Originally Posted by
Emirhan06
Hocam Þubat 2022 alýnan Payneti satma kararý üzerinden neredeyse 3 yýl geçti. 1 ay sonra 3 yýl doluyor.
Þirketi 27 ayda ancak sattýlar , 8 aydýr da rekabet kurulu onayý beklendi ve artýk bu maratonun sonuna çok yaklaþtýk.
Normalde rekabet kurulu ve merkez bankasý için ayný anda baþvuru yapýlmýþ olmalý ve zor olan Rekabet onayý idi. Yani zor olan onay gelmesine raðmen kolay olan merkez bankasý onayýnýn neden þimdiye kadar gelmediðini anlamýþ deðilim.
Yani önce rekabet onayý için baþvurulur , rekabetten onay gelince merkez bankasý için baþvuru yapýlýr diye bir kural varsa bu süreç normal iþliyor derim ama benim bildiðim bu ikisi birbirinden baðýmsýz ve paralel yürüyebilirdi.
Öyle olduðunu da düþünüyorum. Bence merkez bankasý onayý çok zaman almayacak. Hatta belki de hazýr . Sadece merkez bankasý rekabet onaylasýn biz de onaylarýz hemen demiþ olabilir. O yüzden 1-2 hafta içinde merkez bankasý onayýnýn da gelebileceðini düþünüyorum.
Eðer öyle olursa Ocak sonu yada Þubat ortasýna doðru hisse devri ve para tahsilatý gerçekleþir.
Bence bu saatten sonra trade amaçlý bile hisse satýlmaz hatta pozisyon arttýrýlýr çünkü artýk sürecin sonuna yaklaþtýk. 36 aylýk sürecin son 1-2 ayýndayýz.
Aslýnda Cuma günü gelen KAP haberinde bu iþten ne kadar kar edileceði yazýyor ama dolaylý olarak. Hisse devri yapýldýðýnda gelecek olan KAP haberinde bu iþten ne kadar kar edileceði dolaylý deðil direk yazýlacak.
Yaklaþýk 92 milyon USD olan satýþ tutarýnýn bugünkü karþýlýðý 3.25 milyar TL civarý. Bunun 2 milyon üstü olan miktar iþtirak satýþ karý olarak muhtemelen 2025 ilk çeyrek bilançosunda görülecek. Yani tamamý diyebiliriz.
Asýl zor olan rekabet onayý idi. Ýyzico zaten merkez bankasýnýn lisanslý finansal kuruluþu. Dolayýsýyla merkez bankasý lisanslý bir kuruluþun baþka bir lisanslý kuruluþu almasýna itiraz etmez. Ýyzico merkez bankasýnda lisanslý bir kuruluþ olmasaydý o zaman süreç biraz daha uzun sürebilirdi ama bence þu anda isteseler 1-2 güne de onaylarlar. Ben 1-2 hafta süreceðini düþünüyorum.
Ve bundan sonra gelecek olan KAP haberinde bu iþten elde edilecek kar net olarak yazýlacaðý için , kimse mayýs 2024'de ilk satýþ haberi geldiðinde ve Cuma günü rekabet onayý haberinde olduðu gibi beklenti alýndý þimdi gerçekleri satalým diye satýþa geçmeyecek. Çünkü 3.2 milyar TL'nin bilançoda kar olarak yazýlmasý henüz satýn alýnmadý.
3.2 milyar zaten hisse baþý 32 lira net kar demek. Yani bir anda bilançosunda hisse baþý 32 lira kar yazacak þirketin hissesi piyasada 37 lira olmaz.
Olay sadece net kar olayý da deðil. Bu parayý finansal borç kapamada kullanacak þirket. Yani 1-2 senedir þirketin tüm esas faaliyet karýný silip süpüren senelik yaklaþýk 1 milyar lirayý bulan finansal giderden kurtulacak þirket.
Bu bile sadece operasyonlardan 2025 yýlýnda en az 1 milyar TL net kar elde edileceðini gösterir. 3.2 Milyar TL iþtirak satýþ karý hariç.
Bizi ne bekliyor diye sormuþsun. Çok rakama ve dataya boðulmayalým bizi çok güzel günler bekliyor Ýnþaallah 2025 içinde. 100 lira olma ihtimali yüksek hissenin sene sonuna doðru.
Dediðim gibi merkez bankasý onayý her an gelebileceði için þimdi satayým 3-5 gün sonra alttan alýrým demek bile çok riskli olabilir kimseye trade önermiyorum önümüzdeki 2-3 hafta. Dediðim gibi satanlarýn geri alma , pozisyon azaltanlarýn pozisyon arttýrma zamaný þu anda. Bu kadar belirsizliðin içinde þu borsada yükselme potansiyeli en yüksek hisselerden biridir þu anda arena.
Hayýrlýsý bakalým bekleyelim görelim ne olacak.
Yer Ýmleri