Sayfa 43/246 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 337 - 344 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    GBPJPY 'de işleme girecek olsaydım, olay şu şekilde olacaktı:

SELL: ------- / SL: 157,241

Yani 157,241 geçilmedikçe her yerden satmak mubah (benim bakış açıma göre).

Ama şu an olduğumuz yerden satış yapsak bile 160 PİP risk etmem gerekiyor, ve bu bana uymaz. Biraz daha yukarı çıkarsa düşünürüm, ama yine SATIŞ tarafında olurum.

Kırmızı Bölge: H4 Analizimin çöp olması anlamında belirleyici bölge - yani SL bölgesi
    Sarı Bölge: Benim "inşallah oraya kadar geri çekilir dediğim bölge. Makul SL olacağından işleme girebilirim.
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    İbretlik Grafik:

USDCHF

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    GBPJPY 'de işleme girecek olsaydım, olay şu şekilde olacaktı:

SELL: ------- / SL: 157,241

Yani 157,241 geçilmedikçe her yerden satmak mubah (benim bakış açıma göre).

Ama şu an olduğumuz yerden satış yapsak bile 160 PİP risk etmem gerekiyor, ve bu bana uymaz. Biraz daha yukarı çıkarsa düşünürüm, ama yine SATIŞ tarafında olurum.

Kırmızı Bölge: H4 Analizimin çöp olması anlamında belirleyici bölge - yani SL bölgesi
    Sarı Bölge: Benim "inşallah oraya kadar geri çekilir dediğim bölge. Makul SL olacağından işleme girebilirim.
    Fiyat beklediğim yere geldi, 103 PİP falan risk etmem gerek. Günlük ADR tamamlanmış olduğu için geri duracam ve işleme girmicem.

Ama yukarda dediğim gibi, eğer girilecek olursa SL: 157,241 olmalı...

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Bu indikatörü çok faydalı görüyorum. İşe de yarıyor çok.

Mantığı şu (Default): Son 14 günlük D1 mumların EN YÜKSEK ve EN DÜŞÜK arasındaki PİP FARKININ aritmetik ortalamasını alıyor. Yani diyor ki: "Eğer bugün fiyat son 14 günde davrandığı gibi davranacaksa, ortalama kat edeceği mesafe XXX kadar". Bu indikatörü Swing Trade açısından kullananlar var (bence kumar), ama ne yalan söyliym, fiyat hakkaten bu seviyelere dokununca "oh be günlük hedefimi tamamladım" rehavetine giriyor. Ya geri çekiliyor, ya da duruyor.

En güncel örnek CADJPY:

Fiyatın altta düşebilecek olduğu günlük hedefi 95,526 idi, ve o hedef tamamlanınca fiyat yönünü yukarı çevirdi.

Ben nasıl kullanıyorum? TP seviyesi anlamında kullanıyorum bazen ya da paritenin nabzını ölçmek adına kullanıyorum.

İndikatörün adı !SM_ADR Marker - sağdan soldan bulabilirsiniz. Ben de linkini bulabilirsem koyarım buraya...

Edit:

FF 'ye yükledim indikatörü - indirme linkini koyuyorum buraya:
    https://www.forexfactory.com/attachm...4?d=1672748271

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Fiyat beklediğim yere geldi, 103 PİP falan risk etmem gerek. Günlük ADR tamamlanmış olduğu için geri duracam ve işleme girmicem.

Ama yukarda dediğim gibi, eğer girilecek olursa SL: 157,241 olmalı...

56 PİP risk ederek SATIŞ işlemine girdim. (SL: 157,241)

TP: Gece 23:30 falan

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    İmkanım olursa elbette, benim işlemlerimin %90 'ı bekleyen emir şeklinde, yani öncesinde belirliyorum seviyeleri.

Şu an GBPJPY yeterince düşmüştür herhalde diye onu kenara aldım ve CADJPY bekleyen emir yerleştirdim.

D1 Grafikte: SATIŞ Trendi var. Analizin çöp olması için fiyatın geçmesi gereken seviye: 96,949

H4 Grafikte: ALIM Trendi var. D1 'de belirlediğim yönü Filtre olarak kullanıyorum: Yani H4 'teki bu ALIM sinyalini görmezden geliyorum ve olası SATIŞ şanslarına odaklanıyorum.

Bu doğrultuda aşağıya bir tane Bekleyen Satış işlemi yerleştirdim: (SELL STOP: 95,421 - SL: 96,399 - TP: Allah Ne Verdiyse)

Bu seviyeleri her H4 Mum tamamlanmasında güncelliyorum. Bir sonraki Mum saat 17:00 'de açılacak (benim brokerımda), dolayısıyla, o saate kadar arada bir "nolur nolmaz" dışında grafiğe bakmama gerek kalmıyor.

Saat 17:00 ve yeni oluşan mum çok hoşuma gitti. Düşüş trendinin teyidi niteliğinde çünkü.

Bu dizilime güvenerek SATIŞ işlemi açtım (SL: 96,337) (Risk edilen Miktar: 76 PİP).

Psikolojik anlamda bu kadar dayanıklı olmanıza hakikaten hayranım. Ben 0,01 hacim yerine 0,03 hacim yanlışlıkla açtım diye kalp krizi geçirecektim sabah

USDJPY işlemlerinize gelince, benim bakış açımdan "düşen bıçağı tutmaya" çalışıyorsunuz. Ama Swing Trade açısından çok güzel bir yerden işleme girdiniz. Başarılı da oluyorsunuz, gerisi fasa fiso. Ha, aynı işleme ben girmiş olsam, telaştan allem edip kallem edip zararla çıkarırım kendimi (o yukarıda bahsettiğim yanlış hacim olayında da zarardayken 0,02 lik kısmını kapadım - halbuki işlem doğruydu).

Bundan sora hep JPY paritelerine odaklanalım. Ne güzel, gece de trend oluyor, gündüz de...
    Selim bey merhaba

Çok yorgunum Okumaya çalıştım yazdıklarınızı. Cok cesurca işlemler yapıyorum doğru. Ama bu durum benim canımı sıkıyor. Mesela geçen gece 133.06 dan kapaticam diye saatlerce uykusuz kaldım çok gerildim.. Ertesi güne sersem gibiydim. Kazandım ama paradan başka birsey değil..

Bazen sorguluyorum değer mi diye..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    56 PİP risk ederek SATIŞ işlemine girdim. (SL: 157,241)

TP: Gece 23:30 falan

Bu işlem -58 PİP ile stop oldu:

Son düzenleme : selym; 03-01-2023 saat: 20:40.

Sayfa 43/246 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •