KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Mugla nin nufus artis hizini merak ettim chatgpt ye sordum son 20 yillik nufusu ve artis hizini
2013 ten beri istisnasiz her sene nufusu artmis burada sasirtici bir sey yok
Ama beni sasirtan 2013 ten beri her sene nufus artis hizida artmis. En son %5 i gecmis bir onceki yil %4.5 gibi
Yani son 12 senedir nufus artis hizinin oran olarak dustugu yada ayni kaldigi 1 sene bile yok devamli artmis
Turkiye tarihinde nufusu orantisal olarak bu kadar hizli artan sehir baska yoktur diye tahmin ediyorum. Yillik %5 inanilmaz bir oran ve yillik NET nufus artisida 100 bine dayanmis
Bu oranlar beni cok sasirtti. Cunku Bodrum marmaris didim milas fethiye oludeniz bu sehrin icinde ve buralarda arsa ev yazlik fiyatlari uzaya cikmis durumda. Bu yuzden evi olmayan yani kirada yasayan devlet memurlari ve obur vatandaslar sehri terkediyorlar diye cok haber okumustum.
Demekki bu kadar cok insan buralardan kaciyorsa demekki brut nufus artis hizi belkide yillik %7-8 bilemiyorum. Ama bir yatirimci olarak arsa alacaksam bu nufus patlamasi cok buyuk avantaj olarak goruyorum. Ozellikle imari olmayan ama imarli arsalara yakin araziler korkunc avantajli. Bu kadar hizli nufus artisi olan bir ortamda imar cikmasi normalden hizli olacaktir. Misal atiyorum 10 sene sonra imar cikmasini beklediginiz yerler cok daha erkenden imari cikabilir cunku sehirler buyumek zorunda. Birde Muglaya tasinanlar tahmin ediyorum genelde emekli ve orta ust gelir seviyesinden yada gurbetci olacak yada evden calisanlar olacak ve onlarda apartman dairesi yerine bahce icinde evde yasamak isteyecekler. Yilda 100 bin kisi uzerinden siz dusunun ne kadar arazi gerektigini.
Bodrumda bazi satilik yazlik ilanlari goruyordum sahibinden.com da fiyati cok dusuk gelince merak ettim 500 bin dolara sifir villa falan mesela. sonra haritadan bakinca sok oluyorsunuz. Adamlar daglarin tepesine Bodruma arabayla yarim saatte gidemeyeceginiz dag tepelerine ucsuz bucaksiz bos arazilere villa yapip satiyorlar. Oralara nasil imar izni cikmis oda tartisilmasi gereken ayri supheli bir olay ama neyse.
NOT: Farkli kaynaklar farkli nufus rakamlari veriyor sonradan gordum ben chatgpt ye sordum rakamlar oranlar oradan
https://www.egealternatif.com/mugla-...yor_11622.html
Son düzenleme : bisikletci; 24-02-2025 saat: 05:54.
Kira gelirim olmamasına rağmen gib den Kira geliriniz tespit edilmiş gibi bir mesaj geldi. Google’da arattım bugün gelen bir sürü kişi var bunu yaşayan var mı ne yapmam lazım acaba
E devlet hazir beyan sistemi
Gelirlerim ve kesinti bilgilerim
Adima yapilan kira odeme ve kesintileri
Buradan detaya bakin
islemlerimde aciklama yapmak istiyorum var ama bunu resmi dilekce olarak kabul etmiyorlar.
Konut varsa belki istisna dilekcesi is yapabilir.
Bana gecmisten borc gelmisti. Banka dokumleri vs ile gittim. Gunun sonunda her yol dilekceye donuyor.
Buradan sonra ne yapilabilecegini bende bilemiyorum.
Dijital vergi dairesindede
Mali bilgilerim kira gelirlerim kisminda var sanirim
Dilekçelerim kisminda da dilekce secenegi var.
Ben fiziken teslim ettigim dilekceyi buradan gorebiliyorum.
Sonuc olarak bunlar sadece deneyimlerim olup, her hangi bir tavsiye olarak kabul etmeyin. Sonra ceza gelirse bana kizmayin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracÃñlÃñÃÃñyla gÃönderildi
gerçekten kira geliri yok ise korkacak birşey yok.tevsik edici belgelerle beraber dilekçe verilecek bizzat bağlı bulunan vergi
dairesine giderek .
Yer İmleri