Sayfa 471/999 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 3,761 - 3,768 arası.

Konu: Viop - XXV

1. Atin su keriz duz tabanı topicden
    Yazdigi an pala agzina agzina vuruyor terligi
    Boyle bir ugursuz dunyada gorulmemistir

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Kırtasiyeler, okul servisleri ve öğretmenler eğitimle ilgililer. Pandemi sonrası, İstanbul'da tonla kırtasiye kapandı. Yine aynı şekilde ne yapacağını bilemeyen tonla servis var. Öğretmenler evinde oturur, maaşını alır.

Kahvehane sahibi, çarşıyı gezen Vali'ye diyor ki; ''sıkıntıdayım,kirayı bırakın çay pişirmek için kullandığım doğalgaz faturasını ödeyemiyorum,dükkanın önüne 10 sandalye koyarsam 100 çay fazla satarım, kiramı,vergimi öderim,aldığım krediyi geri öderim, yoksa ekmek teknem kapanacak, bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışayım?''

Vali'nin cevabı şöyle: '' Öyleyse uyuşturucu satıp, para kazan.'' Yani demek istiyor ki, sandalyeyi dışarı koymak yasalara aykırı, izin veremem. Bunu da uyuşturucu satmaya benzetmiş. Ulla o ikisi aynı şey mi? Esnafa moral vermesi lazım, hadi pandemi süresince görmezden gelelim demesi lazım. Ya da esnafın sorununa çözüm bulması lazım.

Ama umurunda bile değil. Çünkü, kendi maaşı saniye bile sekmez. Esnafın çektiği sıkıntıdan bi haber. Pandemi süresince Vali'nin ve diğer kamu görevlilerinin maaşları da kesilse, onlar da 1176 TL'lik ödeneğe talim etseler, çocukları bir şey istediğinde alamasalar, işte o zaman anlayacaklar sıkıntının nasıl çekildiğini.

Öğretmen ve imamların aldıkları ücretten, benim ödediğim vergilerden düşen payı helal etmiyorum. Doktor,hemşire ve sağlık çalışanlarına ise helal olsun. Hiç bir iş yapmadan evinde oturup, para alanlardan kesilip, sağlık çalışanlarına, emniyet görevlilerine verilmeli.

Adam utanmadan gelmiş viop başlığında ahkam kesiyor. Biz kumarı kendi paramızla oynuyoruz.
    öğretmenler hariç konuşmana katılıyorum hocam...her öğretmen maaşını haketmıyor olabilir ama benim eşim engelli öğretmeni ve geçen haftadan beri çalışıyor..öğretmenlik farklı bir meslek..imamlara ve din görevlilerinede saygım var ama son yapılan düzenleme ve hukumetin yıllardır kayırması hakka hukuka sığmaz....

atanamayan tonla öğretmen adayı var

twitterda hergün başka bir branş trend oluyor.

bu ülkede durumlar böyle işte

tarih öğretmeni vs

o kadar okut başka meslete bilmiyor

gidiyor bimde kasiyer oluyor

yazık

Alıntı Originally Posted by seyis Yazıyı Oku
    Alışkanlıkları terk etmek kolay değil. Uzun süredir banka satanlara banka aldırmayacak, döviz alanlara ise döviz sattırmayacaksın. Üstelik de bunu hiç kimseyi incitmeden yapacaksın.

Esen kalın
    Kel kısım biraz bold zorlama olmu$.. Tersi ya epeydir, satanAlamadıSpor idi ya Dolar buraya kadar..

5. lastik fiyatları mı arttı brisa hareketlenmiş
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Kırtasiyeler, okul servisleri ve öğretmenler eğitimle ilgililer. Pandemi sonrası, İstanbul'da tonla kırtasiye kapandı. Yine aynı şekilde ne yapacağını bilemeyen tonla servis var. Öğretmenler evinde oturur, maaşını alır.

Kahvehane sahibi, çarşıyı gezen Vali'ye diyor ki; ''sıkıntıdayım,kirayı bırakın çay pişirmek için kullandığım doğalgaz faturasını ödeyemiyorum,dükkanın önüne 10 sandalye koyarsam 100 çay fazla satarım, kiramı,vergimi öderim,aldığım krediyi geri öderim, yoksa ekmek teknem kapanacak, bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışayım?''

Vali'nin cevabı şöyle: '' Öyleyse uyuşturucu satıp, para kazan.'' Yani demek istiyor ki, sandalyeyi dışarı koymak yasalara aykırı, izin veremem. Bunu da uyuşturucu satmaya benzetmiş. Ulla o ikisi aynı şey mi? Esnafa moral vermesi lazım, hadi pandemi süresince görmezden gelelim demesi lazım. Ya da esnafın sorununa çözüm bulması lazım.

Ama umurunda bile değil. Çünkü, kendi maaşı saniye bile sekmez. Esnafın çektiği sıkıntıdan bi haber. Pandemi süresince Vali'nin ve diğer kamu görevlilerinin maaşları da kesilse, onlar da 1176 TL'lik ödeneğe talim etseler, çocukları bir şey istediğinde alamasalar, işte o zaman anlayacaklar sıkıntının nasıl çekildiğini.

Öğretmen ve imamların aldıkları ücretten, benim ödediğim vergilerden düşen payı helal etmiyorum. Doktor,hemşire ve sağlık çalışanlarına ise helal olsun. Hiç bir iş yapmadan evinde oturup, para alanlardan kesilip, sağlık çalışanlarına, emniyet görevlilerine verilmeli.

Adam utanmadan gelmiş viop başlığında ahkam kesiyor. Biz kumarı kendi paramızla oynuyoruz.
    Bak sen bilgi sahibi olmadan yazana bak....hemşireye helal diğerlerine haram.....peki görev başındayken borsa ,viop ile ilgilenmek haram değil mi....Çalıştığım yerde senin gibi bir sürü sağlık elamanı var ...görevini yapmaz gözü sürekli telefonda renkten renge girer sonra bana az verdiler der.....böyle görevini yapmayanları uyarırım devam ederse hakkında soruşma açıp hiç acımam....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

7. İşsizlik tüm dünyada problem.

Dün TOFAŞ videosu izledim Egea'da %95, Dobloda %65 otomasyon varmış. Eskiden prese sacı veren ve basılmış ürünü alıp rafa koyanlar vardı onlar kalkmış. Malzemeleri assembly hattına taşıyanlar da ortadan kalmış, vida sıkmaktan öte iş yapan yok gibi. Volkswagen fabrikasında otomasyon tabi daha ileri.

Düşük ücretler bir avantaj sağlamamaya başladı.

Bir şekilde iyi para kazananlara verilen hizmetler istihdam sağlıyor, otel restaurant işinin durması o bakımdan kötü oldu.

Mobilya sektörü canlanmış orada otomobil gibi otomasyon şimdilik yok gibi. Mesela mobilya buzdolabı vs ile karşılaştırınca bence daha pahalı,
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

şu an bastığınız klavyedeki harfleri size öğreten öğretmenlere laf edenleri bir türlü anlayamayacağım.
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Sayfa 471/999 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •