Mümkün olduğunca farklı vadelerle ve birbirinden farklı yatırım enstrümanlarına yatırım yapıyorum. Vade olarak 2 yıl ve fazlası olarak bist bankacılık endeksi bana cazip görünüyor. Bahsettiğiniz BOA örneği bize uyarlansa ne harika olurdu. sanırım İş Bankası x4 x6 kat fiyata ulaşırdı. Ve diğer bankalarda.. Düşüncesi bile harika![]()
..Ama şu an bunun çok uzağındayız. Temel sıkıntı rasyoların ucuzluğu pahalılığı değil mevcut yönetime olan güvensizlik.. Tek kişinin aldığı/alacağı kararların sorgulanamıyor olması vs vs. Hala eski TCMB başkanının neden görevden alındığı resmi olarak belli değil..TV lerde tartışılamıyor bile.. Faizse sebep yeni gelen neden düşür(E)medi? Elinden tutan mı vardı? -yok ..düşüremezsin diyen de yoktu..Keşke düşürseydi de ne olacaksa görseydik (görselerdi)..
Ancak bu olumsuz koşullar da olmasa İşbankasını, Akbankı, Garanti yi bize bu fiyatlardan alma şansı verirler miydi hiç?
Diğer yandan daha önceden Halkbankasında olduğunuzu ve sonra sattığınızı biliyorum. Kamu bankalarına karşı olumsuz iken neden Halkbankasına ilgi duydunuz ve neden bu ucuz rasyolarla vazgeçtiniz? O günün koşullarında farklı mı düşünüyordunuz?Bir kamu görevlisinin ticari kar elde etme amacımız yoktur şeklindeki beyanı bu bankadan vazgeçmenizde ana etken mi sayılır..
Yer İmleri