Sayfa 46/883 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 361 - 368 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. bilanço birinci ceyrek performansıyla paralel gider, ötv indiriminin tetiklediği iç piyasa satışlarındaki rekorlar ilk çeyrekte vesbeye pek yaramamıştı, kaldı ki Türkye genelinde dört beyaz eşya satışlarındaki rekor artışlar haziranda hız kesti, öte yandan ilk altı ayın beyaz eşya ihracat rakamlarındaki artışta çok sönük yani bu da olumsuz. Şimdilik bana göre daha belirgin iki konu var: 2018'deki yeni yatırım ve %5 hisse satışı. İkincisi bence şu an tahtaya taze kan getirecek en önemli gelişme, bununla ilgili aynı şeyleri bir daha yazmak istemiyorum bir iki ileti öncesinde yazmaya çalıştım ifade edebildiğim kadarı ile.

2. vesbe111.jpg

240 Dk, USD.bazlı grafik. Her ne kadar söz konusu olan güvenilmez vesbe olsa da şu sıkışmanın ardından kısa süre içerisinde yukarı bir sıçrayış olmalı.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    karını çok iyi bekleyenler var...vergi indirimi muhtemelen katkı yapacak..kağıdın yakjlaşık %83 patronda...patron ne derse o olur..Ama karına göre fk sı oldukça makul...yalnız çok oynak bir hissedir...ben olsam kademeli alır ve satardım..
    eyvallah, grafik olarak baktıgımızda da ;
    elliott dalga prensibine göre sıçrama yapabilecek kıvamda imiş..
    umarım çalışır...

4.  Alıntı Originally Posted by leemorgan Yazıyı Oku
    Sene başından beri vesbe taşıyorum, ne ötv indirimi ne bilanço tık demedi, beyaz eşya üreticileri derneğinin ilk aylık verileri de pek iç açıcı değil, iç piyasa satışları iyi ancak ihracat ancak %1 civarı artabilmiş, malum vesbe %75 ihracata çalışıyor, ancak yeni bir ışık doğdu gibi. Ben bu %5 hisse satışından çok ümitliyim, böyle ucuz bir şirketin 10 milyona yakın hissesini borsadan toplayarak almanız zor bu likidite ile, her halukarda blok olarak da satsa borsadan da satsa fiyat şimdikinden çok yukarılarda olacak, tahminim 19-20 gibi bir fiyat gerçekçi olacaktır. Zaten arçelikle kıyaslayarak basit bir matematikle ben 19 fiyat buluyorum, şöyleki arçelik cirosunun 1.2 katından işlem görüyor, vesbe ise 0.78. Vesbe pd/ciro 1.2 olsa hisse başı en az 19 TL oluyor.

Kağıdın son üç günlük hareketlerinde ise sanki orta vade bir trend oluşturma çabası var hacimle yukarı zorluyor ama net bir zıplama yok, usd bazlı bu hafta ve önümüzdeki hafta 3.55$ üzerinde kalma çabası başarılı olursa ilk etapta 4.72$ görmesini bekliyorum.

Çok acı çektirdin vesbe borsa %50'den fazla yaptı şu iskontoyu kapatmalısın artık !!!

Ek 6358
    iyi güzel hoş diyorsunda. dengeli bir ciro ve nakit akışı yokki. kaldıki arçelik ile kıyas edilemez. arçelik operasyon olarak çok daha başarılı ve geniş bir ağa sahip. mesela avrupada ki pazzar payının artmasının yavaşlamasını anlamasıyla, orta ve doğu asya pazarına girmeye karar verdi. ayrıca vesbede şöyle bir handikap var. halka açıklık kuş gibi, büyük bir kısmı da deniz yatırımda. alan olsa da satmıyor ki adamlar. kar eden vesbe, vestel ve zorlu enerjiye borç verip duruyor. zorlu grubu enerji yatırımlarının bitmesi ve kazanmaya başlaması ile diğer şirketleriyle yükselecek diye düşünüyorum. e tabi vesbenin şu konjonktürde en kötü 14-15 aralığında olması gerek ama. olamıyor işte.

5. dün beklediğim kırılma bugun oluyor sanki, ancak hacim az, 13 üstüne atmalıydı şimdiye kadar.

6. 13 ün üzerinde tutunabilirse ve endeks bozmassa 15 hareketi bekliyorum...ytd...

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 46/883 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •