Sayfa 433/853 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Tuzak da olabilir,shortcuları avlamak isteyebilirler......

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sorun değil adanalı, kısmet artık.

3.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    alicemal abi merhaba, mart ayında iş bankası ile ilgili bir müdahale olabilir mi? Kuşlar öyle fısıldadı....
    Herkese selamlar,

ben iş bankası ile ilgili şubat sonlarında birşeyler olabilir diye tahmin ediyordum.

Nasıl bir akşam kap haberiyle cam grubu ile ilgili açıklama geldiyse aynısı finansal iştiraklerde olabilirmi gibisinden. Yeniden yapılanma, holding gibisinden...

Kuşların fısıldamalarından tarafımıza aktarılabilecek birşeyler çıkarmı ?

Sayın alicemal,

USDTRY viopta teknik göstergelere göre pozisyon aldığınızı düşünsemde dolarda dip fiyat tahmininizi paylaşabilirmisiniz?

Selamlar
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

4. ABD de şenlik var,bakalım ileri demokrasi nasıl olacak???

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    balık, USDTRY de teknik bakıp short almadım. Temele göre aldım. Dovizin yükselişinin çoğu siyasi idi. Sorun yaratan siyasi kararlar ortadan kalkınca, yükseltenler istediklerini aldılar. Şimdide düşürmeye başladılar. USDTRY de tekniğe hiç bakmadım.

Hedef fiyatım 7.0, orada kapamayı düşünüyorum. Ancak 7.0 de duracağınıda sanmam. Uzun vadede daha aşağıda gidecektir.

---

abd şenliği yüzünden dün gece bir miktar hisse longu kapadım. Ani karar verdim. Hata yapmışım.

ons short larıda gece ve bu sabah kapadım. Artık Biraz izlemem lazım. biden senatoyu almış. Yeni paket filan derse çarşı karışır.

ons da mantıkla hareket ettim, son 2 seferde yanıldım. Düşündüğüm yönde uzun barları görünce daldım, her seferinde bir miktar kazandım. Bu yöntemimi izlesem bilemiyorum.
    Son düzenleme : alicemal; 07-01-2021 saat: 10:04.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd trump dan kurtuldu.

Gerçekte ise abd deki ibrani(israil soyundan gelenler) vatandaşlar trump dan kurtuldular.

trump TR nin tayyipi gibiydi. İyi eğitilememiş halkın tercihiydi.

abd yi yüzyıllardır yönetin ibraniler ise, trump ın gelişini göremediler. Yapabileceklerini hesaba katamadılar.

Önem vermemişlerdi,
    çünki 2 partideki güç onlardaydı.
    Ülkede ordunun karşılığı olan pentagon onların emrindeydi.
    Gizli servis CIA onların emrindeydi. Devletin silahı ve kaba kuvveti temsil eden 2 gücü onların emrindeydi.
    Finans sistemi, silah sanayii, tarım sanayii, ilaç sanayii, teknoloji sanayii, hep ibranilerin elindeydi.

En önemlisi medyanın tamamı kendi kontrollerindeydi. Eşşeği arslan diye halka yutturacak güç onlardaydı.

Bu sebeple aptal yarı deli trumpı önemsemediler.

Önce seçimi kaybettiler. Sonra pentagon, CIA ve devletteki bazı kilit noktalardaki elemanlarını kaybetmeye başladılar.
    En önemlisi trump kalabalıkları etkiliyordu, durup dururken trumpı alaşağı edemezlerdi.

Bir dönem daha seçim kazansaydı, ibraniler için korkutucu hale gelecekti çünki devlette kilit adamları değiştirmeye devam edecekti ve daha büyük kalabalıkları etkileyebilir hale gelecekti.

Her ne kadar trumpı mahkemelerle, medya ile korkutup pek çok istediklerini yaptırsalarda, İkinci seçimi kazandırmamaları gerekiyordu. Bu riski göze alamadılar.

trumpı karaladılar, fahişelerini ortaya çıkardılar işe yaramadı. Medyada aşağıladılar işe yaramadı. Ekonomi iyiye gidiyor gibi görünüyordu, halk buna aldanıyordu.

Ekonominin kötüye gitmesi trumpın gidişine fayda sağlardı. Ülkelerde en başta kötü ekonomi liderleri gönderir.

COVID-19 virusu "tam zamanında yetişti."

abd hiç bir önlem almadı. trumpı danışmanları yanlış yönlendirdi yada kafası basmadı. virus büyük hızla abd de yayıldı. En büyük danışmanıda ibrani soyundan gelen damadı jared kushner.(Dünyada ÇİN hariç dev şirketlerde hep bir kaç adet ibrani görürsünüz. Şirket sahibi, önü açılsın diye mutlaka ibrani soyundan birini ya yönetici olarak yada damat gelin olarak katmak ister. Dünyayı ibranilerin yönettiğini bilir. Onlarla çalışmazsa önünün tıkanacağını, çalışırsa açılacağını bilir. TR holdinglerindede bir sürü Gelin damat veya üst yönetici ibrani görürsünüz.)

Doğal olarak ekonomi kötüye gitti.

trump arkasına aldığı halk baskısını kullanarak FED e trilyonlar bastırttı, dağıttı ve halkı kaybetmedi. Yine seçimi kazanabilirdi.

En sonunda hileler devreye girdi ve trump seçimi kaybetti.

Bu sefer gerçek bir ibrani soyundan gelen kişi biden başa geçti.

İbrani soyundan gelenleri tipinden hemen anlarsınız. Dışarı ile evlilik yapmazlar, birbirleri ile evlenirler. Öyle bir kuralları var.
    Bu sebeplede tipleri bozulmaz aynı şekilde devam eder.

TR dede ibranilerin toplandığı sektörlerde bol bol bu tipe rastlarsınız. Holding patron ve yönetimlerinde. TV ve gazetelerde. Eğitim sistemi akademisyenler içinde. En çokda para piyasaları ve medyada.

trump tan bir şekilde kurtuldular. Bir dahada böyle bir hata yaparlarmı bilinmez.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Zor bir gün oldu.
    XBANK çok bekledi, kapanışa doğru yükseldi. Yarında yükselişle açılacağım mesajı verdi.
    Yabancıların en çok tercih bankaların F/K ları 7 ye dayandı. İŞC ve devlet bankaları ise hâlâ komik fiyattalar. İŞC, tayyip korkusu ile yükselemiyor. Bankaların önünde yol var. tayyip siyonistlerle gerdan gerdana dansa devam ederse, bu F/K lar hala ucuz sayılır.

Biliyorum F/K lar tek başına referans değil ama, şirket takip etmeyen, makro ekonomiye odaklanan biri için bence fikir verebilecek yeterli bir referans.

---

ONS altında kararsızım. EUR/USD Paritesi biraz düştü, abd 10 yıllık faizler çok az arttı. Faiz ve USD ile negatif korelasyonlu olduğu için düşme eğiliminde olabilir. Ancak biden abd nin tek hakimi oldu ve yüksek paket çıkarmaya çok hevesli.

Şu an abd hisse borsasına bakıyorum, biden ın gelişini kutluyorlar. biden paket lafı edebilir diye ons altın kolay düşeceğede benzemiyor.

Şu an yukarıda gidebilir aşağıda. Ortada duruyor.

---

USDTRY bugün beni şaşırtıp epey yükseldi. Sebebi nedir bilmiyorum.? Akşama öğrenmeye çalışırım.

Yurtiçi yerleşikler, TCMB verilerine göre geçen haftada bir miktar USD almışlar. 8.50 den buraya inince gözlerine ucuz gibi görünüyordur.?

Geri baksalar 3 den buralara gelmiş.

Vatandaşdan bu hesabı yapmasını bekleyemezsin. Bankacı "al uçacak kaçacak" diyor oda alıyor. Vatandaş bi yandan da bitcoin reklamları saldırısı altında.

---

Son durum.
    Hisse viop long. Az miktar satıp alıyorum.
    ons da bir kaç gün kenarda durmaya çalışacağım. biden ı takip edeceğim.
    USDTRY orta vade shortda devam ediyorum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim için dün zor geçmişti, bugünde zor geçeceğe benziyor. Portfoyumde bulunan 3 araçtan ikisinin hareketleri orta-uzun vade temele dayanmıyor.

BIST sırtını S&P ye dayamış. Ons altın her iki yöne gitmesi için sebebi var.

BIST hisse ve ons da bugün al - sat yapmak zor doğrusu.

Bugün hissede ne olur kestiremiyorum, S&P ye göre giderse yükselmesi lazım.

Ons altın ise biden yeni paket çıkaracak beklentisinde olmalı. Paket çıksada 20 Ocak dan sonra çıkar. Daha epey var. Bu arada bir düşüş yaparmı.? biden paketi onsu yukarı çıkarır, abd tahvil faizleri artıyor EUR/USD parite düşüyor, onsu aşağı indirir.

Ons da bugün net bir şey göremiyorum. Ne tarafa alsam fazlaca riske girmiş olurum.

USDTRY deki dünki yükselişi aradım. Bakkala sordum, simitçiye sordum cevap yoktu. Bende mecburen yüzeysel bir yorum yapıp geçtim.
    Dün TCMB haftalık verileri açıklanmıştı. Orada yurtiçi yerleşiklerin geçen haftada doviz aldıkları verisi vardı. Sanırım bunu duyan kalabalıklar, sürü hareketine girişti ve şuursuzca doviz aldılar.

Gençken Bu sürü hareketinin bizzat içinde yer almıştım ve hayretler içinde kalmıştım. Kalabalıkta sürüden bir kişi, kendine güvenli ve kararlı bir harekete başlarsa, sürü toptan onu takip ediyor. Sürü, hareketi yapanın sebebine değil, kararlılığına önem veriyor. Kararlı şekilde kasap'a doğru gitsen, sürü geliyor.

Siyasetçilerede bakın. En kararlı konuşanlar hangileri.? Başta tayyip değilmi. biraz akşener, biraz davutoğlu, biraz hdp başganı. Bunların oyu artıyor. Kararsız konuşanlar, ses tonu düşük kendine inancı az olanlar.? kılıçdaroğlu, bahçeli. Tarihin en kötü yönetimi başta iken bile bunların oyu bir türlü artmıyor. Sığır bağlasan son 10 yılda oyları ikiye katlanırdı.

Kararlı hareketle koca sürüleri peşine takabiliyorsun değilmi.
    Bugün tayyip apo yu sınırda çiçekle karşılıyor, pkk yı hadep ismi ile meclise sokuyor. Kalabalıklar "bravooooo" diyor.
    Ertesi gün tayyip apo ya hakaret ediyor, aşağılıyor. Kalabalıklar "bravoooo" diyor.
    "Dün ailecek aya ayak bastık" dese, sürü inanıyor "bravooo" diyor.

Kararlılık.

Kasap'ada gitsen, uçurumada gitsen, sürü seni takip eder. (Sebebini 3 maymun grubundan evrildik teorimde açıklamıştım. Bu sürü hareketinde bir anormallik yok. Doğaya uygun. Yapanların genlerine, doğasına uygun. Netçede hepimiz hayvanız.)

Dünki hareket olsa olsa bundandır diyorum. KY gaza gelmiş.
    tabi gerçeği bilmiyorum tamamen fikri yumurtlama durumu.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-01-2021 saat: 10:23.

Sayfa 433/853 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •