Originally Posted by
VIOPCU
Arkadaşım gavura şirin görünsen de düşmansın görünmesen de. Şirin görünme taraftarı değilim. Ona şirin görünüp ecdadımın kemiklerini sızlatamam. Ha ben hümanistim her şeyden önce. Bütün insanlar için aynı şeyi isterim. İyilik güzellik. Dilerim. Ama onlar sadece ve sadece kendileri için iyilik istiyorlar. Başkalarını köle gibi çalıştırıp, sömürüp kendileri rahat yaşasın istiyorlar. İnsan hakları sadece kendileri için var. Amerik'a zencilere yapılanları görüyorsunuz. Avrupa Afrika'yı yıllardır sömürdü.
Daha yüzyılın ilk çeyreğinde ne işleri vardı Çanakkale'de. Sorarım. 250 bin insan öldü Çanakkale'de. 14 yaşında askerler. Pkk'ya kim yardım etti yıllarca hala da ediyorlar. Biz PKK'ya savaşırken insan hakları diyen cvtlar. Zenciler öldürülürken ses yok.
Daha dün Avrupa'nın göbeğinde Srebrenitsa katliamı unutulmadı. Hani insan hakları. Ne yaptılar.
25 yıl önce bugün insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlardan biri olan #Srebrenitsa Soykırımı gerçekleşti. Katliamın acısı 25. yılında hâlâ taptaze dururken, Aliya İzzetbefoviç'in unutulmaz satırları yeniden hatırlandı: "Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı."
Ben bunun ilgili bir şey yazmamaya özen gösterdim. Siyasi yazı yazmamaya özen gösteriyorum. Ama lütfen sen de göster. Siyasi yazı yazma.
Onun için gel siyaset değil borsa konuşalım.
hakikaten okuduğunu anlamıyorsun galiba.. bu sonuca vardım.. ilk once 1 cami çevrilmiş dedin.. sana liste verdim yukarıda..
kaldı ki ekledim: tarihsel olarak normal bir şey caminin kiliseye çevrilmesi veya tersi, kilisenin camiye çevrilmesi.. ben öyle yapmazdım ama tarihsel olarak bu bilinç zaman alan bir şey.. dedim..
ve ekledim.. bugunlerde "kılıç hakkı" muhabbetini kullanıyor islamcılar.. aynı argumanı hristiyanlarda yahudilerde kullanabilir dedim.. gerçek değil mi?
olayı başka boyutlara çekmenin alemi yok.. oldukça vatansever birisiyim.. ama listede din yok.. bazılar için din ilk sıradadır..ama bazıları için değil.. bunları normal karşılamaya başlamanız gerekir.. her şeyi din gözlüğüyle görmeyin.. 21 yy farklı bir dünya..
borsa zaten sürekli konuşuyoruz..yazılarım arşivde belli.. ama bazen siyasi yazılarda oluyor ki tadında kaldığında ve kişiselleştirilmediğinde normal.. ama fikirler çürütülemediğinde kişiselleştiriliyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri