Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 429/1002 İlkİlk ... 329379419427428429430431439479529929 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,425 - 3,432 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Sayın Tınaz haklısınız.
    Yalnız ben şöyle düşünüyorum.
    2 liralık evi 1 liraya satarsam, o parayla bugün fiyatı 1 lira olan ve yarın 2 liraya yükseleceğine inandığım bir şey alırsam, sonuç benim için sıfıra eşit.

düşükten ev satıp düşükten borsaya girmek = zirveden ev satıp zirveden borsaya girmek = 0

Hatta mesela altın bazında bakarsak, birkaç yıl önce 2 kilo altın eden evi bugün 1 kilo altın fiyatına satarsam,
    yarın piyasa düzelip ev tekrar 2 kilo altın ederse benim aldığım 1 kilo altın yine 1 kilo olarak kalacak. (TL olarak artsa bile)
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. Kimse zarar edecegi mali satmak istemez, ama ihtiyac varken de ya bekleyeyim de piyasa duzelsin denme luksu olmuyor. 2009da odemelerimi yapabilmek icin yatirim amacli aldigim 2. evi yuzde 20 asagisina satmak zorunda kalmistim, o zaman durum onu gerektiriyordu pisman da olmadim.

Ha ben zor durumda birinden mal almayi da beceremiyorum, o kisinin yasadiklari ile empati yapiyorum, onun mutsuzlugu uzerine mutluluk dusunemiyorum.

2000 yılı istanbul nufüsü 11.280 k
    2020 yılı istanbul nüfusu 15.500 k (tahmini, veriler ibb den)

2008 yılı hane bası nüfus 3,8
    2019 yılı hane bası nüfus 3,3 (oranlarsak 2000 yılı 4,2 kabul edelim, veriler tuik den) artış hızı %27

2000 yılı 11.280/4,2= 2.685 k hane adedi
    2020 yılı 15.500/3,3= 4.696 k adet hane olması gerekiyor.

şimdi istanbul özelinde hane adetleri nedir kesin kaynaktan bulamadım, bulduğumda eklerim, ama şunu söylemek istiyorum sadece kimse zarar edeceği malı satmak istemez sözü yukarıdaki tabloyu değiştirecek yönetimle değişir.

sonuçta bu rakamlara suriyeli ve kaçak yaşayan insanlar, kontrolsüz nüfus planlaması da dahil değil.

tablonun değişmesi 1 yıl bile sürmez yeter ki rant ekonomisi son bulsun.

müteahhittin %50 arsa payı piyangosuna son buldursun, müteahhit 1.000.000 daireyi 700.000 mal edip 770.000 satmaya başlayınca o 2. el daireleri 600.000 satmak için sıraya girerler.

ama dediğim gibi bunlar tamamen rant ekonomi mucidinin yönetimden gitmesiyle gerçekleşecek bir konudur.

sayg,
    men dakka dukka

4.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku

Ha ben zor durumda birinden mal almayi da beceremiyorum, o kisinin yasadiklari ile empati yapiyorum, onun mutsuzlugu uzerine mutluluk dusunemiyorum.
    İcralık mallar için de bazı insanlar sizin gibi düşünüyor fakat bence tam tersi yapılmalı.
    Zor durumda olan kişinin malını satın alın ki o kişinin borçları ödensin. Sıkıntısı giderilsin.
    Bu kötülük değil iyiliktir aslında.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. Ne mutlu zor durumda olana el uzatana,yani mağdur etmemek lazım.

6. Misal,Mansur reis

İcralık malı veya sıkıntıya düşmüş ölü satıcıyı fırsat bilip o kişinin evini , arabasını veya başka bir malını değerinden oldukça daha düşük bir fiyata satın almak vicdansızlıktır , aç gözlülüktür , fırsatçılıktır , doyumsuzluktur . Her ne kadar karşılıklı rızaya dayalı , kanun çerçevesinde bu alış satış işlemi yapılsa da vicdana aykırıdır.
    Ağlayanın malı gülene yâr olmaz , o malın da hayrını görmez.

Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
    İcralık malı veya sıkıntıya düşmüş ölü satıcıyı fırsat bilip o kişinin evini , arabasını veya başka bir malını değerinden oldukça daha düşük bir fiyata satın almak vicdansızlıktır , aç gözlülüktür , fırsatçılıktır , doyumsuzluktur . Her ne kadar karşılıklı rızaya dayalı , kanun çerçevesinde bu alış satış işlemi yapılsa da vicdana aykırıdır.
    Ağlayanın malı gülene yâr olmaz , o malın da hayrını görmez.

Geçtiğimiz haftalarda margin call nedeniyle hem borsa, hem altın düştüğünde ikisinide satın alan tüm forum üyeleri sizin bahsettiğiniz kapsama giriyor mu ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 429/1002 İlkİlk ... 329379419427428429430431439479529929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •