-
Bugün bankalarda hacim çok düşük. Yabancılar yoktu.
Yerli önce aldı. Yabancı satışı olmayınca yerli belkide alır götürür diye düşünmüştüm.
Sonra holding endeksi düşmeye başladı ardından bankalar.
Holding endeksinde yüksek hacimli ve sahipleri karanlık, kendi senetleriyle spekülasyon-manipulasyon yapabilecek karakterde, ahlak onur konusunda tartışılacak tipler olan gsd holding ve doğan yayın holding var. Onlar kırmızıya döndü.
Sonra genel endekste onları takip edip düştü.
Buradan şunu anladım. Yabancılar la rekabet edebilecek denli güçlü bir oyuncu yada oyuncu grubu BIST de yok.
Bu durumda kafamda soru işareti bırakansa, geçmiş haftalarda yabancılar bankaları yüksek satarken, diğer senetleri alarak endeksi tutan kimdi.? Bu durumda onlarda yabancılar oluyor. Banka satarken diğerlerini almışlardır.
Böyle bir yorum oldu ama sadece yorum. Böyledir demiyorum. Anlamaya çalışıyorum.
"Yaw ne anlayacan, çizgilere, ekrana bak al sat" la benim keçi beynim iş görmez. Mutlaka neyin üstünde olduğumu anlamam lazım.
Demekki yabancılar gelene kadar yukarı aşağı vakit geçireceğiz. Zaten günün çoğunda piyasa ekranına bakmadım.
-
abd de siyah insanlar ikinci üçüncü sınıf olarak muamele görürler.
1960 lara kadar kanun önünde de eşit değillerdi.
Aşağıdaki makale de, siyu kızılderililerine yapılanlar anlatılıyor ve 1971 e kadar, öldürdükleri bir kızılderili şefinin kafatasının müzede sergilendiği bilgiside yer alıyor.
1960 ve 1970 ler... uzak geçmiş değil.
Başka haberlere bakıyorsun, israil denen abd li siyonistlerin kurduğu ülke, İran bilim adamlarını öldürüyor, Suriye Filistin gibi çevre ülkelerde canı istediği zaman istediği yeri bombalayıp yok ediyor.
abd istediği ülkeye girip toplu katliamlar yapıyor, CIA tarafından desteklenen global kuruluşlar darbeler yapıyor, halkı ayaklandırıp iç savaşlar çıkartıyorlar. Tüm avrupada bu yapılanları, ciddi miktarda veya sembolik miktarda asker, silah göndererek destekliyor.
Benim 3 maymun grubundan türemişiz teorimde, avrupa ve kuzey amerika insanlarının şempanze den türemiş olduklarını söylemiştim. 3 maymun türünden en vahşisi şempanzedir. Zekidir ama zekasını katliam ve talan için kullanır.
İşte siyu katliamı dökümanteri.
https://www.aydinlik.com.tr/lincoln-...azi-226918-3#1
-
Aşıdan kazanılan milyarlarca dolar yüzünden, aşı bilgileri tozu dumana kattı.
İlk aşıyı Çin üretti ve kendi ülkesini aşılamaya başladı.
Sonra avrupa aşısı ortaya çıktı ve %90 başarılı dendi, derken hemen akabinden abd aşısı ortaya çıktı %95 başarılı diye açıklandı.
Avrupa bunun gerisinde kalmadı, biz tekrar baktık bizimkide %95 dedi.(rakamlar yaklaşık, aklımda kaldığı kadarı ile)
Avrupa test sonuçlarını aşıyı üreten firmalar açıkladılar.
Bu arada Çin aşısı TR, Brezilya ve venezuela gibi ülkelerde onbinlerce kişiye vuruldu, kontrolude ülkelerin kendisine bırakıldı. Yani açıklanacak rakamı ülkenin kendi sağlık sistemi açıklayacaktı, eğer çin aşı firmasından rüşvet almadılarsa, yada rakip aşı firmalarından rüşvet almadılarsa sonuç bilgisinin %100 doğru olması gerekirdi.
Avrupa ve abd de ise aşıyı üreten firmalar sonuçları açıkladılar, ne açıkladılarsa itiraz edemezsin. Doğruda açıklayabilirler yada milyarlarca doların etkisi ile yanlışta açıklayabilirler.
Klasik yöntemle üretilen çin aşısı ilk sonucunu brezilya sağlık sistemi açıkladı. %50.
Sonra TR açıkladı %91.
İnsanın kulaklarına inanası gelmiyor. Arada birkaç puan fark yok, böyle olması için TR de kedilere, brezilyada papağanlara aşı vurmuş olmaları gerekir. 2 ülkedede İnsan ırkına aşıyı vurdu isen, yaklaşık sonuç çıkması gerekir.
TR deki sonucu tek yetkili sağlık bakanı açıkladı ve net bilgi verdi, açıkladığı sonucu değiştirmedi. Brezilyada açıklanan %50 sonuç ise hala muallak. %50 üzerinde ama kaç bilmiyoruz diyorlar.
Bu durumda 2 ülkenin geçmişine bakıyoruz.
İki ülkenin devletinde yolsuzluğa pisliğe batmış siyasetçiler var. Brezilya kendi halkını en çok soyan ülkelerden. gelir dağılımı korkunç derecede bozuk.
Bizde özal ailesi ile beraber atağa kalktık, son yıllarda onlara yetiştik sayılır.Önümüzdeki 10 yıllarda onları geçeceğiz.
Yıllar önce bangladeş, malezya olma yolunda ilerliyoruz demiştim, bayağı yol kat ettik. Açlık, ümitsizlik ve işsizlikten intihar edenlerin haberleri yasaklanmamış olsa, yaptığımız hızı görürdünüz.
TR de bilgiyi açıklayan bakanın ise kendi özel hastahanesi var ve o hastahanede virus testi 850 TL ye kadar çıkmış. Adam ilk günden bu güne kadar, bir koltuk için, vakalar ve ölümler hakkında yalan söyleyen bir adam. Medya sırf TV de hergün göründüğü için bu adamı tayyipin yerine öneriyordu. Bizim siyasetçimiz böyle, medyamız böyle.
Sonuçta hem avrupa, abd aşı sonuçlarını ben inandırıcı bulmadım, hemde çin aşısı sonuçlarını.
.
Son düzenleme : alicemal; 27-12-2020 saat: 11:10.
-
İyi bir hafta diliyorum.
---
Planlarda bir değişiklik yok.
BIST hisse vadelide bir miktar longum var, geldiğimiz yüksek yer dolayısı ile uzun vade tutmamaya çalışıyorum. Kârı görünce kapatıp yeniden açmaya çalışıyorum. Tabi planlarla ile gerçekler çoğu zaman aynı olmuyor.
---
Planımın tutmadığı araç ons altın. Plan süperdi, gerçekleşiyorda ancak arada çıkan olaylar, planımın düzgün gerçekleşmesine engel oldu. paket onayı gecikti, onaylanmadan önce avrupa seansında ağır satış geldi çok düştü, derken trump onaylamam dedi, sonrada onayladı. Planımı en çok bozan avrupa seansındaki erken satış oldu. Yoksa 1900 ün epey üzerinden shortlanacaktım.
ONS da bir miktar shortlandım.
trump sürpriz yapıp paketi onaylamış. Kısa vade ons da beklenti bitti, bir miktar düşmesini bekliyorum. Yeni bir beklenti çıkana kadar düşmesi normal olurdu.
USDTRY de beklentim 7.0 idi, oraya kadar tutacağım veya yeni bir kriz TR de çıkarsa kapatırım.
Bol şans.
-
Asgari ücrete resmi enflasyonun epey üzerinde zam yaptı.
Bunun sebebi oy oranının çok düşmesi.
%30 lara kadar düşmüştü, Azerbaycan savaşı sonrası milli duygular kabarınca oy oranı yeniden %37 ye çıktı. Halbuki Azerbaycan savaşını tayyip kendi ailesinin IHA larını Azerbaycan a satmak için kullandı. O savaş tayyip ailesinin zenginleşmesine sebep oldu. Devletin ANKA larını satmadı, damadının IHA larını sattı. Üstelik damadın IHA larını alsın diye Azerbaycana 200 milyar TL para verdi. Kredimi hibe mi bilgi göremedim, kredi ise hangi şartlarda kredi onuda bilmiyorum.
Devletin ANKA ları satılsaydı, tayyip ailesinin serveti yerine devletin hazinesi artacaktı, üstelik ANKA ları üreten TUSAŞ, savaş tecrübesi edinip IHA larını geliştirebilecekti. Tabi halk bunu bilmediğinden, siyasi kanallarla devamlı gazı yediğinden, oy oranı yükseldi.
Emeklilerede resmi enflasyondan yüksek zam yaparsa, oy oranıda bu zamlar sebebi ile artarsa, erken seçimede gidebilir.
Muhalefetde süper çalışıyor çabalıyor ama bir türlü oy oranını artıramıyor.
En büyük eksikleri baykal dönemi ile beraber halktan uzaklaşmalaırıydı.
kılıçdaroğlu bu açığı kapamak için halka inebildiği kadar iniyor ama bir türlü oy oranı artmıyor.
Mesela yahudi sermaye temsilcisi, yağlı tabakadan bir gazeteci için 600 km yürüdü, halka yaranamadı.
Sivas katliamını tebrik eden o dönemin belediye başkanı, bu dönemin saadet partisi lideri karamollaoğlu ile yanyana fotoğraflar verdi yaranamadı.
abd de eğitildikten sonra TR ye gelip MHP yi kuran, Ecevitin belgelerine göre K.Maraş katliamında, katliamcıların tarafında görünen türkeşin eşinin ayağına gidip fotoğraflar verdi, yine kimseye yaranamadı.
pkk nın partisi hadep le işbirliği yaptı, halka yaranamadı.
Partiye sağcıları ve abd, rusya, almanya, fransanın TR yi zayıflatması amacı ile kullandığı ulus olan Ermenileri doldurdu, yine bu halka yaranamadı.
Halk için çalış çabala bir işe yaramıyor.
Daa naaapsın adam. Daha fazlada halkın ayağına inemezki.!
-
BIST işlem hacmine bakıyorum, 25 Aralık Noel öncesinin yarısı kadar. Yabancılar tatilde. Yılbaşından sonra pazartesi ancak dönerler.
Çoban olmayınca da söylediğim gibi hafif yukarı aşağı dolanıyoruz.
X30 vadeli Longları artırıp azaltıyorum filan bi kaç numara çekiyorum, aracı kurum kazansın.
Batı borsaları yeşil. TR CDS'ini faizi artırdık, siyoniste teslim olduk diye düşürdüler. investing sitesin de 319 görünüyor. %5 faizden önce 550 lere kadar çıkarmışlardı. Faiz artırma dışında ekonomik açıdan TR de ne değiştide CDS yarıya indi.? tek değişen, dışarıdan para getiren siyoniste %17 faiz vereceğiz. O paraya batıda %0 faiz alabiliyor. Hasta adamız diyeli 10 yıl olmuştur. Açıkça sömürge ülkesiyiz. tabi bunu bilgisize anlatamazsın. Ülkenin uçtuğunu sanır, o sırada okula gidecek olan çocuğuna vereceği harçlık parası yoktur. Yaw evinde et yok, ülkenin uçtuğunu söyleseler sana ne.?
BIST de Yarında bu güne benzer bir gün olur herhalde. Bugünki kadar yükselemeyebiliriz. Özellikle banka endeksi hacı yatmaz gibi, dönüp dolaşıp yaklaşık aynı yerde kapatıyor.
---
Ons altın önce düştü, abd piyasası açılmadan öncede avrupa piyasasında yükselttiler. Haber varmı diye sebep aradım şu ana kadar bulamadım.
Birde bluumbergin akşamki 22:00 maraba sını dinleyeyim. Oda hep aynı isimleri çağırıyor. renk yok. Kanal o kişilerden Paramı alıyor yoksa maraba nın arkadaşlarımı bilmiyorum. Onun yerinde olsam, bir tane ne söyleyeceğini bildiğim kişi çağırırdım, bir tanede yeni kişi. Yeni kişi kof çıkarsa eskisi ile 1 saati yürütürsün.
ons un 1900 ü geçebileceğini sanmıyorum. Ama Yeni bir gelişme varsa o zaman yeniden durum değerlendirmesi yaparım. Şu an için bilgim yok.
---
USDTRY de söylenecek şeyler söylendi.
---
Avrupa ülkelerinde ilk etap aşılamalar başladı. Aşı önceside kısıtlamalar sebebi ile vaka düşüşleri vardı. Aşının etkisi ile Şubat ayı sonuna doğru vakalar daha hızlı düşer ve kısıtlamalar kalkar. Şubat sonuna doğru ekonomik hareketlilik başlar.
-
Arkadaşlar merhaba, anlamadığım bir nokta var.Hani faizler kötüydü, enflasyonun sebebiydi? Ne oldu da 180 derece çark edildi.Doları baskiladikca ,en küçük bir olayda bu dolar olması gerekenden daha fazla tepki göstermez mi? 2 ay öncesine göre ülkede ne değişti? Hangi reformlar yapıldı? Kafamda deli sorular
-
adanalı cevabını bildiği soruları sorarak, uyuşmuş beyinleri gıdıklamak istemiş..
---
Para piyasasında harika gidiyorum. Bunda BIST in yükseliş trendinde olmasının payı var. Sadece kendi becerim diyemem.
Benim yeteneğimin olup olmadığı, endeks düşüşe geçtiğinde belli olacak.
Şu an ons ve USDTRY vadeliler de short dayım, X30 vadelide long dayım.
ons ve hisse vadelilerini kısa vade al sat yapıyorum. USDTRY yi orta vadeli tutuyorum.
Takip edenler zaten bunları biliyor.
Bilmediğiniz bir şey yazayım.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri