Sayfa 462/997 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Arkadaşlar özür diliyorum ama piyasa şartları budur.

Biri kazanırken biri kaybeder. Tl ci kaybetti dolar ve borsacı kazandı.

Aynı gemideyiz ama birileri kaybetmek zorunda.
    Yıllarca BETONCU kazandı gıkımız çıkmadı şimdi sıra Dolarcıda, Tl ciye gelince ne yazık ki yakın zaman içinde hala kaybeden tarafta olacaklar.

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    BİLGİLENDİRME ...........

aktif te cuma günleri döviz satmak çok zor. Her şey yaşayarak öğreniliyor. Saat 15:30 gibi m.t. ni arayarak repo da olan dövizi satmak istediğimi söyledim. Fiyat istedim. Şaka gibi enpara da 3,86 alış göründüğü o anda aktif 3,83 den alırım dedi. neden dedim. Hafta sonu riskini alamayız dedi. Tecrübe ettik, daha da işimiz olmaz dedim. ALLAH tan dolar uçtu ve yine ben kazandım.
    sizin pozisyona göre karşı ters poz. almak zorundalar. sistemleri yerleşmemiştir. düzeltirler.

3. Bende garantici oldugumdan mevduattaydim ancak gun be gun eriyor mevduat..Ve artik sunu dusunmeye basladim..Evet hepiniz artacak-artmali yoksa kriz kapida diyorsunuz..
    Peki su an ulke yonetiminde ki sahislarin inanclari geregi sizce dolar 5 tl, faiz % 15 mi daha ihtimalli
    yoksa faiz % 20 dolar 4 tl mi..

Bence ilk secenegin olmasi cok daha buyuk ihtimal..Biz mevduatcilarda hep eskiyi dusunerek - artirmak zorundalar - diye dusundugumuzden yillardir kaybediyoruz..

Yatirim yaparken artik ekonomi,gidisat,rakamlardan ote iktidar partisinin amacini da bu sepete koymamiz lazim..Cunku rakamlarla degilde duygularla,sahislarin istekleri ile yonetilen bir ekonomiye sahibiz benim gorusum..

Dolarin ilk geriye cekilisinde % 50 den fazla dolar yapacagim..Sebebi de gecenlerde ekonomi ile ilgili bakanlarin bir sozu..Adam cikmis diyor ki ya vergileri artiracagiz,ya da kredi cekecegiz baska secenek yok diyor..

Yani uretim yapacagiz,uretimi tesvik edecegiz,ve en onemlisi israfi birakacagiz diyemiyorlar kredi cekecegiz diyorlar..Bu da demek oluyor ki borcumuz her yil katlanacak ve sonucu malum..

.

4. Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Bu dth farkı ne oluyor özel davet oluyor acaba 100 k dolar [emoji385] varsa .

Benim beklerken defterine aylık faizi yaklaşık 78 k işletileceği söylediği mt nin geçen hafta gördüğüm bey amcanın hiç değeri Yok demek ki bankada tl de olduğu için

Buna kim inanır sizce

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5. yıllar önce dolar 1.8 tl den atak yaptığında burada avazım çıktığı kadar bağırdım, kimse tınlamadı.. forumun önde gelenleri "bu geçici bir atak , uzun vade de tl faizi doları hep dövmüştür" dediler. olacaklar kesinlikle biliniyordu amaç tl mevduatçının dolara geçmesinin önüne geçmekti.

ve nasıl oluyorsa kapitalist sisteme hizmet eden bu algı yönetimi yine başarılı oldu.. forumda çok az sayıda kişi dolara geçebildi veya birikiminin küçük bir miktarını dolara yatırabildi.

yıllardır söylüyorum ben elimde ne varsa son kuruşuna kadar dolara yatırdım.. peki ne biliyordum "tek bildiğim şey sistemin , dolayısıyle insanların akıl almaz şekilde zihniyeti bozuk"

doğal insan bunu bilmek zorunda,,

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Yıllarca BETONCU kazandı gıkımız çıkmadı şimdi sıra Dolarcıda, Tl ciye gelince ne yazık ki yakın zaman içinde hala kaybeden tarafta olacaklar.
    asla birileri kaybetmek zorunda değil bu zihniyeti bozuk insanların , buna bağlı olarak kapitalistlerin istedği meşru hırsızlık sistemidir.

borsa insin-çıkın, dolar, altın , gayrimenkul bunların olması gereken seviyenin çok altına inmesi, çok üstüne çıkması allah tan vahiyle gelmemiştir. bazı insanlar bunu istemiş ve yapmıştır. (olay bu kadar basit)

benim banka da 30 yıllık birikimim t.c devleti tarafından gasp edildiğin de ilk söylenen şu olmuştu (neden o bankaya yatırdın)

aslında soru ve soranın yanlış olması insanların algı yönetiminin nasıl kurbanı olduğunun açık göstergesiydi.

sorulması gereken soru şuydu; zorla banka batırıyosun, tasarruflar sınırsız garanti, hazine bonolarında akıl almaz bir anayasal suç işleyerek satışına izin vermişsin yetmemiş banka sahibinden ödediğini iddaa ettiğin paranın 5 katını tahsil etmiştin.

NİYE ÖDEMİYORSUN? bu nokta da küçük akıllar algı yönetiminin kurbanı oluyorlar (iyi niyetli olsalar bile) aklı olayı muhakeme etmeye yetenler en kibar tabirle zihniyeti bozuk insanlar..

7.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    aslında o zamanlar 2000 öncesi böylesi devasa dış borcumuz, cari açığımız yoktu. kriz lüksümüz vardı, oysa şimdi yok. başka bir tespit de kim büyük bir kriz yaşamışsa o lider tarih olmuştur. kriz yaşanması istenmiyorsa faiz lobisiyle yani bizle ters gitmeyeceksin. kısaca faizle ilgili beyanlar sonlanmalı , merkezin eli serbest bırakılmalıdır ki yangın bacayı sarmadan müdahale edilmiş olsun. lakin Türkün tarihten ders aldığını gördünüz mü?
    yapılan tekşey (o zamanda, şimdi de) sıradan insanların (büyük çoğunluk) zengin tabaka (azınlık) tarafından sömürülmesi peki nasıl; meşru hırsızlık sistemi..

hırsızlığın yöntemi değişir ve değişmek zorundadır. ama büyük resme baktığınızda aynı şeyi görürsünüz.

8.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Gayet tutarlı bir karşılaştırmadır, çünkü kazanılan paranın çok büyük kısmı ya gayrimenkule gider yada faizde tl döviz altın olarak bankaya park eder. Bitcoin, hisse senedi vs. garanti gelir isteyen yatırımcının yakınından geçmeyeceği yatırım türleridir.
    çok doğru bir tespit, sanırım bundan sonra burada algı yönetimi yapan akademisyenler! domates, biber, patlıcan fiyatlarını tartışmazlar.. gıda harcamaları vs. aylık gelirinizi ilgilendirir. bankada 20-30 yılda yaptığnız 500bin tl lik birikimle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Sayfa 462/997 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •