Sentimental fractions tir Karakemal abi o kirilan olsa olsa)))
Sentimental fractions tir Karakemal abi o kirilan olsa olsa)))
tufan kimin aldığına dair bi tespit yapmıyor, kur yükselirken -ne olacak bu memleketin hali diye güya üzüntülerini ifade eden yazık oldu falan diyenlerle ilgili.. ikiyüzlülükten bahsediyor yani, bütün parasını dolara istifleyip kur yükselişini keyif içinde izlerken, güya memleketin haline üzülüyormuş gibi yapanların ikiyüzlülüğü
yoksa, trend tepelerinde en son küçük yatırımcı mallanmış olur, her ülkede her piyasada her daim böyle olmuştur bu- hollanda lale soğanı spekülasyonundan beri yüzyıllardır hep aynısıdır
Yav birakin bu isleri devlet su isleri. Neler olup bittigini dolar topiginde yazmaktan usandim. Gec orasini.
Vatandas suclu ceksin cezasini degil mi? Kur hedefim yok benim isim degil diyip 13.70 e kadar kilini bile kipirdatmayan MB ye laf yok, YEM dusuk kur, ucuz iscilik yeni Çin diye diye bagiran idareci ve tv tv gezen borazan yorumculara laf yok vatandasa oh olsun.
Gormediniz mi? Hepsi goz onunde olmadi mi?
Sahi ne oldu YEM. Yem mi oldu?![]()
Sayin Bakan reel efektif kur icin 100 iyidir diyor. Ne is 1 ay mi surdu Çin modeli
Yeni modelin adini da ben koyayim.Cin modeli bu seferde.![]()
YEM yuksek kur olacak ya da degersiz TL. Sabah sabah olur o kadar. Duzeltme.
kim dolar talep edecek? penceresinden bakmaya çalışalım
** yabancı TL satarak dolar talebi yaratabilir mi ? yaratamaz, elinde kalan 3 milyarlık bono- 20 milyarlık hisse.. hisselerin likiditesi belli, 200 milyon sattı mı piyasa dağılıyor.. swap pozisyonlarını bilemiyorum ama artık çok az olduğu açık.. kısacası, piyasaya satış yoluyla tesir edecek bi ağırlığı yok, ama bol bol rapor yazar -çok kötü olacak diye
** dış ticaret üzerinden bi dolar talebi ? cari açık artık bi sıkıntı yaratabilecek gibi görünmüyor şimdilik
** 18 olana kadar TLde kalmış olan yerli yatırımcı dolara geçer mi, niye geçsin, TL mevduatına artık kur farkı garantisi verilmiş
** 270 milyar dolar mevduat taşıyan yerli yatırımcı ne yapar ? cevabı verecek olan bu dolarcılar.. inat edip dolar tutmaya devam ederlerse, kur buralarda tutunur.. çözülmeye başlarlarsa kur tek haneye iner
düşmüş hali 11 tl.. 18 tl gördü..sene başında 7.5 tl idi..
%50 artmış durumda sene başına göre şu an bile.. buna seviniyor idraksiz.. dangalak trol millete laf sokmaya çalışmış yine.. dolar kaç ? 11 tl. unutma düşmüş hali 11 tl.. hahahha.. zavallı.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri