Bir başka başlıkta sürekli paylaştığım bir argümanı burada da paylaşma gereği duydum
Eminiş Ambalaj ın bugün konkordota ilan etmesi üzerine...(Borsa da halka açık şirketlerden ilk fire bugün verilmiş oldu...)
Argümanım da şuydu:Kur artışından/zararından çok,asıl cirolar düşmeye başladığında iflasları daha çok göreceğiz...
Eminiş Ambalaj da beni doğrulamış bugün Kap a yaptığı açıklama ile :"Ülkemizdeki ekonomik sorunlar nedeniyle talebin daralması neticesinde satışlarımız düşmüş ve şirketimiz elde etmesi gereken nakitleri elde edememiş bu durum şirketimizin finansal krize girmesine neden olmuştur."
Asıl bundan sonra çok daha fazla iflas haberleri duyacağız....
Ekonomi ne kadar çok daralırsa o kadar çok...
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Kurların artışını belli bir noktaya kadar absorbe etme gücü/kabiliyeti var ekonominin/şirketlerin...
Ama hem ciro düşüşü (nakit akışında sıkıntıyı),hemde kur ve faiz artışlarını aynı anda göğüsleme şansı yok...
Borçlu şirketler cirolar düştükçe sapır sapır dökülecek ilerleyen günlerde....
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Faizler tatmin edici derecede olmazsa dolar 5.50 altında iken ben dahil birçok arkadaş yeni dolarcı olacaktır. Yaşayıp göreceğiz...
Sayin daktır
O seviyeye gelmeden 5.8 den herkes girer. Bu sebeple benim tahminim mb mudahaleleriyle bu seviyede uzun sure tutacaklar. Dusmesi daha buyuk risk. Dikkat ederseniz iki haftadir dolar sikisti kaldi. Ne dusuyor ne cikiyor. Cikti diyorsun bakiyorsun dusmus. Dustu diyorsun bakiyorsun cikmis.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
merkez bankasının 25 ekimdeki kararı sizce ne yönde olur bide dolar daha nekadar gerilicek benim tahminimce 5.80 5.70 olur 5.50 olmadan herkes üstten almaya başlar yazdıklarım yatırım tavsiyesi degildir şahsi fikrimdir
5.50 olursa böbreği dalağı satıp girecekler var![]()
I LOVETHAILAND
Yer İmleri