Originally Posted by
Tasarrufcu
10 yıl sonrası ne olacağını kestirmek zor. Sizinkiler varsayım. Sgk da 3 farklı dönem var. Her yeni dönem, dediğinizin tam tersi olmuş. Prim gün sayısı yüksek olanlar ve yüksek prime sahip olanların olmayanlara göre makas açılmış. Abo bu geçen zamanda düşmüş ancak, az gün sayılı, az prim ödeyenler daha zararlı şuan.
Sizin bu söylediklerinizin imkansız olduğunu düşünüyorum.
Arkadaş saplantılı bir şekilde aynı şeyleri anlatmaya devam ediyor..somut bir dayanak yok..ben de anlatmaya çalıştım ama, anlama niyeti yok zaten.
olaya siyasi sos da kattın mı tamam..zaten yeterli tepki var toplumda..biz de siyasi olarak bazı kayırmaların döndüğünü görüyoruz..ama bunun da bir sınırı var diyoruz.
ayrıca şunu da yazdım..arada kaynadı..asgari emekli maaşı bir kere artıyor..sonra maaş artışları asgari rakam üzerinden yapılmıyor...eskiden maaşı ne olmalıysa, onun üzerine geliyor zamlar...yani belki de 1-2 yıl maaşı artamayacak bir kitle olacak...bunu da dinlemiyor kimse.
üst grupla alt grubu orta-uzun vadede birbirine yaklaştıracak tek şey seyyanen zam ve bayram ikramiyesi gibi maaştan bağımsız herkese aynı oranda verilen ikramiyelerdir...yasal olarak yapılabilecek olan budur...onun da 5 sene de makası ne kadar daralttığı bellidir.
Siyasi olarak ben de bazı şeyleri eleştiriyorum, ama yasa belli...yüksek prim ödediği için yüksek maaş alan adamlardan kısacaki az maaş alana verecek lafı safsatadan ibarettir...hem sigortası tavan ya da tavana yakın seviyelerden yatan kişi sayısı %1 den bile azdır...oradan kırpıp, %90 nın maaşını iyileştiremezsin...hesap kitap ortada.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri