Sayfa 46/238 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 361 - 368 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Dolarda

Önümüzdeki 2-3 hafta içinde 3,51 seviyelerine doğru bir dengelenme bekliyorum

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

2. Bakıyorum da forumda temettuculuk , uzun vade yatirim , sürekli hisse almak tarzında virütik topicler çoğalmış

Aman HAAAAAA

PARA PİYASALARINDA , uzun vadeli yatırım , temettü yatirimciligi gibi kavramlar piyasanın küçük yatırımcıya bedavadan mal tasitmak için kullandığı ufak tefek yem yada uzattığı havuctan ibarettir

Tüm dünya piyasalarinda esas kar trend yakalamakla yapılır

Trendi yakalayamayan adamın bana göre borsada işi yoktur ve olmamalıdır

Ancak çok az kişi trend yakalayabilir borsada

O yüzden de çok az kişi kazanır

Temettü yada uzun vadeli yatırımcı olma gazıyla piyasaya giren , sürekli alım yapanlarin sonunun genelde husran olmasinin temel sebebi işte tam olarak budur

Bu vatandaşlar trend yakalayamadiklari için kendilerini bilanço okumaya , temel analiz yapmaya ve temettü verimliliği yakalamaya adarlar

Bu yukarıdaki tüm adanmisliklari yüzde yüz mükemmel bir şekilde doğru yapabildiklerini varsaysak bile ( ki bu hayal ötesi ütopik bir varsayım olur da hadi varsayiverelim )

Aldıkları kar , tüm bu beyin mastürbasyonunu yapmadan alabildikleri bir dairenin zaman içerisinde yaptığı prim kadar etmeyecektir

Herkes borsayı teknik analizi trend yakalamasını beceremez , becermek zorunda da değildir ve bunun bir gereği de yoktur

Söz gelimi ben de açık kalp ameliyatı yapamam

O HALDE BECEREMEDİGİN ALANDA KENDİNİ TEMETTÜ YATİRİMCİSİYİM , UZUN VADECİYİM SEKLİNDE KANDİRİP PALANİN ORTA VE UZUN VADEDE ÜTTÜĞÜ KENDİNİ YATİRİMCİ SANAN SAZAN KUMESİNİN BİR ELEMANİ YAPMAKTANSA HİC BULASMA DAHA İYİ

BİLMİYORSAN BULASMA KARDESİM , TEMETTU UZUN VADE FALAN DİYEREK KENDİNİ KANDİRMA

SADECE USTURUPLU UTULURSUN AMA UTULURSUN.

PARA PİYASALARINDA TREND YAKALAYAMAYAN ADAMA EKMEK YOKTUR

DİYE DUSUNUYORUM

NOKTA

3. Sn Viper sizi ilgiyle takip ediyorum, yazıldıklarınız gerçekten kayde değer
    Emeklerinize ve kaleminize sağlık kolay gelsin, Selam olsun
    Son düzenleme : Fıght clup; 07-10-2017 saat: 18:15.

4.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Ortalamalar bana diyor ki

Bir süre testere dönemine gireceğiz

Eğer öyle olursa

Acaipppp bi teknik yaklaşım sahibi olacağım

İşte ilk dişli bu vize dişlisi olacak gibi

Şimdi konsolosluk çalışanınin günde üç öğün Maklube yedigi ortaya çıktı diye ABD niye cellallendi ki

Demek ki ya patates yada yumurta ABD den gelmiş herhalde

Pensilvanya nin patatesi organikmis

5. Öncelikle şunu iyi idrak etmek lazım

Eğer bir ülke 50 senedir yurt disinin mal degnekligini yapan üretim özürlü hamsolar vasıtasıyla idare edildiyse

Ve artık bunun sonuna gelindiyse

Kimse o ülkeye , madem öyle üret o zaman

E bizim pazarimizdan da bir miktar alırsın sorun değil , paşa paşa geçinir gideriz bu dünya hepimize yeter demez

Sonuna kadar mücadele eder ve direnir ellerinden geleni ardına koymazlar

Bu üretim özürlü hamsolar guruhunu boşuna her köşe basina koymadi o herifler

Onlar için en önemli şey pazardır

Ve en tehlikeli şey o pazardan üretim yapıp pay sahibi olma gayretine giren tüketici bir ülkedir

Pazarın tüketici üyesi , üretici olma yönünde ilerlemeye başlarsa üretici ülkeler resmi yollardan bunu memnuniyet verici bulduklarını söyleseler dahi ( ki bunu söyleyen falan da yok , ama de ki resmi ağızdan dediler )

Gayriresmi yollardan o ülkeyi bu sevdadan vazgeçirmek için her yolu denerler

Günümüzde bunun en moda olan iki sekli vardır

1) EKONOMİ

2) TEROR

uğraştıkları ülkenin direncine göre bunlardan birini yada her ikisini birden kullanmaya çalışırlar

Bizde her ikisini de kullanmaya çalıştılar ve uzulerek söylemek gerekirse geçmişte sürekli başarılı oldular

Şu anda tüm üretim özürlü taşeron hamsolarini , İslami yada etnik motifli olarak dizayn ettikleri tüm terör örgütlerini , ekonomik açıdan tüm köşeye sıkıştırma taktiklerini kullanmalarına rağmen önce ülkeyi stop ettirip ardından da U dönüşü ile istedikleri yöne sokamadilar sadece ve sadece ancak zaman kazanabiliyorlar

Hal böyleyken bu tarz manevralarin gelmesi doğal çok daha fazlası da gelebilir

Bu noktada baskıyı arttırmaya çalışırken her atlatilan badire sonucunda istediklerini yapmanın iki kat daha zorlastiginin ve bunun ülkeyi daha da ivmelendirdiginin de farkındalar

Ancak en azından zaman kazanmak için bu didismeyi yapmak zorundalar ve buna mecburlar

YİLLARCA MAL DEGNEKLERİ VASITASIYLA TUKETİM TOPLUMU OLMAYA MECBUR BİRAKİLMİS BİR TOPLUMUN URETİM TOPLUMU OLMAYA GECMESİNİN COK SANCİLİ VE AGİR BEDELLER DOGURACAK BİR EYLEM OLDUGU MUHAKKAK

AMA BU TOPLUM DOGRU SECİMİNİ COKTAN YAPTİ

6. Yarın palanın elindeki malı ucuza kapatıp ortalık sakinleşince itelemek büyük keyif olacak. Süzme palanın malı da kılçıksız ne de güzel yenir şimdi

Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Öncelikle şunu iyi idrak etmek lazım

Eğer bir ülke 50 senedir yurt disinin mal degnekligini yapan üretim özürlü hamsolar vasıtasıyla idare edildiyse
    Aynen öyle...50 yıldır bu ülkeyi yöneten sağcı iktidarlar (74 teki 1 sene 99da da 2 sene Ecevitin koalisyonla gelişi hariç), Abd ye ikinci üssü veren, tezkere geçirip ülkemize 80,000 Abd askeri gelsin diye çırpınanlar vasıtasıyla idare edildi ve hala edilmekteyse

Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Şu anda tüm üretim özürlü taşeron hamsolarini

Son 15 yılda samanı bile ithal eder hale geldiğimizi, çiftçiye ekim yapmaması şartıyla para ödenir olduğunu ve ekmeyip ithal etmenin teşvik edildiğini

her atlatilan badire sonucunda istediklerini yapmanın iki kat daha zorlastiginin
    istedikleri 2. üssüde (malatya kürecik radar üssü) nü Abd ye vererek, düşünülenin aksine, tamda onların dümen suyundan giderek

AMA BU TOPLUM DOGRU SECİMİNİ COKTAN YAPTİ
    Sonuçta daha dün "Eyy Putiinnn" diyenlerin Moskovaya gidip Putinin elini öptüklerini ve aynı şeyi yarın Trumpa da yapacaklarının aşikar olduğunu, başka bir kapasitelerinin olmadığını ve daha defalarca.."bizi kandırdılar" diye bağıracaklarını tahmin etmeliyiz.

O yüzden ne yapacaksın.....Vereceksin Mehteriii )

Ceddin dedeeeen, neslin babaaaan..!!!

kolay gelsin,
    burda bişeyi öğrendim,
    asla topic sahibi ile topiğinde siyası sosyal ve ekonomik tartışmaya girme
    ille tartışmak istiyorsan cafe topiği var orda herkes fikrini söylüyor (kural yok gibi)
    topicten bişey alabiliyorsan al alamıyorsan başka topicleri tara..

bunu sadece burası için demiyorum istisna olabilir ama çoğu yerde böyle mesela gentelman topiğinde argo konuşmak bilr uyarı sebebi, hepimize işlemlerinde başarılar dilerim.
    kimse yazdıklarıma aldırmasın hiç bir mantıkı yok
    yatırım tavsiyesi değildir olmasıda beklenemez

Sayfa 46/238 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •