Valla sayın abi teşekkür
an altta DÜNYA kısmı var
tavuk çiftliği topiği vs gibi onların olduğu yer
oraya olurum tabiki mod
ama hisse topikleri ya da bu üst kısımlardaki yazılarla uğraşamam be abi, gayet haklısın, o ona saydırcak yazıyı silicen açıklıycan vs. uzun iş
O mesele, bence Idlip meselesiyle ilgili. Baslangicindan itibaren Suriye'deki olaylarin arkasinda Suud var. Suud'un destekledigi unsurlar Idlip'te kusatildi. Turkiye, Urusla anlasip, catismasiz bir cozum yolu buldu(Burada parantez icinde birsey var, onu sen bul).Kaşikçı'nin İstanbul'da başına gelen iş Turkiye'ye bir mektup mu? Yazan kim?Mektubu biz nasıl okuyacağız? Suud'a (veliaht'a otelde akrabalarından aldığı paradan) 50 milyar dolarlık bir ceza/diyet keser miyiz? Yoksa 1 bardak su mu tavsiye edersiniz?
Abd ise Suud'a, Kasikci operasyonunu yapmasi icin sinyal cakti. Aynen Saddam'a Kuveyt'i isgal icin sinyali cakmasi gibi.
Suud operasyonu yapti, guya Turkiyeye bir gozdagi veriyor. Turk medyasi bunu butun dunyaya acayip bir sekilde servis etti. Yapilan yayinlarda, Kasikcinin konsoloslukta parcalandigi, cesedinin parca parca cikarildigi falan var. Dunyadaki butun kuresel unsurlar, kurumlar, kuruluslar ise Suud'u kinadi, kinamaya devam ediyorlar. İş artikin, dunyada boyle bir devletin varligini surdurmesinin ortak insaniyet medeniyetine yakismadigina getiriliyor.
Ayni esnada ise Trump, Fed kafayi usutmus, faizleri cok hizli arttiriyor falan diyor, dunyada bir turbulans yasaniyor. Fed dimek, wall streetle beraber kureselciligin kalesi dimek. Yani Trump, Kureselcilerle girtlak girtlaga bogusuyorum ama basa cikamiyorum algisini yaratiyor. Boylece Turkiye'nin Kasikci olayini dunyaya servisine, butun kureselci unsurlar buyuk bir morelle destek veriyorlar. Tabii diger pekcok olaya da...
Bunlari goren kuzu da pozisyon acmadan evvel stratejisini kurup, soyle yaziyor:
Aywagobelekli cigiriyor, yapma kuzu hocam deyu...Dinnemiyor tabii, malufatin gosterttigi yonde devam ediyor.ne dedi kuzu....hedef 70 000 dedi....niye dedi...GLOBAL PİYASALARA ON YILLIK YUZDE 25 DÜZELTME GELECEK ONDAN DEDİ....
Ulla beni mayışla calistirsan benim mayışım ne olur????????
50 milyar dolar konusunda ise su tavsiye ederin...Ulla ne 50 milyar dolari?))))))))))
@erefefik
Topluma hitab edenler ne kadar köşeli ise, toplum da o kadar geriliyor.
Halbuki derin su sessiz akar.... bizim de sükunete, güvene ihtiyacımız var.... bea..!
Bakkal hesabı bir analez;
1800'lü yıllarda toplumu/şirketleri edipler, askerler yönetirmiş.
Sonra hukukçular devreye girmiş.
Daha sonra işletmeciler ve mühendisler.
Biz henüz toplumu ediplerin, askerlerin, hukukçuların yönetmesi çağındayız.
Ne zaman işletmecilerin, mühendislerin yönetme çağına geliriz?
İşte o zaman ilk 5 devlet arasına gireriz dünyada.
Ne dersiniz....bea...!
Beni bu alem 20 yıldan fazladır bu isimle tanır, sen kimsin ki hem beni bu kadar iyi tanıyor hem de kendi adını gizliyorsun...Geçmişte batıp ta kendi adıyla yazamayan zavallılardan biri olmalısın...Kimler geldi kimler geçti, şu koskoca forumda 4 kişiyiz sadece halâ kendi adıyla yazan...Batıyorlar batıyorlar ondan sonra utançlarından milyon tane nikle gelip buraya yazıyorlar...Çıkın olum korkmayın battım deyin len...Yemecem söz...
na hah hah haaaaa !...![]()
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Diğer konu, forum satın alındığında sen ve senin gibi korkaklar kuyruğunuzu kıstırıp kaçarken biz sadece 3 kişiyle 1 yıl boyunca balyoz, ergenekon vd sahte davalardaki ahlaksızlığı yazdık çizdik orada...Biriniz tek kelime edemediniz ...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Yer İmleri