burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
mesaj 3273, 3299, 3300, 3369 dan devamla, bulabildiklerim belki daha çok vardır,..bkz geçmiş sayfalar
zamanda,
8S yani 8 hafta short bu cuma bitti,
8S 4+4 formatında idi, ilk 4 hafta baskıda yatay, ikinci 4 haftası ise agresif shorttu,
bu agresif shorta,..
trump efendinin kulağı, microsft counter strike, Haniyye suikasti ve nihayetinde suikast üzerine alevlenen ikincisi diyebileceğimiz İran-İsrail hesaplaşması ve global stres denk geldi, perde araksında ise Japon faiz artırdı, ve ABD enstrumanları, başta TNX ve Dxy acımasız satıldı,...
8S nin bitimi artık 9L ye evrildi, yani bu şu demek 9 hafta boyunca long ve 12 ağustostan başlıyor bu long,...zaman ne diyorsa ben onu yazarım, daha öncekiler gibi, aynen öyle,
nasıl 8S yi masumane yazıyorsam, 9L yi de yine aynı masumiyette yazıyorum
mesaj 3533 ten devamla
yelpazede ise,
yani zaman analizini rakamları doğruladığım yelpazede ise, bunu bir iki gün önce burada yazdım, 6 gün gecikmem var,..
zaman analizm 12 ağustos, 9L,
yelpaze analizm ise 19 ağustos,..9L
ve bu gecikmeyi yukarıda alıntıda olası İran misillemesine göre o şekilde özetledim,
aynen olası İran misllemesini zaman analize göre yerleştirdim (bkz alıntı ve mesaj no), bununla birlikte
gelelim sadede,
ben İranın askeri kapasitesinin İsraile haddini bildirecek düzey de olmadığını düşünüyorum,
füze sistemlerinde mach üstü hızlar çok önem taşımaktadır,..5 mach ve üstü sistemler genelde önlenemez boyutttadır, İranın şimdilik bu hızlarda olduğunu düşünmüyorum,
öte yandan İranın bir önceki misillemesinde harcadığı enerjiye göre, aldığı sonuç çok düşüktür, kaldıki böyle bir saldırı neticesinde hiç yoktan İsraile tekerrür saldırı hakkı doğacaktır ve bu mutlaka İran ana karasına yapılacaktır,..Haniyye suikasti zaten İsrail ve ABD ikilisinin İran ana karasında varlığının çok güçlü olduğunu göstermektedir, bu bilerek tam da İranda yapılmıştır ki bir önceki Reisi suikastidir,..
yani kar zarar hesabına baktığımızda İranın bu işten zararı daha büyük olacağı gibi molla rejiminin de muhalifler tarafından daha büyük baskılar altında kalacağı aşikardır,...
ABD donanması iki görev gücü ile hem D.Akdenizde hemde Basra önlerinde olası İran saldırısını önlemeye yönelik konuşludur, İlaveten kara üzerinden gelecek tehditlere Ürdün ve İsrailin yanı sıra, D.Akdenizde konuşlu ABD donanması ile katar ve Bahreyn gibi üslerden kalkacak olan ABD hava Kuvvetleri unsurları yine zayiatı minumama indirecek şekilde önleyici olarak hareket edecektir,..
bu İranın ikinci misillemesi olacağından ve ikinci bu misllemeninde zayıf düşmesi durumunda İran itibar kaybına uğrayarak mollalar ve molla rejimi sıkıntılı duruma düşecektir,..
bu bir denklemdir,...
bu denklemin ürettiği durumdan çıkacak sonuçlar,
1.molla rejimi her ne pahasına olursa olsun kendini ve gücünü belli etmemelidir,
2.molla rejiminin bu tutumu, Orta doğu üzerinde İsraille çatışma halinde olan uzuvlarının(başta hizbullah) düşük yoğunluklu çatışma durumunu sürdürmesine vesile olacaktır,
3.2.maddenin devam etmesi en çok İsrailin işine gelendir ve İsrail bu sayede amacı olan Gazze sonrası Kuzeye doğru çıkma hereketini devam ettirebiklecektir,
4.İranın her durumda olası saldırgan davranışları, insanlık suçu işlemiş İsrailin kendisini unutturmasına vesile olacaktır,hele ki İsrail ana karasında ölümlü sonuçlar olursa İsrail haklı duruma dahi geçebilecektir,..
5.İranın elini güçlü duruma dönüştürecek olan Nükleer Proğramını henüz tamamlamamıştır, ABD ne zamandır İranın Nükleer Proğramını hedef almaktadır ve bu kriz bunun için bir vesiledir, yani İran için henüz erkendir,
6.Bu durumda İran açısında en akıllı sonuçlar orta doğu daki hizbullah başta olmak üzere uzuvlarının İsraille mücadelesine destek vermek olacaktır,..
7.5.madde hem İranın hem İsrailin ve hemde bölgede sürekli karışıklık isteyen ABD nin en çok işine gelendir,..
8.ABD Centcom üzerinden İranın stretejik tesislerini hedef aldığını belirtsede-sopa, sonrasında düzeltme yaparak önleme yapacağını bildirmiştir-havuç,..
9.Rusya açısından durum nötr dür ancak durumu fırsata dönüştererek S-400 lerini Türkiyeye ilaveten İranada konuşlandırmıştır,
ve sonuç
sonuç:
sonuca baktığımızda,
düşük yoğunluklu çatışma ortamı ve bunun sürdürülmesi tüm tarafların herkesin işine gelendir,..dolaysıyla bu kriz ortamı itidalle sonuçlanacaktır inancı bende hakim olandır,...
zamanda 9L nin 12 Ağustosta başladığını ve iş gününden 45 gün süreceğini buradan belirtirim, aynen 8S yi yazdığım gibi, onun öncesinde 24L yi yazdığım gibi,...geri adım yok,
bunun la birlikte mesaj 3570 den devamla,
grafikte yelpaze analizmde görüldüğü üzere 11494.xx-11327.xx-11160.xx altında kalarak açık ara shortta olduğumuzu yine belirtirim,
yelpaze bütününün ise yine bunca olan gelişmelere göre aşağı geçilmemesi bir avantajımız olsa da,...
çıplaklık bütün haliyle böyledir,...
bu saatte
''iyi çok iyi, kötü çok kötü'' olarak yansıyacaktır,
ben iyiden yanayım,..eğer öne sürdüğüm şartlar gereği yani bir ''itidal hali'' gelişirse,
süratle bu 3 lü rakamın back test edileceğini ve 9L nin start alacağını düşünüyorum,..
her şeyi artık zaman çözecek ve gösterecektir
Yer İmleri