Sayfa 432/853 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,449 - 3,456 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen yıl başında 2020 ye ait tahminlerimi yazmıştım.
    Pandemi çıktığı için tüm tahminler geçersiz sayılır. Ancak ben yinede hatırlatayım.

BIST hisse, (siyasi kriz çıkmazsa) enflasyondan fazla kazandıracak demişim. tayyip son 2 aya kadar yıllardır sürekli sağa sola saldırıyor izlenimindeydi, siyonistleri, abd yi, aslında kendi halkı dahil tüm dünyayı karşısına almıştı.
    Sonuç: Pandemiye rağmen BIST hisse enflasyondan çok fazla kazandırdı. Yılbaşı 1160 idi şu an 1500 de.

USDTRY: Enflasyonun altında kazandıracak eğer siyasi kriz çıkmazsa demişim. Kuzey suriye işgali, Libya, akdeniz ve ege problemleri çıktı. siyonistlerlede yıl boyu kavga etti.
    Sonuç: USDTRY de yanıldım. siyasi krizler çıkardığı için tutturamadım. Yılbaşı 6.0 Şu an 7.40

ONS altın: Bu konuda çok başarılı tahmin yapmışım. Enflasyon üzerinde kazandıracak demişim. Yılbaşı 1500 üzerinde iken bir ara 1500 altına insede tekrar yükselip geçecek ve enflasyon üzerinde kazandıracak demişim.
    Sonuç: Aynen dediklerim olmuş.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2021 tahminim yayınlayayım.

BIST hisse: Enflasyon üzerinde kazandıracak. Şu an: 1500

USDTRY: Alana Bu sene kazandırmayacak. Yıl sonu 7.0 nin altında oluruz, eğer tayyip siyoniste biata devam ederse ki öyle görünüyor. Şu an 7.40

ONS altın: Alana Bu sene kazandırmayacak. Yukarı aşağı yatay seyredecek. 2070 ve 1700 aralığında dolanıp duracak büyük ihtimalle. Şu an 1940.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün pek para piyasaları ekranı başında değildim. Arada baktım.

Şunu gördüm.

Bilmem hatırlarmısınız bu senemiydi, geçen senemiydi, bir ara sürekli S&P yi takip ediyordum.

"Ne güzel dalga yapıyor yaw." filan diyordum. O dalgalardanda epey para kazanmıştım. Temiz dalgaya başladımı mutlaka tamamlıyordu.
    Tekniğe taktiğe filan tam uyduğunu söylüyordum.

Neden takip etmeye başlamıştım. Çünki bizim BIST birebir S&P yi takip ediyordu. Farkedince mecburen S&P yi anlamaya çalıştım. Bir kaç ay sonra bizim BIST ayrıştı, bende S&P yi takibi bıraktım.

Bugün XBANK ve S&P grafiklerini üst üste koyarsanız çok benzer olduğunu görürsünüz. Aynı anda inip çıkmışlar, sadece boyutlar biraz farklı.

XBANK la beraber bizim BIST de S&P nin oyuncağı olmuş.

Yinemi S&P takip etmeye başlayacağız.?

Keşke S&P ile birebir gitse, tahmin etmek daha kolay olurdu.

---

S&P ye ne oluyor.?

Bi halt olduğu yok, tamamen soytarılık. Georgia eyaleti seçimi var, vay efenim cumhuriyetçiler kazanacak, yok efenim mavi dalga.

Kim kazanırsa kazansın ne değişecek.?

Kaç abd başkanı gördük, ne değişti. obama trump asker çekeceğim dedi. Arap baharlarında ölenlerin haddi hesabı yok. Üzerine ukrayna ve Suriyeyi ekle. Güney amerika karışıklıklarını ekle.

Hangi abd başkanında ne değişti.

Hepsi kukla. Arkada dev şirketler tarafından yönetiliyorlar. O şirketlerin sahipleri yahudiler. Pentagon, CIA yahudi ler kurmuşlar, onların kontrolunde. FED yahudi kontrolunde. medya tamamen ellerinde.

Başkan oldun, onların istemediği ne yapabilirsin.?

Yapmak isteyen oldu. Kennedy.

---

Her neyse.
    abd seçimleri bugün bizim BISTi silkelemişe benziyor.

Yabancılar abd Georgia seçimlerini korku kaynağı olarak gösterip, XBANK hisse satarak, viop da hasat yapmış olabilirler.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Georgia eyaleti ayaklarına dün bir dalga yarattılar. Bahane olmalı başka numaralar çevirmişlerdir.

Yanlış hatırlamıyorsam 2 gün önce endeks 1500 de iken viop 1690 dı. Bugün endeks 1500 üzerinde viop 1667 de.
    20 kuruş aşağıda. Dün Satan birileri, geri almamışlar. Ne anlama geliyor emin değilim. Tekrar aşağı bir dalga yaparlarsa şaşırmayacağım.

ONS da kenardayım. Yukarıda aşağıda gidebilir. ortada duruyor.
    Hisse viop da long,(bir miktar sabit, kalanı sat al şeklinde)
    USDTRY de orta miktar short la devam ediyorum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Borsa konusunda değil ancak diğer bilgilerinden faydalanmak için haftada bir gider kuzu yu okurum.

Yine ters pozisyonda duruyor.
    Geçmişte plato danda bilirim, hound la beraber aylarca ters pozisyonda kalmıştı.

Hoş ters pozisyon kuzu nun karakterinede uygun.

Keçi ise hiç bir zaman ters pozisyonda kalmamıştır, kalmaz. Karakterine uygun değil.

Keçi dağda yanlız gezer, ne tarafa dönerse dönsün onun için doğru pozisyondur.

Kuzu ise sürü içinde gider, sürünün tersine döndümü yanlız başına dımdızlak kalır. Sürü gider, kuzuyu kurtlar yer, sürüyüde kasap doğrar. Her halukârda sürünün sonu bellidir.

Dağdan sürülerin durumunu gören keçi üzülür. Yapabileceği ise hiç bir şey yoktur.

Bizim kuzu dan şüphelenmiyorda değilim. Ne zaman görsem ters pozisyonda, bir türlü parası bitmedi. Buda kuzu nun aslında kuzu olmadığı, kurt olabileceği düşüncesini doğuruyor.

Kafa dağıtmak için biraz farklı şey yazayım dedim.

XBANK hâlâ S&P peşinde.

6. alicemal abi merhaba, mart ayında iş bankası ile ilgili bir müdahale olabilir mi? Kuşlar öyle fısıldadı....

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    adanalı, iş bankası olayını takip etmiyorum. Sadece fiyatı 1 aydır dikkatimi çekiyor, F/K ve PD/DD sine bakarsak özel sektör bankaları yanında çok ucuz kaldı, yükselmedi. Sebebi batık oranı yüksek olmalı diye düşündüm ama araştırmadım. Umursamadım.

Yoksa Yine tayyip iş bankasına el koymayamı kalktı.?

Sonuç ne olur, mantık yürütebilirim.

Bugüne kadar tayyip 5 kere iş bankasına el koymuştur.

Gerçeğe gelirsekte, geçmişte el koyamayan kişi bugün hiç koyamaz. Çünki batıya teslim oldu. Batıya teslim olmuşsan, bırak siyonist uşakları ile ortak çalışan İş bankasına el koymayı, özel sektöre ait WC işletmesine bile el koyamazsın. Hele kendinden büyük ağa gördümü göbeğini açan tayyip hiç yapamaz. tayyip fetullahla kan kardeşlikten ayrıldığından beridir batıdan dayak yiyor. 2 ay öncede yeter artık yediğim dayaklar deyip teslim oldu.

Netçede, siyasi olarak iş bankasına hiç bir şey yapamazlar.
    Ama iş bankasının batık oranı yüksek filansa, problem buysa, o konuda detay bilmiyorum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST 1500 üzerinde kapadı.

abd piyasası açıldıktan sonra S&P yeşil uzun barları yaktı. Bunu gören TR deki yabancı oyuncular XBANK alarak karşılık verdiler.
    XBANK alındığını gören yerli sürüde diğer sektörleri alarak yükseltti.

Kapanışa bakarsak, yarında yükseleceğim mesajı verdi. Tabi gece S&P aşağı dönmezse.

---

ONS altın öğle sonrası kırmızı uzun barları yaktı. 1960 dan inmeye başlamış. Ben 1940larda iken gördüm. O civarda shortlandım. Aşağı beklediğimi biliyorsunuz, kırmızı hareketi görünce düşünmeden shorta girdim. Çünki zaten bekliyordum böyle birşey.

Bir parti aldım. Yukarı ciddi tepki gelseydi ikinci partiyide alacaktım ama yukarı ciddi tepki gelmedi. Tek parti ile kaldık. Umarım bu pozisyon, ons da son pozisyonumdaki zararımı çıkarır.

---

Dün ve önceki gün abd, fransa gibi ülkelerdeki aşı vurulamaması korkusu hakimdi. Üzerine ingiltere ve almanya yeni sıkılaştırma açıkladılar. Güney Afrikada yeni bir mutasyon herkesi korkuttu.

Bugün ise piyasalar bunları atlatmış havası estiriyor. Dün niye korktun, bugün niye korkmuyorsun.
    Sanırım davranış tarzı bu. Korku yu, biyerlerde vurgun yapmak için kullanıyor olsalar gerek. hareketler çok mantıksız çünki.

---

ayhan ne zamandır uğramıyor. USDTRY düşmeye başladığından beri uğramaz oldu. Anladığım kadarı ile doviz leri ile uygun yerde vedalaşamamış. Biz oyuncuların genel arızası bu. Vedalaşamıyoruz. Bende o dertten çok çektim, bildiiniz gibi değil.
    Şimdi daha iyiyim, biraz toparladım. 3 farklı koldan oynayınca, biri ile vedalaşmak zor olmuyor, geride diğer ikisi hayatını dolduruyor.

Sayfa 432/853 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •