...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
şimdi bazı arkadaşlar yine itiraz edecek, lakin borsanın tek gerçeği vardır. bir hissede ky nin fazlaca malı varsa ve spek malı toplayamıyorsa hisseyi yukarı götürmez. bakınız garan topiğinde gün boyu 3 yazı var, bunda 13. artık borsamızda kumar gibi oynayan ky pek kalmadı, telef oldular. demem o ki, bu hissedeki ky malının kıymetini biliyor. diğer bankaların yukarıda olması da iyi. bu işler sırayla, sıra buna da gelecek.
bist usd grafik...
grafik alıntıdır...
![]()
...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
ustad topiklere bakma sen...turkiyedeki her treader in garantide gunluk islemi olur; amma açik; amma alış; amma satis...treader topikleri garan ci dolu...bakma sen ykbnk tread imkani yok suan ondan ilgi pek yok...bankalar pek uzun vade yatirimci barindirmaz al/sat kagitlaridir misal ben 20/30krs u gorsem hiderim bir baskasina...bakma bekleyenler elinde kalan mecburculardir belki...
nacizane gorusum bankalar icin kucuk yatirimci hikaye ayi piyasasindan bogaya donmeleri icin iki şey şart; 1-faizlerin makule gelmesi ve o kalemden para kazanmalari...2-yabancinin kaada ilgi gosterip almasi...eger bu iki sey olmassa iki ile bir geri emme basma tulumba modu...
![]()
Son düzenleme : illim; 04-01-2019 saat: 19:00.
tablo da yabancı azalışı gözüküyor. buna karşılık yapı kredide artmış. bıyıklı yabancı malının yerini mi değiştirmiş? küçük yatırımcı hikaye... kim kücük yatırımcı? yada hisseyi yukarı götürecek olan kimde ne hisse var bakmaz mı? bu durumu önemsemez mi?
sence ky diye elinde 10bin, 100bin, 1milyon, 10 milyon mu yapıkredi hissesi olan adama denir? benim ky den kastim elinde 5-10bin hisse olan adam değil.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
bankalarin genelindi yabanci orani 2018 dahilinde giderek azaldi ve agustos ayinda oran neredeyse dip yapti bildiginiz gibi dolar rallisi gunlerinde...ulke ve banka kredi notlarindaki dusus yabanci fon ve yabanci by.lerin satisina neden oldu 2018de...kucuk yatirimci bist30 hisseleri icin hikaye dememin nedeni özellikle bankalarda ky. orani assagi yukari aynidir; yani ykbnk ta daha fazla ky. var diyebilmek icin elimizde yeterli done yok; en azindan bende yok...bu nedenledir ki bankalarla ilgili yapisal dar bogaz(yani kredi gelir düşüşleri vb.) turkiye geneli resesyon beklentisi nedeniyle isleri duraganlastiriyor olsa gerek; bu durumda kredi notu dusen ulkeye ve dolayisiyla bankalara uzun vadeli yabanci likiditesinin girisi konusunda isteksizlige yol aciyor gibi...yani demem o ki garanti dahil hepsinde yabanci orani azaldi ve ky. oranida benzerdir; fakat garanti bisti domine eden volativ bir tahta...yani treader cok; ve garanti kisa vadeli yabanci ve yerli islemcilerle git gellerde...ykbnk ise hacmi daha sig bir tahta bunedenle muhtemelrn reel verilerde duzelme olana dek dar banda sıkışti ayni isC gibi...kisisel olarak 2019 ikinci yarisinda dar bandin kirilacagi kanisindayim; muhtemelen 1.5/2 arasi git gellerle gececek ilk yari...bende 1.55/1.61 arasi alimlarimi kisa vade 1.7/1.8 ihtimalleri icin acık tutan biriyim...olur olmaz o ayrı...duygusal bakmak yanlisa surukleyebilir bizim bist aleminde...yasayip ogrenecez gorecez teyit edecez gercek her ne ise...
Yer İmleri