Sayfa 419/736 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. Her hafta perşembe günleri açıklanan verilerde son 7 haftadır döviz rezervleri 10 milyardan fazla eridi. Öyle iktidar borazanlarını takip edenler TL. de kalarak onların kovasını doldurur. Oysa vatandaş kendi kovasını korumalı. Zaten dolduramaz da korusa yeter.

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Burada biraz genelleme olmuş ama evet bir aşağıdaki arkadaşın dediği gibi bu uygulama, sadece döviz içerikli fonlarla ilgiliydi. Hatta zamanında yabancı hisse senedi içeren tüm fonlar da dahil mi yoksa sadece serbest döviz fonları mı girecek diye tartışmalar olmuştu ekonomistler arasında. Bankaların döviz satışıyla ilgili sıkıntılardan sonra müşterilerini özellikle döviz serbest fonlarına yönlendirip durmalarının bunda etkili olduğu kanaatine varılıp, sadece serbest (döviz) fonları için düşünüldüğü söylenmişti. Ama insanlar her şeye gelecek diye bir kanaate varmış.
    Mevduatta da bir stopaj artışı olacağı kesin çünkü her seferinde altı aylık yapılan uzatmalar son sefer 1 Nisan 2024'e seçimin sonuna kadar denmişti.

Kimileri de bu %40'ın uygulanmayacağını, çünkü zaten %30'a kadar böyle bir yetkinin olduğunu fakat şimdiye kadar hiç kullanılmadığını savunuyor.

Şahsi fikrimi sorarsanız dövizde büyük bir sıçrama veya yine yerli yatırımcıların dövize saldırması gibi bir olay olmazsa uygulanmayacak. Şu anda da genel kanı, en azından yılsonuna kadar bir devalüasyonun olmayacağı yönünde; çünkü hemen seçimin akabinde turizm mevsimi başlıyor, rezervler bir şekilde artıyor vs vs.
    Vatandaş yukarıda dediğimi yedirecek galiba bana :D

https://www.ekonomim.com/ekonomi/vat...-haberi-730705

2.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    SORUN ] FBI dolar fonu ile DAS dolar fonunu karşılaştıran var mı ? İçerikleri çok benzer olan bu iki fon yönetim becerisi nedeniyle DAŞ gibi olandan yana ağırlık var. Diğer efbiay ise mesela bugün TL. bazlı %0,27 artmış görünürken dolar bazlı % SIFIR .

Tefastan bakıp geçen kitleye kitliyorlar gibi geldi....
    ÇÖZÜM 1 : YapraksızYonca;6718612]Tcmb dünkü alış kuru ile evvelki gün alış kuru arasındaki yüzdelik değişimi, bugünkü tefastaki tl yuzde değişimden çıkararak dolar bazlı getiriyi hesaplayabilirsiniz. Hazır olarak ben de bulamadım[/QUOTE]
    Söylediğiniz gibi olmuyor. Normal döviz getirisi hesabı için doğru ama , fon işinde tutmaz. Ters repo- mevduat- kira sertifikası vb. değerler de var fonlarda.

ÇÖZÜM [COLORAma çok yanlış bilgi="#B22222"][/COLOR]=ativan;6718695]bu tip fonları dolarla alsanız bile satısta stopaj oderken tl ye cevrilerek odeniyor diye biliyorum

bu durumda mevcut dolarınız azalabilir
    ( cıkıstaki tl karsılıgı - giristeki tl karsılıgı) *%10 stopaj[/QUOTE]

Her türlü vergi ana paradan değil getiriden alınır. Eğer ben sizin müşteri temsilciniz olsam yanmıştınız !![/QUOTE]

vergi kazanctan alınıyor fakat:

yukarıda dediğim gibi adamlar sen dolarla da alsan
    kazancı tl karsılıgını hesaplıyor

ve bu karsılıgı dolar olarak alıyor.
    kur atagında ana paranın tl karsılıgı olarak olmasa da dolar olarak azalma riski var

3. hda pazarlamacısı ergun tekgul bugun bloomberge cıkmıs
    hicbirsey olmamıs gibi.

ve hda hakkında tek kelime yok

hedef iyi tokatladı milleti.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    MEVZUSU geçmişti. Seyretmeye değer

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Ezbere iş olmaz.İyice incelemek gerekir.

6. Bir video düştü şimdi paylaşamıyorum (veya beceremiyorum). 50'li yaşlarda kapalı bir hanım teyzeye
    uçağı kim icat etti diye soruyorlar, Recep Tayyip Erdoğan tabi ki diyor., Ne zaman diyorlar, 19yüüüüz diye duraklayıp 2002 diyor bilgiç bir edayla.

Hiç umut yok yani bu ülkeden.

Neyse. 1 Nisan sonrası için ortaya atılan yeni iddialardan biri de "peşin vergi." Tam ne açıklamamışlar ama 90larda bununla yaşamışız ve 2001 krizinin önemli yapı taşlarından biriymiş. O yılları yaşayan arkadaşlar belki bizi aydınlatırlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Bir video düştü şimdi paylaşamıyorum (veya beceremiyorum).
    Sayfanın altına inin. Gönderi kurallarında (VİDEO) code off ise gönderemezsiniz. (bildiğim kadarıyla 500 gönderiden az olanların off oluyor)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...80#post6719780
    Burada irdelenmesi gereken ;yılbaşından bu yana oldukça iyi primlenmiş hisselerden oluşan bir fona paldır küldür dalmanın ne kadar doğru olacağıdır. Borsanın bırakın tarihi zirvesi olan 5$ ı,4$ gideceğine inanıyorsanız sorun yoktur.
    Paylaşımlarımı sadece bilgi amaçlı yaptım.
    Hissenetin en önemli kurallarından biri adını dahi bilmediğiniz bir üyenin lafıyla hareket etmeyin.
    KİMSE SİZE PARA KAZANDIRMAYA MERAKLI DEĞİLDİR.
    Bu nedenle yazdıklarımı asla tavsiye olarak kabul etmeyiniz.

Sayfa 419/736 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •