Originally Posted by
cennetyolu
............daha önceden Halkbankasında olduğunuzu ve sonra sattığınızı biliyorum. Kamu bankalarına karşı olumsuz iken neden Halkbankasına ilgi duydunuz ve neden bu ucuz rasyolarla vazgeçtiniz? O günün koşullarında farklı mı düşünüyordunuz?Bir kamu görevlisinin ticari kar elde etme amacımız yoktur şeklindeki beyanı bu bankadan vazgeçmenizde ana etken mi sayılır..
HALKB'de maalesef bir hata yaptım, optimist davranarak işin siyasi boyutunu doğru şekilde hesaplayamadım, yönetimin bu problemi sona erdirmek için atması gereken adımları atmama riskini görmezden geldim, ABD'deki problemlerin makul bir süre içinde makul bir yaptırım ile ve diğer emsallerde olduğu gibi uzlaşmayla sonuçlanacağı gibi gerçeklerden uzak bir umuda kapıldım, sonuçta da etraftaki ağaçlar yüzünden içinde bulunduğum ormanı görememek gibi klasik bir yanlışa imza attım. Sonuç ortada, HALKB'den fena kaybettim. Gerçi bu hissede realize ettiğim zararı diğer hisselerden telafi ettim ama reel bazda getiri oranım darbe yemiş oldu ve son 3 yılda sadece enflasyon ile kafa kafaya bir performans sergiledim. Olay budur.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri