Yýl sonu olduðu için para piyasalarýnda hareketler pek normal deðil.
BIST hissede de söyleyebileceðim bir þey yok. Bu hareketleri anlamlandýrmak zor. Ana sebep tayyibin yeniden yüzünü batýya dönmesi, bu durumda arkasý doðuda kalýyor. Fazla Parada batýda hali ile, batýlý yabancý geri döndü. Diðer önemli konu çok fazla yeni oyuncunun girmesi. Umarým sonu hayýrlý olur bu yeni girenlerin.
Tr verileri hala iyi gelmeye devam ediyor. bankalar geçen yýl ayný döneme göre aralýkta kârlarýný %23 gibi anormal bir miktarda artýrmýþlar. FED gibi bizdede ankalara para yýðsalar kazancý normal sayacaðýmda, pandemide bu bereket nereden.?
Yaz aylarýnda araba ve inþaat satýþlarý çok artmýþtý, onun etkisi devam ediyor olmalý.
---
Ons da kýsa vade beklenti kalmadý demiþtim. Ocak sonu biden abd yi devir alýyor yeni pakete giriþir mutlaka. Ancak o döneme kadar kýsa vade 1800 lere doðru bir hareket bekliyorum.
Aracý kurumlar dan bazýlarý haftalardýr 1550 - 1600 filan diyorlar. Oralara inanasým gelmiyor. Sebebi ise her ay FED 120 milyar USD, ECB(Avrupa Merkez Bankasý) ise 60 milyar avro parayý finans sistemine daðýtýyor "týksýrýncaya, aksýrýncaya kadar yiyn" diyor. Adanalýya nispet sebep yazdým.
Þu an neden yükseliyor. EUR/USD paritesi ile olsa gerek. Ýþlerine gelirse pariteye dayýyorlar. Parite ise anlamsýsca avro lehine deðiþiyor. Son PMI lara bakýyorum, durum abd lehine.
Üstelik yeni paketle alt gelir grubuna para daðýttýlar, bu para 1 veya 2 ay abd verilerini daha yukarý taþýyacak. Alt gelir grubuna verilen para direk ekonomiye giriyor, üst gelir grubuna daðýtýlan ise bankalarda stoklanýp halka yük oluyor.
---
USDTRY de tepki geldi. Son derece doðal, 20 günde 8.0 TL lerden buraya geldi.
Tepki abartýlýp 7.50 lere dayanýrsa shortlara takviye yaparým diye düþünüyorum. O esnada korkutmuþlarsa takviye yapmayabilirimde.Hala amatör davranýþlarým var çünki. Bugün yine hisse vadelide çok aptalca hareketler yaptým.
.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri