Sayfa 466/999 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: Viop - XXI

Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Arkadaşım gavura şirin görünsen de düşmansın görünmesen de. Şirin görünme taraftarı değilim. Ona şirin görünüp ecdadımın kemiklerini sızlatamam. Ha ben hümanistim her şeyden önce. Bütün insanlar için aynı şeyi isterim. İyilik güzellik. Dilerim. Ama onlar sadece ve sadece kendileri için iyilik istiyorlar. Başkalarını köle gibi çalıştırıp, sömürüp kendileri rahat yaşasın istiyorlar. İnsan hakları sadece kendileri için var. Amerik'a zencilere yapılanları görüyorsunuz. Avrupa Afrika'yı yıllardır sömürdü.

Daha yüzyılın ilk çeyreğinde ne işleri vardı Çanakkale'de. Sorarım. 250 bin insan öldü Çanakkale'de. 14 yaşında askerler. Pkk'ya kim yardım etti yıllarca hala da ediyorlar. Biz PKK'ya savaşırken insan hakları diyen cvtlar. Zenciler öldürülürken ses yok.

Daha dün Avrupa'nın göbeğinde Srebrenitsa katliamı unutulmadı. Hani insan hakları. Ne yaptılar.

25 yıl önce bugün insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlardan biri olan #Srebrenitsa Soykırımı gerçekleşti. Katliamın acısı 25. yılında hâlâ taptaze dururken, Aliya İzzetbefoviç'in unutulmaz satırları yeniden hatırlandı: "Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı."

Ben bunun ilgili bir şey yazmamaya özen gösterdim. Siyasi yazı yazmamaya özen gösteriyorum. Ama lütfen sen de göster. Siyasi yazı yazma.

Onun için gel siyaset değil borsa konuşalım.
    hakikaten okuduğunu anlamıyorsun galiba.. bu sonuca vardım.. ilk once 1 cami çevrilmiş dedin.. sana liste verdim yukarıda..

kaldı ki ekledim: tarihsel olarak normal bir şey caminin kiliseye çevrilmesi veya tersi, kilisenin camiye çevrilmesi.. ben öyle yapmazdım ama tarihsel olarak bu bilinç zaman alan bir şey.. dedim..

ve ekledim.. bugunlerde "kılıç hakkı" muhabbetini kullanıyor islamcılar.. aynı argumanı hristiyanlarda yahudilerde kullanabilir dedim.. gerçek değil mi?

olayı başka boyutlara çekmenin alemi yok.. oldukça vatansever birisiyim.. ama listede din yok.. bazılar için din ilk sıradadır..ama bazıları için değil.. bunları normal karşılamaya başlamanız gerekir.. her şeyi din gözlüğüyle görmeyin.. 21 yy farklı bir dünya..

borsa zaten sürekli konuşuyoruz..yazılarım arşivde belli.. ama bazen siyasi yazılarda oluyor ki tadında kaldığında ve kişiselleştirilmediğinde normal.. ama fikirler çürütülemediğinde kişiselleştiriliyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255

Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Aracı kurumu aramam dedim ama bir kere arıza vardı aradım. Telde soru sorarken dedim size bir sürü para kazandırıyorum. Komisyon vs. Önerdiğiniz hisse yok mu? Sizin bülten vs. diye.
    EKGYO dedi 1,1 daha nereye düşecek dedi. İsterseniz 50 bin lot alalım atalım köşeye dedi. Biz 5k almıştık. Daha yeni diye hatırlıyorum. Sonra 1,62 falan satmıştım.
    Dipten almışsınız ama neye göre dip kağıda göre oysa endekse göre değil yani endeks düşmeye devam etseydi Ekgyo belki 50 kuruş olacaktı örnek Trkcam 3.50 oldu sonra %10 civarı 2 ay düştü 3 ay bekletti dibi neydi orasıydı

Demem o ki eninde sonunda çıkacak ama bu bizim elimizde değil ben 5 yıl bir kağıdı bekledim dile kolay neden çünkü 1 ay bekledim olmadı 6 ay bekledim olmadı 1 sene bekledim olmadı 5 sene dedik sattım 6. Yılında 7 kat yükseldi şans mı yoksa başka bir şeymi biz kısıtlı görürüz biliriz mal sahibi zaten iş yapıyor canı isterse 10 günde canı isterse 10 yılda işlem yapmaz

4. Siz bilmezsiniz,
    bi dane dönek jülyen vardı.
    Antakyada önce apollon olarak yapılmış,
    sonra kiliseye çevrilmiş olan tapınağı
    tekrar apollon tapınağı yapmıştır.
    Neden?
    Roma hukugu, ganun hükmünde imparotorname;
    şehirdeki en büyük kilise imparadora aittir. Dilediği tasarrufta bulunabilir.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

18 nci yüz yıla kadar istanbulda bir çok kilise camiye çevrilmiştir.
    ihtiyaca, hasar bahaneleriyle yapılmıştır.
    müslüman mahalleler çoğalınca oranın ahalisi
    istanbulu zorla aldık
    kliseyi camiye zorlamışlardır.
    hatta yöneticiler bu durumdan rahatsız olmuşlar
    bunu engellemek için 100-150 yaşında fetih görmüş yeniçerileri şahit tutarak istanbulun gönül rızasıyla alındığına ait beyanlarla günü kurtarmışlar.
    dönemin madolyalarında fatih
    osmanlı soyundan gelen bizans imparatoru olarak geçer.
    fatih bizans kentine ve sanatına çok değer vermiş.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6. https://twitter.com/borsagundem/stat...683826694?s=19

Adamlar neler ile uğraşıyor, biz ne ile meşgul oluyoruz.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

[QUOTE=ABKA;4590853]

Mesela sana İSTANBUL da 160 kilise var desem ve sorsam SELANİKTE-ATİNA da da kaç cami var diye sorsam?
    [/QUOTE

İstanbul yunanistanın nüfus olarak 5 katı derim

romada ve bizansta imparatorun dini halkın dinidir.
    zorla o dine sokarlar.
    hristiyanlığa boyun eğdiremediklerinden kliseyle anlaşarak dötü kurtarmış imparatorlar.
    hristiyanlığa girince dine sahiplenmişlerdir.
    o yüzden yapı ortodoks hristiyanlarındır.
    iznikte 325 de hristiyanlar roma kralıyla anlaşmasalardı.
    çok farklı bir dünya olurdu
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 466/999 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •