Sayfa 449/463 İlkİlk ... 349399439447448449450451459 ... SonSon
Arama sonucu : 3700 madde; 3,585 - 3,592 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Piyasa faizi 3 ay sonra kendini yüzde 40 da görüyormuş.

NETİ YILLIK Yüzde 34 eder.

Düşününce KKM den çıkan (ki bugün itibari ile TÜZELLERDE KKM yasaklandı) paranın bir kısmı gayrimenkule gitse yıllık yüzde 35 den az mı kazandırır?

Bence HAYIR.

Hele ki 12 ay sonra dolar da kendini 44 lerde görürken....

Uzuuuuun zamandır yerinde sayan Arsa alan kazanır.

Yurt dışından konut da olabilir.

Zati emlakta 2 milyar dolar çıkan paraya karşın yaklaşık 200 milyon giren para varmış.

Yani burada da CARİ AÇIK SORUNU var.
    Doalr beklentisini 44 ler diye yazmıştım. Bir yabancı kuruluş yıl sonu için 39 gibi açıklamış. Böyle olursa dolarda belli oranda çözülme olur mu?

Garantici yatırım yapan dolarcılar parayı nereye gömer?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. Mugla nin nufus artis hizini merak ettim chatgpt ye sordum son 20 yillik nufusu ve artis hizini

2013 ten beri istisnasiz her sene nufusu artmis burada sasirtici bir sey yok

Ama beni sasirtan 2013 ten beri her sene nufus artis hizida artmis. En son %5 i gecmis bir onceki yil %4.5 gibi

Yani son 12 senedir nufus artis hizinin oran olarak dustugu yada ayni kaldigi 1 sene bile yok devamli artmis

Turkiye tarihinde nufusu orantisal olarak bu kadar hizli artan sehir baska yoktur diye tahmin ediyorum. Yillik %5 inanilmaz bir oran ve yillik NET nufus artisida 100 bine dayanmis

Bu oranlar beni cok sasirtti. Cunku Bodrum marmaris didim milas fethiye oludeniz bu sehrin icinde ve buralarda arsa ev yazlik fiyatlari uzaya cikmis durumda. Bu yuzden evi olmayan yani kirada yasayan devlet memurlari ve obur vatandaslar sehri terkediyorlar diye cok haber okumustum.

Demekki bu kadar cok insan buralardan kaciyorsa demekki brut nufus artis hizi belkide yillik %7-8 bilemiyorum. Ama bir yatirimci olarak arsa alacaksam bu nufus patlamasi cok buyuk avantaj olarak goruyorum. Ozellikle imari olmayan ama imarli arsalara yakin araziler korkunc avantajli. Bu kadar hizli nufus artisi olan bir ortamda imar cikmasi normalden hizli olacaktir. Misal atiyorum 10 sene sonra imar cikmasini beklediginiz yerler cok daha erkenden imari cikabilir cunku sehirler buyumek zorunda. Birde Muglaya tasinanlar tahmin ediyorum genelde emekli ve orta ust gelir seviyesinden yada gurbetci olacak yada evden calisanlar olacak ve onlarda apartman dairesi yerine bahce icinde evde yasamak isteyecekler. Yilda 100 bin kisi uzerinden siz dusunun ne kadar arazi gerektigini.

Bodrumda bazi satilik yazlik ilanlari goruyordum sahibinden.com da fiyati cok dusuk gelince merak ettim 500 bin dolara sifir villa falan mesela. sonra haritadan bakinca sok oluyorsunuz. Adamlar daglarin tepesine Bodruma arabayla yarim saatte gidemeyeceginiz dag tepelerine ucsuz bucaksiz bos arazilere villa yapip satiyorlar. Oralara nasil imar izni cikmis oda tartisilmasi gereken ayri supheli bir olay ama neyse.

NOT: Farkli kaynaklar farkli nufus rakamlari veriyor sonradan gordum ben chatgpt ye sordum rakamlar oranlar oradan

https://www.egealternatif.com/mugla-...yor_11622.html
    Son düzenleme : bisikletci; 24-02-2025 saat: 05:54.

3. Kira gelirim olmamasına rağmen gib den Kira geliriniz tespit edilmiş gibi bir mesaj geldi. Google’da arattım bugün gelen bir sürü kişi var bunu yaşayan var mı ne yapmam lazım acaba

4.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Doalr beklentisini 44 ler diye yazmıştım. Bir yabancı kuruluş yıl sonu için 39 gibi açıklamış. Böyle olursa dolarda belli oranda çözülme olur mu?

Garantici yatırım yapan dolarcılar parayı nereye gömer?
    Faizlerinde düşeceğini öngörürsek. Bütün oklar Altını gösteriyor. Zaten son zamanlarda altının düşeceği yönünde haberler de bunu destekler nitelikte. İçeride siyaset ateşi düşmedikçe ve de faizlere düştükçe bence öyle..

5.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Kira gelirim olmamasına rağmen gib den Kira geliriniz tespit edilmiş gibi bir mesaj geldi. Google’da arattım bugün gelen bir sürü kişi var bunu yaşayan var mı ne yapmam lazım acaba
    Maliye, banka transferinden ya da direkt olarak kapı kapı dolaşarak tespit ediyor, kaçış yok. Bir süre sonra borç tebligatı gönderirler. Eğer kira geliriniz yoksa maliyeye gidip beyanda bulunun.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Kira gelirim olmamasına raÄŸmen gib den Kira geliriniz tespit edilmiÃ…Ÿ gibi bir mesaj geldi. Google’da arattım bugün gelen bir sürü kiÃ…Ÿi var bunu yaÃ…Ÿayan var mı ne yapmam lazım acaba
    E devlet hazir beyan sistemi
    Gelirlerim ve kesinti bilgilerim
    Adima yapilan kira odeme ve kesintileri
    Buradan detaya bakin

islemlerimde aciklama yapmak istiyorum var ama bunu resmi dilekce olarak kabul etmiyorlar.
    Konut varsa belki istisna dilekcesi is yapabilir.

Bana gecmisten borc gelmisti. Banka dokumleri vs ile gittim. Gunun sonunda her yol dilekceye donuyor.

Buradan sonra ne yapilabilecegini bende bilemiyorum.

Dijital vergi dairesindede
    Mali bilgilerim kira gelirlerim kisminda var sanirim
    Dilekçelerim kisminda da dilekce secenegi var.
    Ben fiziken teslim ettigim dilekceyi buradan gorebiliyorum.

Sonuc olarak bunlar sadece deneyimlerim olup, her hangi bir tavsiye olarak kabul etmeyin. Sonra ceza gelirse bana kizmayin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. gerçekten kira geliri yok ise korkacak birşey yok.tevsik edici belgelerle beraber dilekçe verilecek bizzat bağlı bulunan vergi
    dairesine giderek .

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Kira gelirim olmamasına rağmen gib den Kira geliriniz tespit edilmiş gibi bir mesaj geldi. Google’da arattım bugün gelen bir sürü kişi var bunu yaşayan var mı ne yapmam lazım acaba
    Maliye hesaplara yatan düzenli paralarıda kira geliri olarak varsayıp kira geliri olmayanada bildirimde bulunuyor. Böyle bir geliriniz yoksa vergi dairesine gidip dilekçe yazmanız lazım. Aksi taktirde nisandan sonra çok uğraşırsın
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 449/463 İlkİlk ... 349399439447448449450451459 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •