Sayfa 420/458 İlkİlk ... 320370410418419420421422430 ... SonSon
Arama sonucu : 3659 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yaiç bedelinin %20 üstünü yaz geç ne fazla tapu harcı nede her sene ekstra emlak vergisi ödeme
    Her sene odenen emlak vergisi rayic bedel uzerinden hesaplaniyor zannediyordum

Yani sen isguzarlik yapip gercek degeri uzerinden tapu harcini odersen bir de sonraki yillarda emlak vergisinide mi yuksek oduyorsun?

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Size ve cevap veren diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

Burada aklıma bazı sorular geliyor. 1,2 milyon transfer edersek kalan kısmı nasıl vereceğiz, elden mi? Bir de geçenlerde bir kanun çıktı 7000TL üzeri bütün ödemeler banka vasıtasıyla yapılacak diye. Bankadan 8,8M. TL çekip herhangi bir yere belgeli bir ödeme yapmazsam bu parayı n'aptın diye kimse sormaz mı? Olduda bir maliye müfettişi sordu 2 yıl sonra ne cevap verilir? Çok mu evham yapıyorum bilemiyorum, akşam gözüme uyku girmedi...
    2 sene once arsa sattik adam tapu dairesine kutuyla geldi ici nakit doluydu

Tapudaki kiza sordum oda dediki artik herkes boyle kutularla cuvalla falan geliyor dedi

Bankaya gidip iki saat para sayildi

3.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    2 hafta önce Allah'a çok şükür ilk evimizi aldık. 10 M bedelin 400 k alıcı ve satıcı tapu harcını tam olarak ben ödedim. 5 yıl boyunca maliye tehdidiyle yaşayamazdım. Banka hesaplarından zaten satış bedeli kabak gibi ortaya çıkıyordu. Ayrıca vergi kaçırma suçluluğuyla yaşamayı da kabul edemedim. O yüzden içim vicdanım çok şükür rahat. Size bir fikir olsun diye yazdım.
    Tebrik ederim. Ben dahil hepimize örnek oldunuz. Keşke herkes vergisini tam ödese de vergi oranlarından şikayet edebilsek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Peki bu elden ödemenin güvenliği nasıl sağlanacak.Ayrıca satıcı para taşımak istemez.Bana veya bir yakınıma satış bedeli ile rayiç bedel arasındaki farkı havale et,rayiç bedeli de bir başka hesabıma havale et satışı imzalayayım der.Ben satıcı olsam böyle derdim.Bu şekilde havaleleri yaptık.Ama satıcı imzayı atmadan öldü veya satmaktan vaz geçip sadece rayiç bedeli olan havaleyi alıcıya geri havale etti.Bu durumda alıcının diğer hesaba gönderdiği satış bedeli ile rayiç değer arasındaki fark tl ne olacak,yanmaz mı.O parayı satıcıdan nasıl geri alabilecek.Bana borcu vardı onu gönderdi derse veya parayı çekip hesabını sıfırlarsa alıcının gönderdiği para yanmaz mı.

Bunlara cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.Ben oturmak için ev arayışındayım.Ama bu sorular hep kafamın içinde dönüp duruyor.Nasıl çözülebilir bu sorun belaya,sıkıntıya girmeden
    Eylülde rayic bedelden %60 fazla bildirimle vergileri ödeyip konut satisini yaptik.
    Tapuyu alacak kişi, satici ve bir emlakci satis icin tapuya gitti. Paranin kalaninin teslimi icin alicinin eşi ve iki emlakci bankada hazir bulundu.
    Satış günü kişiler tapu dairesine gidince bildirim yaptigimiz bedeli banka uzerinden konut satisi ibaresi ile gonderdik , sonra tapu islemleri yapildi.... Bu esnada bankada paranin kalan kismi sayilarak ( merkez bankasindan balya halinde geldigi icin balyalar halinde sayim yapildi) konut alicisina teslim edildi.... Tapu da satiş gerceklestikten sonra kalan kismi emlakcilara teslim ettik.
    Tam 20 kiloya yakin 200 lük banknot.....
    Kafamda cok soru isareti vardi ama tapu dairesinde kalabalik olmadigi icin işler cok cabuk ilerledi

1- Tapuya bildirim rayicin %60 indan fazlasi seklinde yapildi
    2- Biz saticiya tapuyu almadan rayic bedeli gonderdik
    3- Satici kalan kismi almadan satisi onayladi.
    4- Satistan sonra banka şubesinde para teslimi emlakcilara yapildi...

Sordugunuz kritik noktalarda karsilik li güven vardi... Yoksa zaten satisin gerceklesmesi icin araya bankayi koyup ekstra maliyete katlanmak gerekiyor

Not: Satıcılarda rayiç bedelin gosterilmesini tercih ediyor..Vergi acisindan galiba... Tapudaki işlemlerin tarihinide emlakcilar ayarlamisti.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Daha once bir soru sordum cevabini alamadim

Eger bir gayrimenkul alirken tapu harcini rayicten degilde gercek fiyattan gosterirsek daha yuksek tapu harci oduyoruz bunu anladim

Peki tapuda bu gosterdigimiz gercek yuksek degerden dolayi sonraki yillarda odedigimiz emlak vergiside artiyormu?

Cunku alici eger tapuda rayic uzerinden tapu harci oderse emlak vergiside rayic bedel uzerinden hesaplaniyor.

Peki tapu harci gercek fiyattan hesaplanirsa emlak vergiside ona gore yukseliyormu?

6.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Daha once bir soru sordum cevabini alamadim

Eger bir gayrimenkul alirken tapu harcini rayicten degilde gercek fiyattan gosterirsek daha yuksek tapu harci oduyoruz bunu anladim

Peki tapuda bu gosterdigimiz gercek yuksek degerden dolayi sonraki yillarda odedigimiz emlak vergiside artiyormu?

Cunku alici eger tapuda rayic uzerinden tapu harci oderse emlak vergiside rayic bedel uzerinden hesaplaniyor.

Peki tapu harci gercek fiyattan hesaplanirsa emlak vergiside ona gore yukseliyormu?
    Aslında emlak vergisinin de gerçek rayiç bedele göre yükselmesi gerekiyor ama bildiğim kadarıyla belediyelerin internet siteleri üzerinden emlak vergisini sistem düşük rayiç bedel üzerinden hesaplıyor. Böylece aynı konumdaki herkes aynı miktarı ödüyor. Belediyeler maliye gibi davranmıyor. Düşük rayiç bedeli yeterli kabul edip vatandaşın üzerine gitmiyor. Aslında amaç yeter ki herkes düşük bir rayiç bedeli ödesin. Çünkü gerçek rayiç bedelin peşine düşerlerse belediye bütün vatandaşlarla davalık olur. Ki hiç bir belediye bunu istemez.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Eylülde rayic bedelden %60 fazla bildirimle vergileri ödeyip konut satisini yaptik.
    Tapuyu alacak kişi, satici ve bir emlakci satis icin tapuya gitti. Paranin kalaninin teslimi icin alicinin eşi ve iki emlakci bankada hazir bulundu.
    Satış günü kişiler tapu dairesine gidince bildirim yaptigimiz bedeli banka uzerinden konut satisi ibaresi ile gonderdik , sonra tapu islemleri yapildi.... Bu esnada bankada paranin kalan kismi sayilarak ( merkez bankasindan balya halinde geldigi icin balyalar halinde sayim yapildi) konut alicisina teslim edildi.... Tapu da satiş gerceklestikten sonra kalan kismi emlakcilara teslim ettik.
    Tam 20 kiloya yakin 200 lük banknot.....
    Kafamda cok soru isareti vardi ama tapu dairesinde kalabalik olmadigi icin işler cok cabuk ilerledi

1- Tapuya bildirim rayicin %60 indan fazlasi seklinde yapildi
    2- Biz saticiya tapuyu almadan rayic bedeli gonderdik
    3- Satici kalan kismi almadan satisi onayladi.
    4- Satistan sonra banka şubesinde para teslimi emlakcilara yapildi...

Sordugunuz kritik noktalarda karsilik li güven vardi... Yoksa zaten satisin gerceklesmesi icin araya bankayi koyup ekstra maliyete katlanmak gerekiyor

Not: Satıcılarda rayiç bedelin gosterilmesini tercih ediyor..Vergi acisindan galiba... Tapudaki işlemlerin tarihinide emlakcilar ayarlamisti.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bizimki de buna benzer birşey olacak sanırım, emlakçının anlattığı buna yakın. Satın almadan önce satıcıyla tapuya gidip emlak üzerinde haciz vb olmadığını kontrol ettiniz mi?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    elden öde kim ne diyecek
    kim araştıracak
    olmadı bankadan birine gönder o göndersin
    Ayni gun senin veye esinin banka hesabindan para cikarsa alicininda elden aldigi parayi gidip ayni gun veya ertesi gun banka ya yatirirsa
    Gecmis olsun.
    Mly hic acimaz satis tarihinden itibaren sizden cikan saticinin aldigi paralar (sizin ve saticinin banka hesaplarindan)belli bir sure siki takip ediliyor yukarida dedigime dikkat edilmezse katlamali bir vergi cezasiyla karsilasabilirsiniz. 5 yillik zaman asimi var sattihin yil haric 2024 sayma 25,26,27.28.29 sonuna kadar mly hemen ceza kesmez 5 yilin son ayi tebligati gonderir.
    Cozum.rayici bankadan gonder farki.3-,5 gun once hesabindan cek
    Doviz yap.saticiys tapu gunu doviz olarak ver saticida belli bi sure doviz olarak tutsun.bi hafta 10 gun
    Sonrada bankaya yatirabilir.tapu gununden bi hafta 10 gun sonra
    Maliye sorsada bilmemkimden borc aldim.
    Saticinin kardesi.soyadi tutan akrabasina fark gonderilirse mly.yine ..kaliyor.

Sayfa 420/458 İlkİlk ... 320370410418419420421422430 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •