Yıl sonu olduğu için para piyasalarında hareketler pek normal değil.
BIST hissede de söyleyebileceğim bir şey yok. Bu hareketleri anlamlandırmak zor. Ana sebep tayyibin yeniden yüzünü batıya dönmesi, bu durumda arkası doğuda kalıyor. Fazla Parada batıda hali ile, batılı yabancı geri döndü. Diğer önemli konu çok fazla yeni oyuncunun girmesi. Umarım sonu hayırlı olur bu yeni girenlerin.
Tr verileri hala iyi gelmeye devam ediyor. bankalar geçen yıl aynı döneme göre aralıkta kârlarını %23 gibi anormal bir miktarda artırmışlar. FED gibi bizdede ankalara para yığsalar kazancı normal sayacağımda, pandemide bu bereket nereden.?
Yaz aylarında araba ve inşaat satışları çok artmıştı, onun etkisi devam ediyor olmalı.
---
Ons da kısa vade beklenti kalmadı demiştim. Ocak sonu biden abd yi devir alıyor yeni pakete girişir mutlaka. Ancak o döneme kadar kısa vade 1800 lere doğru bir hareket bekliyorum.
Aracı kurumlar dan bazıları haftalardır 1550 - 1600 filan diyorlar. Oralara inanasım gelmiyor. Sebebi ise her ay FED 120 milyar USD, ECB(Avrupa Merkez Bankası) ise 60 milyar avro parayı finans sistemine dağıtıyor "tıksırıncaya, aksırıncaya kadar yiyn" diyor. Adanalıya nispet sebep yazdım.
Şu an neden yükseliyor. EUR/USD paritesi ile olsa gerek. İşlerine gelirse pariteye dayıyorlar. Parite ise anlamsısca avro lehine değişiyor. Son PMI lara bakıyorum, durum abd lehine.
Üstelik yeni paketle alt gelir grubuna para dağıttılar, bu para 1 veya 2 ay abd verilerini daha yukarı taşıyacak. Alt gelir grubuna verilen para direk ekonomiye giriyor, üst gelir grubuna dağıtılan ise bankalarda stoklanıp halka yük oluyor.
---
USDTRY de tepki geldi. Son derece doğal, 20 günde 8.0 TL lerden buraya geldi.
Tepki abartılıp 7.50 lere dayanırsa shortlara takviye yaparım diye düşünüyorum. O esnada korkutmuşlarsa takviye yapmayabilirimde.Hala amatör davranışlarım var çünki. Bugün yine hisse vadelide çok aptalca hareketler yaptım.
.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri