Kardeşim yarın vadesi dolan tl. sini 32 gün yapmayı düşünüyor. Ben de ; hiç değilse bir hafta gecelikte bekle, dolar zıplarsa MB faiz artırır ve 3-5 günle kaçırırsın diyorum. Bu kapsamda vov hesabı düşünmüştüm ama inceledim günlük eft üst sınırı 100 bin tl. Çıkış sorunlu olur. Odea da eft sınırı yok lakin orada da 100 bin üzerine düşük faiz. Bu bankalar değişik uygulamalarla kafaları karıştırarak , paranın hareketini yavaşlatıyorlar.
Daha önce de söyledim aktif mevduat toplama yetkili bir banka değil. İsterse %20 versin , işimiz olmaz. Zaten bütün musibetler açgözlülükten doğuyor. Biz sistemin içinde en iyi ve güvenli oranı arıyoruz. Hoş güven de artık kişiye göre değişiyor ya. Bu 1 nisan şakası ekonomi tedbirleri diye dillendirilen konu canımızı baya sıkıyor. Paran mı var derdin var. Afrin de bedava sıcak yemek dağıtıyorlarmış, oraya mı taşınsak, belki bir de arazi verirler. Kıbrısa yerleştirilen türkler misali.
5000 ile 7000 arası denmiş 6000 alalım
18x6000=108000 ediyor. yani 1.5 sene boyunca 8 bin dolar harcayacak, ayda 444 dolar. Avrupada Amerikada mümkün olan bişey değil, belki Afrikada olabilir. ordada kolay kolay 6000 dolar vermezler adama. Hesabın arkasındaki matematik Devlet Bahçeli matematiği heralde ben işin içinden çıkamadım![]()
Yer İmleri