Sayfa 43/472 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 337 - 344 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Hocam 2008 sonrası gelen sistemde sizin dediğinizin tam tersi.
    Prim ödenen süre ve yıllık ortalama primler çok önemli. Az süre ödeyen ve az brüt maaş alan biri ile çok süre ödeyen ve brüt maaşı tavandan ödeyen arasında makas şuan çok daha fazla.
    Bahsettiğiniz %10 fark olması mevcut sistemde imkansıza yakın.
    Şuan sgk da 5004 lira ile 37500 lira arasında(7.5x) prim ödeniyor.
    Bahsettiğiniz olayın olması için, bayram ücretleri, seyyanen zam, minimum emekli maaşı uygulaması (şuan 2500lira gibi) gibi uygulamaların arttırılması lazım. O durumda bile çok zor görüyorum
    Şuan aylık olarak gerçekte 2k alan ve 10k alanları yaklaştırmanın bahsettiğiniz gibi çok zor olduğunu düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam anlamayacak ne var asgari ücrete çakma enflasyonun üstünde zam yapılıyor.

emekli maaşına ise altında yapılıyor, emekli adamın dünya görüşü sabittir kolay değişmez ayrıca az çok birikimi vardır şükür kültürü ile büyütülmüştür.

niye bütçeyi emekliye kullansınlar.

asgari ücret zammı ise devleti ilgilendirmeyen bir zam salla gitsin özel sektör öderse ödesin ödemezse suriyeli çalıştırsın, türkleri sosyal yardıma bağlayıp oy alalım.

çok yakında (2030 gibi) bunları düşünmeye gerek kalmayacak, çalışsan çalışmasan emekli olsan prim ödemesen de herkese aynı maaş verilecek zaten.

max 10% istisna olur kalanı aynı maaş.

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Dikkat ederseniz Emekli maaşı kelimesi yerine AKP yaşlılık aylığı kelimesi kullanıyor...Vatandaş bu adamlara bu kadar süre destek vermenin cezasını fazlası ile çekecek...
    gayet basit bir sebebi var, çok yakın zamanda sadece yaşla bağlantılı olarak ödenecek bu aylık.

prim ödeyip ödememiş olman veya kaç yıl prim ödediğin fark etmeyecek.

bu noktada memurlara muhtemelen bir kıyak geçilecektir ama özel sektör için gidişat belli.

3. Kanunda değişiklik olmadıysa, bildiğim kadarıyla en düşük Abo %35. Hatta bakmakla yükümlü kişi varsa %40a yükseliyor.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    2008 sonrası prim çarpanı %70 lerden %28 lere düştü...Ayrıca prim gün dolduktan sonra çalışanlarında maaşları tavandan yatmıyorsa alacağı maaş düşüyor...Böylece bağlanan maaş asgari ücretin altına sarktı... İlerleyen zaman diliminde asgari ücret ile normal bir öğretmen aynı maaşı alacak...örneğin 2012 de yeni başlayan öğretmen asgari ücretin 2 katı alırken şimdi 1.5 katı maaş alıyor...Yani maaşlar birbirine yakınsarken emekli maaşlarıda yakınsıyor...

Dikkat ederseniz Emekli maaşı kelimesi yerine AKP yaşlılık aylığı kelimesi kullanıyor...Vatandaş bu adamlara bu kadar süre destek vermenin cezasını fazlası ile çekecek...

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam 2008 sonrası gelen sistemde sizin dediğinizin tam tersi.
    Prim ödenen süre ve yıllık ortalama primler çok önemli. Az süre ödeyen ve az brüt maaş alan biri ile çok süre ödeyen ve brüt maaşı tavandan ödeyen arasında makas şuan çok daha fazla.
    Bahsettiğiniz %10 fark olması mevcut sistemde imkansıza yakın.
    Şuan sgk da 5004 lira ile 37500 lira arasında(7.5x) prim ödeniyor.
    Bahsettiğiniz olayın olması için, bayram ücretleri, seyyanen zam, minimum emekli maaşı uygulaması (şuan 2500lira gibi) gibi uygulamaların arttırılması lazım. O durumda bile çok zor görüyorum
    Şuan aylık olarak gerçekte 2k alan ve 10k alanları yaklaştırmanın bahsettiğiniz gibi çok zor olduğunu düşünüyorum.
    hocam Allahını seversen neyin sistemi ,mektepliler olarak en büyük bug ımız bu rasyonalite ve hakkaniyet duygusu ha bir de mevcut yasaların uygulanmaya devam edeceğini sanmak.

milyonlarca işe yaramaz asalak oy hakkı olan adamın olduğu ülkede sistem falan olmaz/yürümez.

bakın bu dediklerim sosyal yardım alan güruh, çoğu arkadaş sosyal yardımların kendi primlerinden ödendiğini bile bilmiyor.

biz burada asgari de olsa prim ödeyenlerden konuşuyoruz.

politikacılar oy satın almak istedikleri zaman hangi avantayı dağıtacaklar, kaynağı nereden bulacaklar.

ben söyleyim akp ye sallayacaklar akp sizi aç bıraktı diyip emekli maaşına basacaklar zammı, cidden asgari ücretin üçte biri emekli maaşı olacağına inanıyor musunuz.

ödenecek maaşın sizden çalınacağını söylememe gerek yok sanırım.

siz 5 birim prim ödersem 5 birim emekli maaşı alırım diye düşünmeye devam edin.

5. 10 yıl sonrası ne olacağını kestirmek zor. Sizinkiler varsayım. Sgk da 3 farklı dönem var. Her yeni dönem, dediğinizin tam tersi olmuş. Prim gün sayısı yüksek olanlar ve yüksek prime sahip olanların olmayanlara göre makas açılmış. Abo bu geçen zamanda düşmüş ancak, az gün sayılı, az prim ödeyenler daha zararlı şuan.
    Sizin bu söylediklerinizin imkansız olduğunu düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam Allahını seversen neyin sistemi ,mektepliler olarak en büyük bug ımız bu rasyonalite ve hakkaniyet duygusu ha bir de mevcut yasaların uygulanmaya devam edeceğini sanmak.

milyonlarca işe yaramaz asalak oy hakkı olan adamın olduğu ülkede sistem falan olmaz/yürümez.

bakın bu dediklerim sosyal yardım alan güruh, çoğu arkadaş sosyal yardımların kendi primlerinden ödendiğini bile bilmiyor.

biz burada asgari de olsa prim ödeyenlerden konuşuyoruz.

politikacılar oy satın almak istedikleri zaman hangi avantayı dağıtacaklar, kaynağı nereden bulacaklar.

ben söyleyim akp ye sallayacaklar akp sizi aç bıraktı diyip emekli maaşına basacaklar zammı, cidden asgari ücretin üçte biri emekli maaşı olacağına inanıyor musunuz.

ödenecek maaşın sizden çalınacağını söylememe gerek yok sanırım.

siz 5 birim prim ödersem 5 birim emekli maaşı alırım diye düşünmeye devam edin.

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    10 yıl sonrası ne olacağını kestirmek zor. Sizinkiler varsayım. Sgk da 3 farklı dönem var. Her yeni dönem, dediğinizin tam tersi olmuş. Prim gün sayısı yüksek olanlar ve yüksek prime sahip olanların olmayanlara göre makas açılmış. Abo bu geçen zamanda düşmüş ancak, az gün sayılı, az prim ödeyenler daha zararlı şuan.
    Sizin bu söylediklerinizin imkansız olduğunu düşünüyorum.
    Arkadaş saplantılı bir şekilde aynı şeyleri anlatmaya devam ediyor..somut bir dayanak yok..ben de anlatmaya çalıştım ama, anlama niyeti yok zaten.

olaya siyasi sos da kattın mı tamam..zaten yeterli tepki var toplumda..biz de siyasi olarak bazı kayırmaların döndüğünü görüyoruz..ama bunun da bir sınırı var diyoruz.

ayrıca şunu da yazdım..arada kaynadı..asgari emekli maaşı bir kere artıyor..sonra maaş artışları asgari rakam üzerinden yapılmıyor...eskiden maaşı ne olmalıysa, onun üzerine geliyor zamlar...yani belki de 1-2 yıl maaşı artamayacak bir kitle olacak...bunu da dinlemiyor kimse.

üst grupla alt grubu orta-uzun vadede birbirine yaklaştıracak tek şey seyyanen zam ve bayram ikramiyesi gibi maaştan bağımsız herkese aynı oranda verilen ikramiyelerdir...yasal olarak yapılabilecek olan budur...onun da 5 sene de makası ne kadar daralttığı bellidir.

Siyasi olarak ben de bazı şeyleri eleştiriyorum, ama yasa belli...yüksek prim ödediği için yüksek maaş alan adamlardan kısacaki az maaş alana verecek lafı safsatadan ibarettir...hem sigortası tavan ya da tavana yakın seviyelerden yatan kişi sayısı %1 den bile azdır...oradan kırpıp, %90 nın maaşını iyileştiremezsin...hesap kitap ortada.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Hocam dediklerinize ek olarak, sgkda 4-5 sene önce tavan sınırı 6.5x'di. Sonra 7.5x'e yükseldi. Sn thron'un dediğinin tam tersi gelişmeler yaşanıyor.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaş saplantılı bir şekilde aynı şeyleri anlatmaya devam ediyor..somut bir dayanak yok..ben de anlatmaya çalıştım ama, anlama niyeti yok zaten.

olaya siyasi sos da kattın mı tamam..zaten yeterli tepki var toplumda..biz de siyasi olarak bazı kayırmaların döndüğünü görüyoruz..ama bunun da bir sınırı var diyoruz.

ayrıca şunu da yazdım..arada kaynadı..asgari emekli maaşı bir kere artıyor..sonra maaş artışları asgari rakam üzerinden yapılmıyor...eskiden maaşı ne olmalıysa, onun üzerine geliyor zamlar...yani belki de 1-2 yıl maaşı artamayacak bir kitle olacak...bunu da dinlemiyor kimse.

üst grupla alt grubu orta-uzun vadede birbirine yaklaştıracak tek şey seyyanen zam ve bayram ikramiyesi gibi maaştan bağımsız herkese aynı oranda verilen ikramiyelerdir...yasal olarak yapılabilecek olan budur...onun da 5 sene de makası ne kadar daralttığı bellidir.

Siyasi olarak ben de bazı şeyleri eleştiriyorum, ama yasa belli...yüksek prim ödediği için yüksek maaş alan adamlardan kısacaki az maaş alana verecek lafı safsatadan ibarettir...hem sigortası tavan ya da tavana yakın seviyelerden yatan kişi sayısı %1 den bile azdır...oradan kırpıp, %90 nın maaşını iyileştiremezsin...hesap kitap ortada.

8. Ali hocam boşuna yorma kendini. Anlatabileceğin karşındakinin anlayabileceği kadardır.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Sayfa 43/472 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •