Sayfa 417/803 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517 ... SonSon
Arama sonucu : 6417 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1. Borsadan fena halde ayrıştı. Bu saatten sonra satmak, parayı çöpe atmak demek. 3 sene malını taşıdım, Tekfen de bana ödül olarak 3 taban gösterdi. 29 nere, 18 nere? 13 lere düşerse alacak para da yok, satsam bir halta benzemez. Bir hafta önce 24'e satıp 23'e Vestel alacaktım içim el vermedi. Kendi malını gavurun malı gibi satan bir tahtaya ben niye sahip çıktım? Bilmiyorum. Benimkisi Doğulu kafası işte. Onur, gurur, şeref gibi değerlere çok güveniyorum. Olsun canımız sağ olsun. Ben bir daire parası kaybettim ama onuruma kimse sövmedi.
    YTD

2.  Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    19 dan günlük mini desteğimizi attık..Spot altın çok tehlikeli sularda ons 1916.. 1920 kırıp günlük kapanışlar yapmaya başlarsa borsalara sert satışlar gelecektir.. Acemi veya dar sermayeleri olan yatırımcılar dikkat etmeli.. Bugünler çok çok kötü günler olmasından dolayı cycle dahada artacaktır.. Aşağı ve yukarı makas her geçen gün artıyor.
    Tekfen kağıdı serbest düşüşte

Ne havayolu şirketleri ne ENKA bu kadar düşmedi

Umarsız yönetim devam ediyor, en ufak bir açıklama yapmak zahmetine bile katlanmıyorlar

Bu kadar mı sahipsiz olur bir şirket

Geri alım diyeceğim ama buradan çıkmaz

Alkışlar Pandorra ‘ ya

3. https://twitter.com/ekonomianaliztr/...193393152?s=21

Bir ortak durumu Cok guzel aciklamis

Sayin trendman
    Onur seref durustlugun para etmedigi bi dunyada yasiyoruz , Ali pandir a Instagram dahil her platformda buna yonelik mesajlar atiyorum, ne olacak adamlar sayginligini kaybetmezler cunku cevresindekiler de o gibi . Cevrelerindekiler de duzenin parcasi , akp hukumeti yandaslarina sovenler bunlari adam saniyor ( ben de zannederdim) Ama uzun zamandir yaziyorum bu beyaz turk tayfasi basimiza musallat etti mevcut kan emici yandaslari, bosuna bilenmemis adamlar bu profesyonel hirsizlara. Ne olacak hepsi cocugunun ozel okul parasi pesinde , bogaz manzarali bi restoranda yemek yemek icin yurtdisinda guzel tatiller icin onurunu serefini satmayacak az adam var o cevrede , herkesin bir fiyati var . Benim de fiyatim var , kiminin fiyati dusuktur kiminin yuksek . Bir Tek Cansen basaran namuslu cikti gecen sene basti istifayi bilanco oncesi , ona da yuzlerce mesaj attim onurun serefin varsa acikla neler dondugunu diye ama o sadece vicdanli oldugu icin ayrilabilmis digerlerinde o da yok , patronun evindeki sus kopegi cogu , zararimi artik hesaplyamaz oldum onu gectim manevi zararimi cevremdekilere verdigim zararlari da hesaba katarsak yaptigim bedduanin haddi hesabi olmaz , Ali Nihat gokyigit denen bunak sen yurt yapsan ne olur , okul yapsan ne olur . Sen hirsizin basisin zaten tez zamanda geberin damadinla, Berker kizlari colugunuz cocugunuz gun gormesin gorebileceginiz en aci seyleri yasayin , akcaglilar size diyecek bi seyim yok siz zaten yaptiklarinizin bedelini odemissiniz odemeye de devam edersiniz bunak kari bogaz manzarali evinde sur keyfini sen milletin ahiyla, goturrusun bi yerlere hala calma oesindesiniz 90 ustu yaslarda bile pes dogrusu

4. Borsaya yeni başlayanlara şu tavsiye edilir . Borsada 2 gruptan para kazanamazsın derler.1.si Global Mehmet Kutman grubu , 2. Doğan şirketler grubu , bu gruplara resmi ve tescilli olarak (son finansal rapor ile) Tekfen grubu da dahil olmuştur. Lütfen çevrenizdeki borsaya yeni gireceklere bu tavsiyeyi edin , hiç olmazsa bu şekilde katkıda bulunalım, onlarda yanmasın.

5. Boyle cikarimlar insanlari etkileyebilir, onlara soyle bir ornek verin gecen sene de ucuzdu ondan onceki sene de ucuzdu simdi de kelepir ama bu geleni mutlu edecegi anlamina gelmiyor , su anda ky gunlukcu vurkaccilar gelio hic zannetmiorum ki kisada o hosgeldiniz yukseltelim diyeceklerini umarim yanirilim

6. vakit darlığındna dolayı, tkfeni incelem ekonusuna pek vakit ayıramıyorum ama socardaki değer düşüklüğü konusuna "takıldım" ve biraz baktım. vakit darlğındna dolayı, finansallar ve faaliyet raporunu okuyamadım ama sosyal medday gördüğüm kadarıyla, 104 mio usdlik iştirak değeri, 54e inmiş..

https://www.kap.org.tr/Bildirim/803439

yapmış olduğum iş, bilanço işleri, mali işler.. YAPTIĞIM İŞTE uzmanlık için gereken 10.000 saatlik süreleri defalarca devirdim.. denetçilik de yaptım..

şunu inceledim:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/803439

satışçılara baktım.. biri aliyevler (pasha), muhtemelen diğeri de (dubai merkezli socar int, muhtemelen sahibi yine aliyevler)

iştirak edinim tarihi: 2019..

değerlemeyi yapan kuruluş; pwc azerbaycan.. muteber bir kurum.. eyvallah.. dürüsttür ama kandırılmaya müsait olmaz mı; olabilir.

ama, 2 seneyi biraz aşkın bir sürede böyle devasa bir değer kaybı nasıl olur, dedim.. acaba, alırken mi pahalı alındı.. değerleme raporu der ki, 2020de favök 200 mio usd olacak.. eğer bu öngörü gerçekleşti ise, 2022de daha da yukarda olmalı.. aynı kaldığını varsaysak dahi, 200 mio usd favök üreten bir şirketin adil değeri 10 çarpanla 2 milyar usdden az olmaz.. denetçi de 2 milyar usd değerindeki bir şirketteki %10luk iştiraki 54tend eğil, 200 milyardan değerler.. asgariden değer düşüklüğü yazılmaz. değer düşüklüğü yazıldığına göre firmaya biçilen cari değer, 540 mio usdedir..

ortada ya bir tuhaflık var ya da alımda, firmaya haketmediği bir değer ödendi (fahiş bir peştamaliye yani.. excessive goodwill).. yani; peştmaliye (hava parası) o kadar büyüktü ki, dükkadan onu telafi edecek kar çıkmıyor.. uzak ihtimal değildir ki alırken bilinerek demeyeim ama ne azından kerizlenerek fahiş tutar ödenmiş olmalı.. pwcye dönüp sormalı, arkadaş sen bu değeri nasıl buldun? danışıklı döğüş mü yaptın? tekfen yönetimine sormalı, beyler ve bayanlar bu kadar para ödenirken gözünüzü mü kapadınız? %50lik değer kaybı bir kaç milyon usd üzerinden olaydı, eyvallah deyip, yolumuza bakardık ama kaybın matrahı 104 milyon usd.. üstelik bu kadar dar bir zamanda bu kadar büyük bir değer kaybı hayatın olağan akışına aykırıdır velev ki firmanın maliyeti fahiş şekilde artarken sattıkları ürünün fşiyatları düşmüş olmasın.. zannetmiyorum.. bu kadar marj daralması yüksek bir orandır.

YK koltuğunda oturan ve o dönemden kalma tüm arkadaşlar sorumludur.. ahlaki zaafiyet yoksa en azından iş bilmezlik ve gereli mesleki özeni göstermemezlik vardır.. bunun hesabı verilmelidir. yok mu yönetimde bunun hesabını soracak?

şöyle bir durumda varsa, şüphe uyandıran sözlerimi geri alıyoroum: alırken zaten defter değerine yakın bir değerden aldık ve fakat sonra şirketin işleri bozuldu vb vb.. onu göremedim.. kap bildiriminde o yok.. orda bildirilen 1 milyar bence o değil.. oradaki 1 milyar bence cash flow hesabından çıkan net değerdir.. yani indirgenmiş nakit akımlar toplamı..
    Son düzenleme : Maslak1; 28-02-2022 saat: 22:07.

7. inşaat işleri: uzun uzun yazmayacağım; inşaat işi tasfiye edilmeli.. bu kadar süre zarar eden bir iş taşınmaz.. ortada hırsızlık varsa ; sırf dürüst yönetilmediği için kurucu jenerasyon ve varisleri bu işi tasfiye etmek için diğer ortaklara baskı yapmalıdır..

şirketin içindeki mücevher değerindeki gübre işi bistteki değeri 2-3 katına çıkaracak değerdedir.

çeyrekler arasında karlılık rakamlarında hayatın olağan akışına aykırı olacak şekdiel bu kadar dengesizlik de temel görevi faaliyet sonuçlarını ölçmek ve değerlendirmek olan mali işler departmanı için büyük zaafiyettir. demek ki ölçme ve raporlama sorunu var... bu nettir.. cfo, gözünü açmalı ve bu süreci yeniden gözden geçirmelidir.

mevcut durumuyla; halk tabiir ile şirket, "çiftlik" görünümü veriyor..

8. uzun yıllardır bu işerle uğraşan biri olarak, firmaya -özelikle son çeyrekte- firmanın düştüğü madara duruma bakarak üzülüyorum.. emin olun, kendi hissem adına üzülmüyorum.. zaten tl bazlı nominalde zararda değilim.. bu kadar köklü bir firmanın kötü yöneticiler elinde madara duruma düşmesi üzücüdür.. zamanın sitayişle bakılan şirketinin bugünlere düşmesi üzücüdür..

tez elden, yeterli seviyede erk verilmiş (empower edilmiş) bir yönetimle, hızla insan kaynağı ve iş planları gözden geçirilmeli, yönetici revizyonları yapılmalı, yönetilemeyen inşaat işinden çıkılmalı.. nasıl ki eczacıbaşı kendi kurduğu ilaç firmasını sattı ve bundan gocunmadı ise bu firmadaki yaşlı ve kurucu amcalar da artık para kazandırmayan ve para kazandırsa dahi dahi "yönetilemeyen" bu inşaat işinden çıkmalılar... hızlı bir şekilde çok başlılığa son verecek bir yönetsel anayasa yapmalılar ve ona sadık kalmalılar. bunu yapamıyorlarsa, şirketleri bölmeli ve paylaşmalılar (split).. yani, inşaatı seven inşarı alsın, gübreyi isteyen gübreyi alsın.. fiyat farklarını birbirlerine borçlansınlar.. borsa mevzuatı müsait mi bilmiyorum ama burdaki bireyeel yatırımcıyı çok fazla mağdur ettiler. kendi itibarlarını da aşırı derecede erozyona uğrattılar..

Sayfa 417/803 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •