Cok gazliyorlar diye etkisini notrlemek icin sirf kotulerdim. Isin ilginci, sirketi korumak bana kaldi gazcilari sirkete saldirirken. Muahahahaha.
Cok gazliyorlar diye etkisini notrlemek icin sirf kotulerdim. Isin ilginci, sirketi korumak bana kaldi gazcilari sirkete saldirirken. Muahahahaha.
Ne bicim bir hisseydi yahu su Soda. Gunde 30 sayfa "En buyuk Soda", 10 sayfa da "En buyuk sensin hocam" diye giderdi. En ufak bir olumsuzluk yazsan saldirirlardi 100 kisi ustune. Issiz gucsuz 70 yasindaki herifin teki mesken tutmus, her yaziyi alintilayip ayni seyleri tekrarlaya tekrarlaya gazlardi.
Iyi sirket tabi ki butun Sise sirketleri gibi. Ama bu kadar da gazlamaya gerek yok ki. 30 hisselerinin hepsi iyi, o yuzden bluechip olmuslar. Sadece arada sorunlu periyodlardan geciyorlar.
Grafik mutlak degil. Ayni formasyondan kac kere cokenler var. Yataya sarmasi ama cogunlukla yukari atak ile sonuclanir. Butun havacilar yataya sardi. Yani sektorel. TAV genelde ayrisirdi otekilerden, holding gibi islem gorurdu. Havacilar giderken bile yataya sardigi olurdu. Simdi hepsi.
Yukari gidecekse hepsini tetikleyecek ne acaba?
Korona oncesi fiyati benchmark kabul edersek ben yukari gideceklerine inanmiyorum acikcasi. Bu tezi bozan tek sey var, o da gecirdigimiz krizlerden endeksin zaten asagilarda olmasi. Her koyun kendi bacagindan.
Turizm neredeyse %100 düşmüş, havacılar yine de iyi toparlandı.
Sadece turizmin dusmesi degil. Ucabilecekken ucmayan tanidiklarim var. Zorunluluk olmadan ben de ucmam. Yani gereksinin harici keyfine ucma azalacak.
Yer İmleri