yatay bile gitse.

Bence herşeyin toz duman olduğu bir ortamda olabilecek en sağlam hisselerden birindeyiz bence. Hem finansal kredi riskimiz yok , hem gıda gibi ölmez bir sektördeyiz , hem de iştiraklerimizin işleri çok iyi gidiyor.

Herkese hayırlı uğurlu olsun. Özetle çok iyi bir bilanço. Birilerinin dikkatini mutlaka çekecek. Endeks izin verirse çok bereketli ve kazançlı bir hafta bizi bekliyor İnşaallah.

2.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    tbrkler,

sütten iyi bir temettü gelmiş,birde dikkatimi çeken kesime hazır büyük baş hayvan rakamındaki artış,,

Bizim Pınar sütte hissemiz yok hocam , Pınar sütün bizde hissesi var. Yani Pınar sütten bize kar gelmez ama bizden onlara gidiyor.

Bizim Yaşar Birleşik pazarlamada hissemiz var. Dolaylı olarak Pınar süt satışlarından kar elde ediyoruz ama direk Pınar sütte hissemiz yok.

Bizim YBP , Çamlı Yem , Desa enerji ve Pınar foods da payımız var % 20-45 arası.

Bu 4 iştirakteki net kar artışları bize çok olumlu yansımış. Geçen sene 2,5 milyon olan iştirak kar payı bu sene 33,5 milyona çıkmış.

Bu da bizim net karı patlatmış. Yem ve et fiyatlarındaki artış Çamlı yeme çok para kazandırmış. YBP de yeni lojistik merkezinin açılması ile beraber operasyonel karlılığını çok arttırmış orası da iyi kar etmiş.

İnşaallah bu sene de aynen devam edecek. Bir de Pınar et kendi satışlarını %30-40 civarı arttırabilirse çok rahat 45-50 lira hisse fiyatı seviyesine çıkarız bu sene sonu İnşaallah.

3. Çok sağolun Emirhan Bey Üstadım değerli yorumlarınız için.Keyifle okudum.

4. Gece okurken yanlışmi gördüm anlayamadim
    Sanki temettü almış gibi okudum,sutten,

5. Arkadaşlar şirket temettü verdiği zaman kendinede para alıyor mu? Yoksa sadece temettü halka açık kısma mı ödeniyor?

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR HİÇ BİRŞEY BİLMİYORUM.

6.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Arkadaşlar şirket temettü verdiği zaman kendinede para alıyor mu? Yoksa sadece temettü halka açık kısma mı ödeniyor?

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR HİÇ BİRŞEY BİLMİYORUM.

Kendine para alamaz ama halka açık olmayan kısma sahip olan Pınar süt ve Yaşar Holding de temettü alacak tabii ki.

Halka açık %33

Yaşar Holding %55

Pınar süt %12

Dağıtılacak karı herkes yukarıdaki oranda alacak.

Karı dağıtan zaten Pınar Et. Kendisi birşey almayacak.

7. yani patronda temettüden para kazanıyor doğru mu anladım

Yatırım tavsiyesi değildir hiç birşey bilmiyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    yani patronda temettüden para kazanıyor doğru mu anladım

Yatırım tavsiyesi değildir hiç birşey bilmiyorum.

Tabii ki kazanıyor patron diye Yaşar Holdingi kastediyorsanız tabii ki kazanıyor.

Yaşar Holding PETUN'da hakim ortaktır. Sonuçta PETUN kar etmiş ve bu karı ortaklarına dağıtacak. En büyük ortak olarak Yaşar holding de payına düşeni alacak. Pınar süt de alacak biz de alacağız. Herkes hissesi oranında payını alacak.

Sayfa 415/612 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •