Sene basinda 3.8 gaymeydi dolar, 6 gaymeye dustu deye gobek atacagiz!
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Global dolar esegi
Hem de agir esek hala duseyim diyor
Tl den hallice bu dxy
Su karara firlamasi lazim ok gibi
*fed: 2018 yılı büyüme beklentisi %3,1 (önceki %2,8)
*fed: 2019 yılı büyüme beklentisi %2,5 (önceki %2,4)
*fed yetkililerinin 2019 için ortalama faiz oranı beklentisi %3,1 (önceki %3,1)
*fed yetkililerinin 2018 için ortalama faiz oranı beklentisi %2,4 (önceki %2,4)
*fed faiz artırımı kararını 9-0 oybirliği ile aldı
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*fed bu yıl bir faiz artırımı daha yapacağının sinyalini verdi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Fed faiz artırdı, ilk tepkiler Dolar negatif oldu- Dolar/TL 6,05'e geriledi
Investing.com - Fed, bugün gerçekleşen FOMC toplantısında beklendiği üzere 25 bp artış yaptı ve bandı %2-%2,5 aralığına çıkardı.
2018'de 3 faiz artışı öngören Fed, ilk faiz artışını Mart ayında 2. faiz artışını da Haziran'da gerçekleştirdi ve Haziran toplantısında 2018 öngörüsünü 4'e yükseltti. Bugün yılın 3. faiz artışını yapan bankanın kalan faiz hamlesini Aralık'ta yapması bekleniyor.
21.30'da yapılacak basın açıklamasının öncesinde piyasalardaki ilk tepkiye baktığımızda 2019 için 3 faiz artışının tahmin edilmesi sonrasında piyasalarda dolar satışları oldu.
USD/TRY kuru 6,0550'ye gerilerken EUR/USD 1,18 denemesi yaptı, ABD Dolar Endeksi ise 93,95 seviyesine geriledi.
21.30'da yapılacak konuşmada 2019 öngörüleri, özellikle büyüme ve enflasyon görünümü yakından takip edilecek.
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri