Artan

440,00 10 18:10
15,51 10 18:10
11,13 9.98 18:10
44,08 9.98 18:10
73,85 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

119,80 -9.99 18:10
16,16 -9.97 18:10
260,25 -9.95 18:10
16,60 -7.52 18:10
23,50 -6.82 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

9.479.451.159,50 18:10
9.018.106.905,20 18:10
7.681.754.458,40 18:10
6.820.525.759,68 18:10
6.778.770.036,81 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 454/927 ÝlkÝlk ... 354404444452453454455456464504554 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,625 - 3,632 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ahmetg Guest
    Oguzhan Sari Oguzhan Sari
    If CB doesnt increase the rates in September - unfortunately, this pair will see 7.5 by the end of October. I hope they will take right actions.. People started feeling the pressure on the prices of daily goods nowadays - very bad days ahead for us if no good actions taken.

Ahmetg Guest
    bu adam salliyormu yoksa dogrumu yazdiklari?

------------------------------

Küresel finans çevreleri Türkiye’nin acil kredi ihtiyacýný çözmek için altýn rezervinin %72’lik kýsmýný teþkil eden 400 TON, sonrasýnda da 50 TON daha altýnýn Ýngiltere’deki BANK of ENGLAND’ýn kasasýna “emanet” býrakýlmasýný istediler…
    Þimdi bakýnýz bu “emanet” ibaresi çok önemli ve kritik. Floodumuzun baþýnda aslýnda bir devletin güvendiði 3. bir baþka devlete altýnlarýný transfer etmesinin doðal olduðunu ifade etmiþtik. Ama orada bir “Altýn depolama ve güvenliði” hizmeti söz konusu…

Yani bu þekilde 3. bir ülkeden “Altýn depolama ve güvenlik” hizmeti alan devlet bunun bedelini ödeyerek bu hizmeti satýn alýyor…
    Ama bizim altýnlarýmýz “Depolama ve güvenlik” hizmeti karþýlýðý BANK of ENGLAND kasalarýna gitmedi… Resmi açýklamada “Emanet” olarak gittiði ifade edildi…
    Bu kibarca þu demek: “Biz sizin varlýklarýnýzý yahut merkez bankanýzdaki paranýzý TL”rezerv para” olmadýðý için teminat olarak kabul etmiyoruz. Nakit kredi için altýnlarýnýzý ipotek olarak alýyoruz”
    “Dýþ borca karþý altýnlarý rehin aldýlar?” Hayýr, Dýþ borca karþý deðil, Zaten 450 ton altýnýn deðeri dýþ borcu karþýlamýyor.Yeni kredi vermek için rehin aldýlar.Her kredi miktarýný bizim verdiðimiz 450 ton altýnýn ederinden düþecekler.Verdikleri krediler ise sadece dýþ borç faizlerini döndürmemizi saðlayacak.
    Türk TL’si “rezerv para” statüsü taþýmadýðý için eli kolu baðlanan Türkiye basiretsiz AKP yönetimi sayesinde öyle bir bataða düþtü ki kredi alabilmek için 2 parti halinde 450 TON altýný “diplomatik dille ” BANK of ENGLAND’a “emanete” býrakmaya aslýnda ise “rehin vermeye”razý oldu.

Peki neden Ýngiltere? Türkiye’nin bu “emanet” iþlemi esnasýndaki ekonomi bakaný kimdi? Mehmet Þimþek… Kendisi” Ýngiliz vatandaþý”, Ýngiliz Devi Merrill Lyinch’ten siyasete “yýldýz transferimiz” Mehmet Þimþek, Yüksek tahsil de Ýngiltere’de tabii…

https://mutlakaoku.com/ingiltereye-v...tin-depoluyor/

Ahmetg Guest
    sektör: ilaç

porföyümüzde hepsi ithal olan 3 ilaç vardý, bir tanesini 4 haftadýr getirmiyoruz ki hayati öneme haiz bir ilaç. kalan ikisinin geleceði meçhul, yýlbaþýndan sonra gelmeyebilir onlarda. türkiye'de toplam 28 kiþiyiz, þirket ülkeden çýkmasýn diye dua ediyoruz.

ps: þu an 635 kalem ilaç kur farkýndan dolayý ülkemize gelmiyor.

4. Gelmesin çok sevinirim. Fast Food gibi birþey þimdiki ilaçlarýn çoðu. Kalýcý tedavi etmiyor çoðu ilaç. Sadece etkisini azaltýyor.

Belki eski ahlaklý eczacýlar tekrar gündeme gelir, ihtiyaca özel sorunu kesin çözen ilaç karýþýmý yaparlar kendileri.

Eski eczacýlar dükkanda ilaç karýþtýrýrlardý size özel. Kesin tedavi ederdi. Þimdikiler süpermarket gibi. Alsatçý dandik eczacýlar.

Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    sektör: ilaç

porföyümüzde hepsi ithal olan 3 ilaç vardý, bir tanesini 4 haftadýr getirmiyoruz ki hayati öneme haiz bir ilaç. kalan ikisinin geleceði meçhul, yýlbaþýndan sonra gelmeyebilir onlarda. türkiye'de toplam 28 kiþiyiz, þirket ülkeden çýkmasýn diye dua ediyoruz.

ps: þu an 635 kalem ilaç kur farkýndan dolayý ülkemize gelmiyor.

5.  Alýntý Originally Posted by sadecegrafik Yazýyý Oku
    Gelmesin çok sevinirim. Fast Food gibi birþey þimdiki ilaçlarýn çoðu. Kalýcý tedavi etmiyor çoðu ilaç. Sadece etkisini azaltýyor.

Belki eski ahlaklý eczacýlar tekrar gündeme gelir, ihtiyaca özel sorunu kesin çözen ilaç karýþýmý yaparlar kendileri.

Eski eczacýlar dükkanda ilaç karýþtýrýrlardý size özel. Kesin tedavi ederdi. Þimdikiler süpermarket gibi. Alsatçý dandik eczacýlar.

Sadecegrafik sen de ciddi anlamda zeka sorunu var. Boþ boþ konusuyorsun. Gerzek, triod ilacý olan var þeker ilacý olan var tansiyon olan var vs. sen ne boþ bir adamsýn.

Dolarý tukaka diyipde gidip bankadan faiz oraný alýp buraya yazan sen degil misin?..þimdi defol git abuk sabuk konusma.

Alýntý Originally Posted by dreamworld Yazýyý Oku
    Sadecegrafik sen de ciddi anlamda zeka sorunu var. Boþ boþ konusuyorsun. Gerzek, triod ilacý olan var þeker ilacý olan var tansiyon olan var vs. sen ne boþ bir adamsýn.

Dolarý tukaka diyipde gidip bankadan faiz oraný alýp buraya yazan sen degil misin?..þimdi defol git abuk sabuk konusma.
    ya sen nasýl bir trollsün geçen sene tanýmadýðýn kiþilere iftira atarken utanmýyormuydun. hadi bakalým vincenle tutuþup öpün birbirinizi,birbirinize çok yakýþýyorsunuz! ben 3.4 - 3.5 lerden dolar toplarken az hakaret etmemiþtin,forum kurallarý olmasa seni gömerim

7.  Alýntý Originally Posted by strongarm Yazýyý Oku
    ya sen nasýl bir trollsün geçen sene tanýmadýðýn kiþilere iftira atarken utanmýyormuydun. hadi bakalým vincenle tutuþup öpün birbirinizi,birbirinize çok yakýþýyorsunuz! ben 3.4 - 3.5 lerden dolar toplarken az hakaret etmemiþtin,forum kurallarý olmasa seni gömerim
    Trol deðil misin ?

8. Ben de az usd$ var. Oran alýp paylaþmanýn nesi kötü? Para boþta mý kalsýn?

Dolarý sevmiyorum. Bunu defalarca yazdým. Hatta enki ile çok hararetli tartýþtýk. Haklý olduðu yorumlar oldu. Dolar alana hiç ama hiç lafým yok. Çünkü Dolar bir yatýrým aracý. Zarar da eder kar da eder. Ýnsanlar Dolar alýyorsa bunun bir mantýðý var! Demek ki Amerikan ekonomisine güveniyorlar. Ben fazla güvenmiyorum o yüzden yeni usd almýyorum. Olan mevcut usd bankada duruyor ellemiyorum. Riski hedge etmek için duruyor. Yanýlma payýna karþýlýk her zaman hedge edersin. Tahminim tutmazsa diye.

Burada laf eczacýlara. Bakkal dükkanýndan farký yok. Sanýrým sen de eczacýsýn. :-) boþ bir meslek Türkiye de eczacýlýk. Hiçbir katmadeðeri yok. Cari açýðý arttýran ve katma deðer üretmeyen bir sektör. Ýlaç sektöründeki Fast Food benzeri firmalarýn rantiyecileri eczanelerdir. Betoncular gibi beleþ ve kolay parayý sever eczacýlar!

Ýlaç gelmezse ne olur? Hiçbirþey olmaz. Bir sürü kýymetli kimyagerimiz var. Anýnda benzerini yerli ve milli üretirler. Ama rantiyeci eczacýlar ve yabancý ilaç firmalarý bunu istemezler kar marjý az diye. Betoncularla Eczacýlar zihniyet olarak benzerdirler! Yurtdýþýndaki ve Yurtiçindeki beleþ tatillere gidemezse ne olur eczacýlar? Hiçbirþey olmaz!

Benim portföyde Aðýrlýk sarý ve gri metalde. Sana da tavsiye ederim. En azýndan zarar ettirmiyor! Bereket versin!

Çok az TL yi günlük harcama iþler için likit fonlarda tutuyorum.

Alýntý Originally Posted by dreamworld Yazýyý Oku

Sayfa 454/927 ÝlkÝlk ... 354404444452453454455456464504554 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •