Sayfa 45/777 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 353 - 360 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Enki
    Bazı grafiklerini anlamıyorum desem..

Misal bu son grafik konusunda biraz şerh düşsen..
    Selam..

Sayfa 40'ta 315 nolu gönderide yıl sonu oluşan Euro-dolar swap'larından yani dolar kıtlığından bahsetmiştim..son şekil ise gizli bir el tarafından bu dolar yokluğunun hemen giderildiğini gösteriyor(sene sonu olmasına rağmen)..

Konuyla ilgili olduğu için belki atlarsın okumazsan diye yan başlıkta yazdığım yazıyı buraya tekrar alıyorum..sadece düşünceler tabiki..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    EM'lerdeki pozisyonlar deyince, örneğin bizde içeride 130 milyar dolar civarında sıcak para var..muhtemelen çoğu TL'ye dönmüş dolarlar bunlar..dolayısıyla bırakalım içeride TL'yi, dışarıda dolar güçlendiğinde bile zarar edecek pozisyonlar bunlar..

Neyse bahsetmek istediğim yerel bir konu değil..yereller zaten güçlü ekonomi sayesinde doların ezim ezim ezildiğini düşünüyorlar..burada da onlardan çok var..

İşin özü global krizden bu yana neredeyse 10 senedir globalde finansal kurumlar pozisyonlarını büyük oranda dolarla aldılar..kısaca dolar shortcuları bunlar..malum oldukça ağır basıyorlar finansal düzlemde..

Bir tarafta artık hop-çüşş demek zorunda olan sentral bankerler, çünki iş çığırından çıkmak üzere..diğer tarafta bahsi geçen büyük finansal oyuncular..

İşin özü şu; dolar güçlenirse bu dolar shortcuları cortu çekecek..yok güçlenmezse yada güçlendirmezlerse karlar devam edecek..

Burada dolar tutanlar ben dahil , yani fasulyeler, dolar long olarak dolaşmaktayız maalesef..dolayısıyla naçizane uzun vade dolar alanlar yukarıdaki gerçeği göz önünde bulundursunlar derim ben..

Ancak sn Powerpc'nin yan başlıkta yazdığı gibi işin sonunda doğa kanunları bir şekilde devreye girecek..zamanı zemini bilmenin mümkünatı yok ama müzik devam ettiği müddetçe eğlenmek istiyenlerin pistten inmelerine gerek yok şimdilik..

2. enki

Sana şu kadar söylim..
    Dolar kıtlığı demek
    Taş devri demektir artık..

Dolar kıtlığı yaşanmayacak amma velakin dolar bolluğuda yaşanmayacak..

Bu dengeyi tutturabilirlerse bütün bataklar şunlar bunlar denge bozulmadan

Büyük başarı elde edecekler..

Herşeye rağmen ben borsa tarafının çok fazla şiştiğini 2018 ilk aylarında bir sarsıntı ardından 2018 sonbaharında bir finansal düzeltmenin yaşanabileceğini düşünüyorum..

Evet bazı şeyler çok şişti

Tabi 1987 de 2700 lerden 1700 lere düşmüş ardından 2001 eylül olaylarına kadar ralliye kalkmış idi

11.000 ler..
    Yani DOW un en büyük rallisi bu değil..

Dowun 2008 de 7000 lere düşmesi ile başlayan rallide yüzde 400 e gidilmekte..

Yinede 2018 sonbahara boşta DJI olmak üzere düzeltme beklentimi koruyorum..

3. 1987 crash i..

Kırmızı daire içine aldığım yerlere dikkat..

Önce bir sarsıntı yaşanmalı..
    Öyle en tepeden güm diye olmuyor bu işler..
    Dow da daha dönüş işareti bile gelmedi..

Bir yüzde 10 sarsılmalı
    toplar gibi yaparkennn..

Kırmızı içindekine benzer formasyonları bekleyecem dow da..

Geldiği anda pılı pırtıyı ne olursa olsun toplamak GE-RE-KE-Bİ-LİR..

Son durumda hızlı çıktım hızlı düşeceğim demiş..

Coin'lerle ilgim yok..benimkisi merak işte..

Sn. Gund bir TA'cı olarak bundan sonrasında bir ip ucu var mı sence..

Yada şöyle sorayım; daha büyük bir dalga(formata uygun) gelir mi?

Parobolün eğimini biraz azaltayım anlamında..

Son düzenleme : enki; 23-12-2017 saat: 01:14.

5. Öncelikle ben öyle aman aman TA cı değilim..TA ustalarına hakaret etmiş olurum öyleyim dersem..BABO gibi..

Bitcoins e ne kadar TA yapılır tartışma konusu bence..
    Galip kağıtları gibiler..

Benim gördüğüm dün mum grafiklerde allttan sağlam bi bacak bıraktı..
    Yukarı tepki güçsüz kalırsa o bacağın dibi bir daha denenir..Kabaca mavi dairenin olduğu bölgeler..
    O noktaya ulaşmada süre ne kadar uzarsa bacağın dibini bi daha deneme şansı o kadar artar..

Ama dedim ya abicim almim benim yürek kaldırmaz böyle işleri..
    Biz hala eski kafa borsa dolar faiz en fazla tahvil..

viop varant bile bulaşmadım..açığa satış da yapmam..

6. Bu arada ZARRAB davası 3 ocağa ertelenmiş..
    Hakim bunu beklediğini söyledi..
    Benim bakış açımdan ....
    1.Delilleri ile dava öyle çok güçlü değil Hakan A. ya karşı..Öyle olsa jüri 3 günde karara varabilirdi..
    2. İçlerinde fikir ayrılığı var..Çalışıyorlar..

3. Ya da Hakkaten bu işe kendilerini vermişler ...

İlk 2 durum tabi Hakan A. ya ve TR ye yarar..

7. Hakan A. ya yöneltilen 6 suçlama var..

Gazeteduvar internet sitesine göre

- ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için örgüt kurma
    – Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (IEEPA) delmek için örgüt kurma
    – Bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma
    – Bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için örgüt kurma
    – Karapara aklama
    – Karapara aklamak için örgüt kurma

https://www.gazeteduvar.com.tr/gunde...-yargilanacak/

NTV ye göre suçlamalar şu şekilde
    Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyor.

https://www.ntv.com.tr/dunya/hakan-a...mU-uyzi0RXLWRQ

Hakim jüriye bunları teker teker soracak Jüri de suçlu bulduk bulmadık diyecek..
    Hepsinden de suçlu bulunabilir..Bazılarından da hiç birisinden de..
    Bu durumca hakim ceza belirleyecek ve iş halkb üzerinden ilerlemeye devam edecek..

8. Jüri dün yardım ve yataklık hakkında daha fazla bilgi istemiş Hakim de ilk kez böyle bi jüri görüyorum hayret demiş..

Jüri için zor bir dava..Basit bir cinayet davası değil..
    Jüridekilerin anlamadığı uluslararası çeşitli hukuk maddeleri ve uygulamalar bankacılık mevzuları söz konusu..
    Hakan A. bu işe karıştı mı karışmadı mı..
    12 tane G.M yardımcısı var sanırım..Zarrab bu adama rüşvet vermedim dedi hatta hiç de görüşmedik demiş sanırım..

Belki 12 GM. yardımcısı içinde GM Süleyman A. banka içinde başka birileri ile operasyon birimi kurdu..

Belki Hakan A. çok düzgün bir adamdı böyle bi dabara dubara karşısında sessiz duramayacak idi istemediler..
    Veya rüşvet ağına dahil etmek istemediler..Bilinmez..

Eğer Süleyman A. tutuklu olsa idi jüri 1-2 günde karar verebilirdi ve suçlu evet derlerdi diye düşünüyorum..

Dava da herkesin hemfikir olduğu rüşvetin verildiği ve ambargo nun delindiği..
    Ama işin garibi Hakan A. bu işin içinde mi değil mi...

Değil dedikleri anda dava düşecek..

Eee ambargo delinmesi ne olacak..Savcılık açısından da dengesiz dava..

Sayfa 45/777 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •