Sene başından beri vesbe taşıyorum, ne ötv indirimi ne bilanço tık demedi, beyaz eşya üreticileri derneğinin ilk aylık verileri de pek iç açıcı değil, iç piyasa satışları iyi ancak ihracat ancak %1 civarı artabilmiş, malum vesbe %75 ihracata çalışıyor, ancak yeni bir ışık doğdu gibi. Ben bu %5 hisse satışından çok ümitliyim, böyle ucuz bir şirketin 10 milyona yakın hissesini borsadan toplayarak almanız zor bu likidite ile, her halukarda blok olarak da satsa borsadan da satsa fiyat şimdikinden çok yukarılarda olacak, tahminim 19-20 gibi bir fiyat gerçekçi olacaktır. Zaten arçelikle kıyaslayarak basit bir matematikle ben 19 fiyat buluyorum, şöyleki arçelik cirosunun 1.2 katından işlem görüyor, vesbe ise 0.78. Vesbe pd/ciro 1.2 olsa hisse başı en az 19 TL oluyor.
Kağıdın son üç günlük hareketlerinde ise sanki orta vade bir trend oluşturma çabası var hacimle yukarı zorluyor ama net bir zıplama yok, usd bazlı bu hafta ve önümüzdeki hafta 3.55$ üzerinde kalma çabası başarılı olursa ilk etapta 4.72$ görmesini bekliyorum.
Çok acı çektirdin vesbe borsa %50'den fazla yaptı şu iskontoyu kapatmalısın artık !!!
Ek 6358
Yer İmleri