Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 436/1002 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İmkanı olanlar önce küçük müçük bir ev alsınlar...daha çok imkanı olan nispeten büyük bir ev alsın,,,mutfak-banyo dışında herkese bir oda düşebilsin..herkes evdeyken, birden çok tuvaletin ne kıymetli olduğunu anlıyorsun...2 çocuk, anne baba 4 kişiyiz...yasaklar yüzünden annem de memlekete dönemiyor, o da bizde...5 kişi 2+1 evde yaşamayı hayal bile edemiyorum.

Üstüne, yakın çevre şehirlerde, bağ evi formatında bir ev, prefabrik de olsa..,ekip bilebileceğim bir bahçe...çok Kıymetli bunu da görmüş olduk.

Bunların hepsi imkan meselesi...benim lafım imkanı olup da parayı bankada istifleyenlere zaten....varsa imkanınız alın diyorum sadece.
    Faizlerin %0,79 oranına düşmesi ile birlikte konut fiyatları neredeyse %30-50 oranında arttı...Yatırım için artık konutun bir cazibesi yok ama kullanılacak konutun yani ihtiyaç kısmının ertelenmemesi gerekiyor. Bir de alınacak imkan dahilinde en iyi konuta sahip olunmalı...Nihayetinde ''sınırlı süreli bir hayat'' yaşıyoruz. Hele ki bu aralar o sınırlar gittikçe daralıyor...

Sağlıklı ve bacası tüten mutlu yuvanız olsun...

2. bu pandemi olayindan sonra site ici evlerin normal apartmanlara gore daha cok zamlanacagini dusunuyorum.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    bu pandemi olayindan sonra site ici evlerin normal apartmanlara gore daha cok zamlanacagini dusunuyorum.
    Site içi aslında daha kötü. Özellikle asansör varsa, ben covid’in başlangıcından beri asansör kullanmayı bıraktım.
    Sitede yaşamanın en büyük artısı çocukların özgürce koşup oynayacağı nispeten güvenli bir alan sunması.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Site içi aslında daha kötü. Özellikle asansör varsa, ben covid’in başlangıcından beri asansör kullanmayı bıraktım.
    Sitede yaşamanın en büyük artısı çocukların özgürce koşup oynayacağı nispeten güvenli bir alan sunması.

Sitenin aidat disinda hicbir kotu tarafini goremiyorum. Hele villa sitesiyse.. ama herkes oralarda talep yigilmasi yapacaktir. Onumuzu goremiyoruz, borca girmek cok riskli

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by klasse Yazıyı Oku
    Sitenin aidat disinda hicbir kotu tarafini goremiyorum. Hele villa sitesiyse.. ama herkes oralarda talep yigilmasi yapacaktir. Onumuzu goremiyoruz, borca girmek cok riskli

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ben covid açısından belirtmiştim. Dar bir yoğunluğa çok sayıda insan sığdırıyorsunuz.

O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    bu pandemi olayindan sonra site ici evlerin normal apartmanlara gore daha cok zamlanacagini dusunuyorum.
    5 daireli bir apartmandayım.
    4 daire eve kapandı, alışveriş harici çıkmıyor.
    Sadece 1 dairede çalışan var. Tek riskimiz o 1 kişi gibi görünüyor şu an.
    Kapı kolunu her gün tutan sadece o 1 kişi.

40-50 daireli bir apartmanda yaşasam çıldırırdım.
    Dış kapı kolunu 100 kişi tutar, asansöre 100 kişi biner. Merdiven boşluğunda 100 farklı nefes.

Ayrıca siteler genelde işyerlerine yürüme mesafesinde olmazlar. Tenha yerlerde olurlar.
    metrobüse veya benzeri bir toplu taşımaya binmek artık cesaret ister.
    Otomobille işe gitseniz, merkezdeki işyerlerinin muhtemelen otoparkı yoktur.
    Hatta mecidiyeköy gibi bir yerde çalışanların 1-2 kilometrelik bir çember içerisinde park yeri bulması imkansızdır.

Şehrin merkezi noktalarında, az daireli, ve toplu taşıma kullanılmadan işyerine yürüyerek gidilebilecek evler, çalışan kişiler için en ideali olacak.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    5 daireli bir apartmandayım.
    4 daire eve kapandı, alışveriş harici çıkmıyor.
    Sadece 1 dairede çalışan var. Tek riskimiz o 1 kişi gibi görünüyor şu an.
    Kapı kolunu her gün tutan sadece o 1 kişi.

40-50 daireli bir apartmanda yaşasam çıldırırdım.
    Dış kapı kolunu 100 kişi tutar, asansöre 100 kişi biner. Merdiven boşluğunda 100 farklı nefes.

Ayrıca siteler genelde işyerlerine yürüme mesafesinde olmazlar. Tenha yerlerde olurlar.
    metrobüse veya benzeri bir toplu taşımaya binmek artık cesaret ister.
    Otomobille işe gitseniz, merkezdeki işyerlerinin muhtemelen otoparkı yoktur.
    Hatta mecidiyeköy gibi bir yerde çalışanların 1-2 kilometrelik bir çember içerisinde park yeri bulması imkansızdır.

Şehrin merkezi noktalarında, az daireli, ve toplu taşıma kullanılmadan işyerine yürüyerek gidilebilecek evler, çalışan kişiler için en ideali olacak.
    Bizim sitede yönetim gerekli önlemleri bir nebze aldı.
    Blok kapılarını 24 saat acık bıraktı. Kapı parmak şifreli okunduğundan temas olmasın diye. (Sitenin dış kapılarında zaten güvenlik var yabancı giremiyor)
    Blok girişlerine dezenfektan koydular. Giriş çıkışta herkes kullanabiliyor.
    Asonsör kapılarını açık bıraktılar. Bindiğinde sadece çıkacağın kat tuşuna basıyorsun. Girişte dezenfektan kullanıldığından aklında soru işareti kalmıyor. Zaten genelde tuş için dirsek felan kullanılıyor
    Kapıcı günde 3-4 kez asansör tuşlarını dezenfektanla siliyor temizliyor.
    700 dairelik sitede şimdilik covid-19 hastalıklı çıkan olmadı.
    Site yönetimi tarafından alınan erken önlemlerde etkili bu durumdan.

virüs çok katlı sitelerin değeri düşmesi yönünde etkiler.

müstakil evler. villa tarzı siteler ancak daha çok prim yapar.

cuk kadar 1+1 2+1 üstelik balkonu bile neredeyse olmayan ,oturanların hallerini düşünmek bile istemiyorum şuan.

Sayfa 436/1002 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •