Sayfa 420/506 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470 ... SonSon
Arama sonucu : 4045 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Yorumunun bu kısmına katılmıyorum. Bir şirket temel olarak değerlendirildiğinde ucuz veya pahalı olabilir. 2 yıldır fiyat yerinde saydığı için ucuz kaldı denemez. Bizim milletin yatırım anlayışı maalesef bu ciddi yanlışa düşmesine sebep olur. Eğer bir şirket temel analizde yerinde sayıyorsa fiyat olarak da yerinde saymaya mahkumdur. Gerçek budur.

Ama bu piyasalar her türlü spekülasyona maruz olduğu için yukarıdaki yaklaşım pek çok kez hayat bulur. Bu da bir gerçek. Normal şartlarda bilanço ve beklentiler gerçek fiyatı ortaya koyar. Bazen de teknik tepki hareketleri!!!

Bana göre ereğli temel olarak yol almış değil. Veriler temel olarak bir gelişmeyi göstermiyor veya ön görmüyor. Gelecek olan çeyreklik rakamlarında çok da kayda değer olmayan bir gelişme gösteriyor sadece. Temel baktığımızda fiyatın dipten %40 yukarı hareketini gelecek bilanço ile açıklayamayacağız. Bilanço gelince bu durumu herkes görecek.

Ancak, teknik olarak bir tepki mevcut. Bunu da yabana atamayız, ciddi bir prim yaptı. Eğer gelecek olan bilanço da temel olarak bu tepkiyi desteklerse, fiyat daha da yukarılara gidebilir. Ben bu desteğin olmayacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım da ereğli yatırımcısı daha da çok kazanır.

Eğer bu tepki bir ayı tuzağı ise, o zaman çok ciddi hayal kırıklıkları olur. Bu ihtimali de yabana atmamak gerekir. O sebeple sevgili Cemal'in uyarılarını dikkatle takip etmek gerekir.

Bütün bu çıkarımları yapabilmek için globalde ve lokalde demir çelik piyasasını takip etmek gerekir. Veri içermeyen duygusal yaklaşımlarla ancak temenni edebiliriz, gerçekçi bir analiz yapamayız. Hayaller kurmak para kazandırmaz, piyasa öyle acımasızdır ki bir anda nakavt eder adamı, yerinden kalkamazsın.

Temkinli olmakta fayda var.

Kocaerin ise en büyük problemi maalesef ki patronu. Aylar önce bu konuda defalarca uyardım ve pek çok arkadaşım bana kızdı. Bugün ne kadar haklı çıktığımı ise bana kızan herkes görüyor. O zaman da temkinli olmakta fayda var demiştim, bugün de aynısını ereğli için söylüyorum. Sonra üzülmeyin.

Bütün bu yazdıklarım kısa vadeli oyuncuları ilgilendiriyor elbette. Uzun vadeli yatırımcı için iki şirket te pırlanta. Ama defektlerini bertaraf ettikleri takdirde. Bu uzun vade ise gerçekten uzun vade, öyle 2-3 sene değil. En az 5 yıldan ve hatta 10 yıldan bahsediyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum; bu cümleleri okuyan "10 seneye kim öle kim kala" diyor, işte ben oradayım tam olarak. Yatırımcıyım, oyuncu değil. 20 sene bir hissede kalabilen kaç tane insan evladı tanıyorsunuz???

Sevgiler, saygılar. Bol kazançlar.
    piyasalar geleceği satın almak istiyor genelde..artık ereğlide çok erkenden mi almaya başlıyorlar bilemiyorum...fiyat olarak geri kalması da piyasanın bu satın almayı çok erkene çekiyor olabilir bilemiyorum...enflasyonun %120 olduğu bir ülkede iki yıl yerinde saymak ister istemez ucuzluk duygularını uyandırıyor...geçmişte ereğli hep pd/dd =1,7 lerde gezdiği söyleniyor...bu aralar ise 0,94 te...eğer o değere gelmek isterse iki kat çıkması gerekiyor...piyasa artık neye karar verir bilemem..doğrusu ben de şansımı denemek istiyorum...ama kocaer de sürekli takibimde olacak bir hissedir...her an tekrardan değişim yapabilirim...dediğim gibi ben üç hisse arasında gidip gelmek istiyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Geçen hafta kapanış 56 liraydı, endeks 10.600'lerdeydi, katılım 30 endeksine girdi, endeks yükseldi ve hisse 4-5 lira geri geldi.
    Gaydırı gubbak Cemilem gitti, yerine acıların kadını Cemilem geldi.

Bu hafta en kötü haftamız olmuş olsun, haftaya bakalım artık, iyi tatiller.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Yorumunun bu kısmına katılmıyorum. Bir şirket temel olarak değerlendirildiğinde ucuz veya pahalı olabilir. 2 yıldır fiyat yerinde saydığı için ucuz kaldı denemez. Bizim milletin yatırım anlayışı maalesef bu ciddi yanlışa düşmesine sebep olur. Eğer bir şirket temel analizde yerinde sayıyorsa fiyat olarak da yerinde saymaya mahkumdur. Gerçek budur.

Ama bu piyasalar her türlü spekülasyona maruz olduğu için yukarıdaki yaklaşım pek çok kez hayat bulur. Bu da bir gerçek. Normal şartlarda bilanço ve beklentiler gerçek fiyatı ortaya koyar. Bazen de teknik tepki hareketleri!!!

Bana göre ereğli temel olarak yol almış değil. Veriler temel olarak bir gelişmeyi göstermiyor veya ön görmüyor. Gelecek olan çeyreklik rakamlarında çok da kayda değer olmayan bir gelişme gösteriyor sadece. Temel baktığımızda fiyatın dipten %40 yukarı hareketini gelecek bilanço ile açıklayamayacağız. Bilanço gelince bu durumu herkes görecek.

Ancak, teknik olarak bir tepki mevcut. Bunu da yabana atamayız, ciddi bir prim yaptı. Eğer gelecek olan bilanço da temel olarak bu tepkiyi desteklerse, fiyat daha da yukarılara gidebilir. Ben bu desteğin olmayacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım da ereğli yatırımcısı daha da çok kazanır.

Eğer bu tepki bir ayı tuzağı ise, o zaman çok ciddi hayal kırıklıkları olur. Bu ihtimali de yabana atmamak gerekir. O sebeple sevgili Cemal'in uyarılarını dikkatle takip etmek gerekir.

Bütün bu çıkarımları yapabilmek için globalde ve lokalde demir çelik piyasasını takip etmek gerekir. Veri içermeyen duygusal yaklaşımlarla ancak temenni edebiliriz, gerçekçi bir analiz yapamayız. Hayaller kurmak para kazandırmaz, piyasa öyle acımasızdır ki bir anda nakavt eder adamı, yerinden kalkamazsın.

Temkinli olmakta fayda var.

Kocaerin ise en büyük problemi maalesef ki patronu. Aylar önce bu konuda defalarca uyardım ve pek çok arkadaşım bana kızdı. Bugün ne kadar haklı çıktığımı ise bana kızan herkes görüyor. O zaman da temkinli olmakta fayda var demiştim, bugün de aynısını ereğli için söylüyorum. Sonra üzülmeyin.

Bütün bu yazdıklarım kısa vadeli oyuncuları ilgilendiriyor elbette. Uzun vadeli yatırımcı için iki şirket te pırlanta. Ama defektlerini bertaraf ettikleri takdirde. Bu uzun vade ise gerçekten uzun vade, öyle 2-3 sene değil. En az 5 yıldan ve hatta 10 yıldan bahsediyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum; bu cümleleri okuyan "10 seneye kim öle kim kala" diyor, işte ben oradayım tam olarak. Yatırımcıyım, oyuncu değil. 20 sene bir hissede kalabilen kaç tane insan evladı tanıyorsunuz???

hay maşaallah bereketli olsun

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Yatırımcıyım, oyuncu değil. 20 sene bir hissede kalabilen kaç tane insan evladı tanıyorsunuz???

Değerli paylaşımınız için teşekkürler. Çok kötü bir şirket seçimi yapılmadıysa 5 senede dişe dokunur karlar portföyde görünür. 10 senede maliyetler sıfıra yakınsamış olur. 20 senelik yatırım ise ailenizin hayatındaki maddi kaygıların tamamıyla ortadan kalkmasına yaklaşmak demektir. Türk borsası için geçerlidir bu yazdıklarım. Basit bir örnek ve reklam yapayım. 5-6 senelik Otokar yatırımımda 1 liram 60 lira oldu. Ancak, 4 senedir topladığım Ereğli'de 30 liralardan da mal aldığım için hala sadece bire üç kardayım.

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    evdeki hesap ereğilide kazanıp ardından tekrardan lot miktarını artırmış olarak kocaerde yer almaktır...tabi megmt de çok yakın takibimde ve beğendiğim bir hisse...bakalım hesabımız çarşıdaki hesaba uyacak mı ?? bu üç hissede zaman zaman trade yaparak gidip gelmek istiyorum...hangisinde kalıcı olarak kalırsam yine de bir sıkıntı oluşturmayacağına inanıyorum...zarımızı attık bakalım hansinde ne kadar kalmak nasip olacak ?? kazanabilecek miyiz ?? bilemiyorum...buna piyasa karar verecek...

ben tüm arkadaşlara başarılar diliyorum...
    beğendiğim ve zaman zaman onu da almayı düşündüğüm megmt bu gün tavan yaptı.... almak nasip olmadı..aslında biraz risk alıp alabilirdim ama risksiz gibi gördüğüm ereğliyi almayı tercih edince şu anda kısa vadede kardan olduk....kocaer...ereğli ....megmt bu üç hisse o sektörde favorim idi...berkosan ise konjöktörü daima geçerli olacak büyüme hissesi...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. Şirketimiz son 35 günde MENA bölgesi başta olmak üzere, Amerika, Avrupa ve Türkiye'den ağırlıklı olarak katma değerli ürünlere yönelik toplam 46.314.202,827 Amerikan doları tutarında çelik profil siparişi almıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1309601

Revizyon sonrası üretime başlayan yeni katma değerli ürün hattının etkisi görülmeye başlamış, kısa sürede gelen en yüksek rakamlı siparişler alınmış, ne dersiniz sn. Müzikal.
    Günlerdir hisse düşüyor ve dün en dipten kapattı, yükselse bile hiç bir kıymeti yok, hep aynı şeyleri yapmaktan bıkmadılar, en dipteyken haberler geliyor haliyle mesafe alamıyor.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Şirketimiz son 35 günde MENA bölgesi başta olmak üzere, Amerika, Avrupa ve Türkiye'den ağırlıklı olarak katma değerli ürünlere yönelik toplam 46.314.202,827 Amerikan doları tutarında çelik profil siparişi almıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1309601

Revizyon sonrası üretime başlayan yeni katma değerli ürün hattının etkisi görülmeye başlamış, kısa sürede gelen en yüksek rakamlı siparişler alınmış, ne dersiniz sn. Müzikal.
    Günlerdir hisse düşüyor ve dün en dipten kapattı, yükselse bile hiç bir kıymeti yok, hep aynı şeyleri yapmaktan bıkmadılar, en dipteyken haberler geliyor haliyle mesafe alamıyor.
    bu miktar geçmişte en fazla 38 milyon dolar olarak hatırlıyorum...acaba doğru mu hatırlıyorum...son gelen miktar 46 milyon dolar...bu miktarın giderek artması çok güzel...

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu miktar geçmişte en fazla 38 milyon dolar olarak hatırlıyorum...acaba doğru mu hatırlıyorum...son gelen miktar 46 milyon dolar...bu miktarın giderek artması çok güzel...

Sayfa 420/506 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •