Sayfa 42/95 İlkİlk ... 3240414243445292 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 329 - 336 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Bu kadar altın manipüle edilir mi diye soranlar olabilir. Şu anki dünya altın stoğunun parasal değeri 10 trilyon dolar civarındadır. Sadece son 12 ayda dünya merkez bankalarının Covid yüzünden piyasalara enjekte ettiği nakit ise 15 trilyon dolardan fazladır. Kripto para birimlerinden sadece Bitcoin'in piyasa değeri 1.2 trilyon dolardır. Bu karşılaştırmalar baz alındığında 10 trilyon dolarlık bir altın piyasasının dünya merkez bankaları tarafından koordineli bir şekilde manipüle edilmesi zor olmasa gerek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Altın fiyatını manipüle eden merkez bankaları arasında Rusya ve Çin merkez bankaları yer almıyor. Rusya merkez bankasının 500 milyar dolar rezervi, Çin merkez bankasının ise 3.5 trilyon dolar rezervi var. Bu 2 merkez bankası kapitalist merkez bankalarının rakibi olarak karşı tarafta yer alıyorlar ve fırsat buldukça ellerindeki altın stoğunu arttırıyorlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet, takipteki ve batık kredi rasyolarının gerçeği pek yansıtmadığını düşünüyor piyasa. Ayrıca mevcut gidişatın bankalar için olumlu olmadığı, daha da kötüleşebileceği varsayılıyor piyasa tarafından. Bunlara ek olarak "yüksek faiz - yüksek enflasyon - yüksek kur" ortamının kısa vadede değişmeyeceği düşünülüyor. Öteki taraftan ABD'de devam eden Halkbank yargı sürecinin TR banka hisseleri üzerinde olumsuz etki yaratabileceği de fiyatlanıyor. Banka hisselerinde yatırım amaçlı alıcılar da bulunmuyor, herkes al-satçı konumunda ve algolar / robotlar tahtada hakim oyuncu durumuna geçmişler. Bunlar yetmiyor gibi yabancı yatırımcılar ellerindeki pozisyonları boşaltma cihetine giderek BİST'teki yatırımlarını son yılların en düşük yüzdesine çektiler. Sonuçta da banka hisseleri defter değerine oranla %50'yi aşan çok derin bir iskonto ve 3-4 gibi anormal düşük F/K'larla işlem görüyor.
    sn.Trendhound, Öncelikle yeni açtığınız konu başlığınız hayırlı olsun.
    Merak ettiğim husus: Amerikada da bankalar iskontolu değil mi? Bizdeki Akbank,Garantiyi onlardaki eşdeğerlerinden farklı kılan nedir?

-Çok daha ucuz fiyatlanıyor olmaları mı? kısaca mukayese edebilir misiniz?

Ayrıca şahsi görüşünüzü merak ediyorum:uzun vade 2 yıl ve ötesi için buralardan banka hissesi yada bankacılığa dayalı sepet fon almayı tavsiye eder misiniz? Ederseniz tek sefer mi? kademeli mi?

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn.Trendhound, Öncelikle yeni açtığınız konu başlığınız hayırlı olsun.
    Merak ettiğim husus: Amerikada da bankalar iskontolu değil mi? Bizdeki Akbank,Garantiyi onlardaki eşdeğerlerinden farklı kılan nedir?

-Çok daha ucuz fiyatlanıyor olmaları mı? kısaca mukayese edebilir misiniz?

Ayrıca şahsi görüşünüzü merak ediyorum:uzun vade 2 yıl ve ötesi için buralardan banka hissesi yada bankacılığa dayalı sepet fon almayı tavsiye eder misiniz? Ederseniz tek sefer mi? kademeli mi?
    Bank Of America'ya bakalım. TR'deki İşbankasıın eşdeğeridir. 350 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 3 trilyon dolarlık aktiflere sahip BoA defter değerinin 1.32 katından, yıllık net kârının 18 katından, aktiflerinin %12'sinden işlem görüyorken İSCTR defter değerinin 0.32 katından, yıllık net kârının 3 katından, 718 milyar TL olan konsolide aktiflerinin ise sadece %3 ünden işlem görüyor. Aradaki büyük farka bakar mısınız? Neden böyle olduğunu yukarıda 5 ayrı neden vererek açıkladım. Yatırım için 2 yıl vade pek uzun sayılmaz, uzun vade olarak en az 5 yılı dikkate alın. Ben şahsen an itibariyle BİST'in alıma uygun olduğuna inanmıyorum ve alım için acele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii, alım kararı günahı ve sevabıyla getirisi ve götürüsüyle sadece ve sadece size aittir, kararı siz vereceksiniz.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 04-05-2021 saat: 00:41.

5. BİST'in en önemli itici gücü olan yabancı yatırımcılar şu anda devre dışıdır. Sadece robotlarıyla derin BİST30 tahtalarında işlem yapan yabancı kurumlar boy gösteriyor. Bunlar da gerilla taktikleriyle günlük al-satlarla uğraşıyorlar. Bu robotların 2 tane büyük avantajı var: 1) Nanosaniyeler içinde işlem yaparlar. 1 nanosaniye 1 saniyenin milyarda biridir unutmayalım. 2) Tahtaya gelen emirleri daha onlar tahtaya ulaşmadan görüp o emrin cinsine ve büyüklüğüne göre kendi işlemlerini kararlaştırıp söz konusu emir tahtaya ulaşmadan kendi işlemlerini yapabiliyorlar. İşte nanosaniye avantajı bu ortamda gerekli oluyor. Derin kağıtların tahtalarında işte bu robotlar her 2 yönde (al-sat, sat-al, açığa satış, açığa alış) gün boyu işlem yaparak para kazanmaya çalışıyorlar. Al-tut türü işlemler yapan yabancı fonlarla yatırımcılar tahtalarda bayrağı işte bunlara devretti ve böylece robotlar tahtalarda hakim oyuncu konumuna geçtiler.

6. BİST'te günlük işlem hacmi bayağı düşmüş durumda. Bir kaç ay öncesine oranla 3 te 1 den fazla bir düşüş söz konusu. Al-tut'çu yabancı yatırımcıların önemli kısmı terk ettiği için böyle oldu. Özellikle Naci Ağbal'ın görevden alınması yabancıların mal boşaltmasında önemli bir rol oynadı.

7. Yukarıda BİST'in an itibariyle alıma uygun olduğuna inanmadığımı ve alım için acele edilmemesi gerektiğini düşündüğümü belirtmiştim. Böyle düşünüyor olmam BİST'in prim yapmayacağı anlamına gelmez. Endeks tabii ki dalgalanacaktır, zaman zaman da kısa vade bazlı çok güzel getiriler sunacaktır. Ama ben bunların kalıcı olacağına, arkalarının geleceğine pek ihtimal vermiyorum. Borsanın prim yapmaya devam etmesi için ekonominin halihazırda dibe vurmuş olup toparlanma moduna geçmiş olması gerekiyor. Öte yandan ülkedeki artış trendine iyice girmiş olan yüksek enflasyon halihazırda yüksek olan faizlerin indirilmesini engelliyor. Eğer popülist nedenler yüzünden indirilmeye kalkışılırsa hem enflasyon daha da azacak hem de döviz kurları daha da patlayacak. Yönetim sıkışmış durumda.

8. Geçen sene yaz aylarında konut kredisi faizleri aniden aylık %0.64'e çekilip vadeler de 180 aya kadar uzatılınca konut fiyatları otomatik olarak bir anda %30 gibi zamlanıverdi. Konut alıcıları düşük faizli kredi kullandılar ama fahiş fiyattan ev aldılar, böylece bir taraftan kazandıklarını diğer taraftan kaybettiler, net bir avantaj elde etmediler. Bu kredileri açan devlet bankaları maliyetin oldukça altından kredi vererek zarar yazdılar. Tabii bu zararlar Hazine tarafından karşılandığı için faturayı TC halkı ödeyecek. Bu girişim doğrudan enflasyonu kırbaçlayıp kontrolden çıkmasına neden oldu zira bu suretle piyasaya ciddi meblağlarda para pompalanmış oldu. Tekrar ayni yoldan geçmezler herhalde. Kör bile ayni çukura 2 kere düşmezmiş.

Sayfa 42/95 İlkİlk ... 3240414243445292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •