Sayfa 43/95 İlkİlk ... 3341424344455393 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 337 - 344 arası.

Konu: TH ile Lebalep

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bank Of America'ya bakalım. TR'deki İşbankasıın eşdeğeridir. 350 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 3 trilyon dolarlık aktiflere sahip BoA defter değerinin 1.32 katından, yıllık net kârının 18 katından, aktiflerinin %12'sinden işlem görüyorken İSCTR defter değerinin 0.32 katından, yıllık net kârının 3 katından, 718 milyar TL olan konsolide aktiflerinin ise sadece %3 ünden işlem görüyor. Aradaki büyük farka bakar mısınız? Neden böyle olduğunu yukarıda 5 ayrı neden vererek açıkladım. Yatırım için 2 yıl vade pek uzun sayılmaz, uzun vade olarak en az 5 yılı dikkate alın. Ben şahsen an itibariyle BİST'in alıma uygun olduğuna inanmıyorum ve alım için acele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii, alım kararı günahı ve sevabıyla getirisi ve götürüsüyle sadece ve sadece size aittir, kararı siz vereceksiniz.
    Mümkün olduğunca farklı vadelerle ve birbirinden farklı yatırım enstrümanlarına yatırım yapıyorum. Vade olarak 2 yıl ve fazlası olarak bist bankacılık endeksi bana cazip görünüyor. Bahsettiğiniz BOA örneği bize uyarlansa ne harika olurdu. sanırım İş Bankası x4 x6 kat fiyata ulaşırdı. Ve diğer bankalarda.. Düşüncesi bile harika

..Ama şu an bunun çok uzağındayız. Temel sıkıntı rasyoların ucuzluğu pahalılığı değil mevcut yönetime olan güvensizlik.. Tek kişinin aldığı/alacağı kararların sorgulanamıyor olması vs vs. Hala eski TCMB başkanının neden görevden alındığı resmi olarak belli değil..TV lerde tartışılamıyor bile.. Faizse sebep yeni gelen neden düşür(E)medi? Elinden tutan mı vardı? -yok ..düşüremezsin diyen de yoktu..Keşke düşürseydi de ne olacaksa görseydik (görselerdi)..

Ancak bu olumsuz koşullar da olmasa İşbankasını, Akbankı, Garanti yi bize bu fiyatlardan alma şansı verirler miydi hiç?

Diğer yandan daha önceden Halkbankasında olduğunuzu ve sonra sattığınızı biliyorum. Kamu bankalarına karşı olumsuz iken neden Halkbankasına ilgi duydunuz ve neden bu ucuz rasyolarla vazgeçtiniz? O günün koşullarında farklı mı düşünüyordunuz?Bir kamu görevlisinin ticari kar elde etme amacımız yoktur şeklindeki beyanı bu bankadan vazgeçmenizde ana etken mi sayılır..

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bazıları "madem ful nakitte kalacaksın parayı neden dolar euro veya altın'da değil de TL'de tutuyorsun" diye soruyor. TCMB reel efektif TL kuruna bakarsanız neden TL'de kalmak istediğimi anlarsınız. Şu anda TL gereğinden aşırı değersiz bir para birimi muamelesi görüyor ve reel efektif kur 60 seviyesindedir. Kurun resmen patladığı 1994 Çiller krizi ve 2001 Ecevit krizinde reel efektif kurda en dip buralar idi. Reel efektif kurun daha aşağılara inmesi kalıcı olmaz olsa olsa kaçak olur diye düşünüyorum. CDS primleri, kısa vadede ödenmesi gereken döviz borçları, yüksek enflasyon vs şu anda büyük ölçüde fiyatlanmıştır. Kurlarda yukarı yönde bir hareketin kalıcı olmayacağına inanıyorum. İşte bu yüzden TL bazında aylık %2 gibi bir faiz getirisi bana makul geliyor.
    Sn.Trendhound stratejinizi okudum.
    Ancak aylik %2 faiz getirisini nerden nasıl temin ediyorsunuz.
    Faizin yanına başka enstrümanlar katmadan bu mümkün değil.

Faizlerin 24-26 olduğu dönemlerden uzun bagladiysaniz sanırım söylediğiniz oranlar tutuyor.

3.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Trendhound stratejinizi okudum.
    Ancak aylik %2 faiz getirisini nerden nasıl temin ediyorsunuz.
    Faizin yanına başka enstrümanlar katmadan bu mümkün değil.

Faizlerin 24-26 olduğu dönemlerden uzun bagladiysaniz sanırım söylediğiniz oranlar tutuyor.
    Aracı kurum bağlıyor %20 yıllık brüt faiz oranıyla ama günlük bazda, bu da yıllık bileşik bazda net %19'a yakın çıkar, ben yuvarlak konuşup %20 dedim
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    ............daha önceden Halkbankasında olduğunuzu ve sonra sattığınızı biliyorum. Kamu bankalarına karşı olumsuz iken neden Halkbankasına ilgi duydunuz ve neden bu ucuz rasyolarla vazgeçtiniz? O günün koşullarında farklı mı düşünüyordunuz?Bir kamu görevlisinin ticari kar elde etme amacımız yoktur şeklindeki beyanı bu bankadan vazgeçmenizde ana etken mi sayılır..
    HALKB'de maalesef bir hata yaptım, optimist davranarak işin siyasi boyutunu doğru şekilde hesaplayamadım, yönetimin bu problemi sona erdirmek için atması gereken adımları atmama riskini görmezden geldim, ABD'deki problemlerin makul bir süre içinde makul bir yaptırım ile ve diğer emsallerde olduğu gibi uzlaşmayla sonuçlanacağı gibi gerçeklerden uzak bir umuda kapıldım, sonuçta da etraftaki ağaçlar yüzünden içinde bulunduğum ormanı görememek gibi klasik bir yanlışa imza attım. Sonuç ortada, HALKB'den fena kaybettim. Gerçi bu hissede realize ettiğim zararı diğer hisselerden telafi ettim ama reel bazda getiri oranım darbe yemiş oldu ve son 3 yılda sadece enflasyon ile kafa kafaya bir performans sergiledim. Olay budur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Kamu kağıtlarından uzak durmakta fayda var zira a) onların amacı ticari kazancı maksimize etmek değil, b) hissedarların menfaati her zaman arka plandadır, c) yeteri kadar profesyonel bir yönetim kadrolarına sahip değiller, d) onların yönetim kurulları liyakat, tecrübe, uzmanlık, iş bilme esaslarına göre seçilmeyip sadakat esas alınarak yukarıdan atanır.

6. Aslında kamu kağıtlarının borsada halka açılması prensip olarak absürttür. Amacı kâr elde etmek olmayan bir şirketi halka ara etmek borsanın temel felsefesine aykırıdır.

7. Bir de TR'de anormal şekilde Holding enflasyonu var. Belki bilmezsiniz, dünyada holding yapısı artık terk edilmiştir. Sadece Güney Kore ile Türkiye holding yapısını kullanıyor. Güney Kore'de holding olarak LG ile Samsung öne çıkıyor ama Türkiye'de inanılmaz sayıda holding mevcut. Holdinglerin kötü bir tarafı var ve o da hissedarlara ait olması gereken özkaynakların verimliliği çok düşük olur, sermayenin getirisi yeterince yüksek olmaz. Bu durumda da holdingin bünyesinde saklı kalmış değerler tıkılı kalır ve hissedarlar bu yüzden elde etmeleri gereken getirinin çok altında bir getiri elde ederler. Bu nedenle tüm gelişmiş ülkeler artık holding yapısını kullanmıyorlar, yıllar önce bu yapıyı terk ettiler. En son İtalya bu yapıyı terk eden ülkedir. TR'deki klasik yapısıyla holdingler artık ABD İngiltere Almanya vs gibi ülkelerde tarihe karışmıştır. Güney Kore'deki son örnekler de artık bu yapının dışına çıkmak için adım atmaya başladılar. Geriye bir tek TR kalacak klasik holding yapısını kullanan.

8. Mesela İş Bankası aslında bir holdingtir. Bankanın bünyesinde dünya kadar iştirak mevcut. YKBNK Koç Holding'in ana hissedarı olduğu bir bankadır. AKBNK Sabancı Holding'in ana ortağı olduğu bir bankadır.

Sayfa 43/95 İlkİlk ... 3341424344455393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •