Benim anladigim ya da teorim su sekilde. Bu Albayraklar limani kiraladi mi kiraladi. Bizlere %33 unu kakaladi mi kakaladi. 7lere dusurup 15 lere yukseltip arada kazaniyorlar mi kazaniyorlar. Halka arz fiyatini neden gecirtmiyorlar cunku belli bir zaman sonra dusuk fiyattan toplayip borsa kotundan cikmak amac olabilir. Fiyat ne kadar dusuk kalirsa son 1 yillik fiyat ortalamasina gore gore kottan cikip o fiyattan hisseleri geri alma imkanlari olur. Borsada kaldigi surece arada kazandiklari, arz sirasinda kazandiklari, temettu ile kazandiklari yanlarina kar kaliyor mu kaliyor. 15 lerde satip, ortalam fiyati 7-8 lerde tutup sonra uygun zamanda kottan cik. Limani devlete iade et. yada olurda hukumet giderse ellerinden alinirsa en azindan sorumluluk olamaycak gibi. Bu benim komplo teorim. En kotu zararda dogru durust ofisi bile olmayanlar 3 e 5 e katladi. Bu limanin durumunun baska nasil bir aciklamasi olabilir fikri olan yazsin.Bu liman gitmeyecek anlasilan. Bu donemlerde gitmiyorsa daha ne zaman gidecek. Ha 7 lereden alan %100 kar ettim diye seviniyor ama 18 20 lerden alanlar ne yapsin hemde donemin basbakaninin alet oldugu halka irz sonucta. Neyse ya sabir.
Yer İmleri