Sayfa 474/679 ÝlkÝlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 3,785 - 3,792 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alýntý Originally Posted by yerel Yazýyý Oku
    Emirhan bey paynet satýþýda onaylandý bizi ne bekliyor arena da hedeflerinizde deðiþiklik oldu mu

Hocam Þubat 2022 alýnan Payneti satma kararý üzerinden neredeyse 3 yýl geçti. 1 ay sonra 3 yýl doluyor.
    Þirketi 27 ayda ancak sattýlar , 8 aydýr da rekabet kurulu onayý beklendi ve artýk bu maratonun sonuna çok yaklaþtýk.

Normalde rekabet kurulu ve merkez bankasý için ayný anda baþvuru yapýlmýþ olmalý ve zor olan Rekabet onayý idi. Yani zor olan onay gelmesine raðmen kolay olan merkez bankasý onayýnýn neden þimdiye kadar gelmediðini anlamýþ deðilim.

Yani önce rekabet onayý için baþvurulur , rekabetten onay gelince merkez bankasý için baþvuru yapýlýr diye bir kural varsa bu süreç normal iþliyor derim ama benim bildiðim bu ikisi birbirinden baðýmsýz ve paralel yürüyebilirdi.

Öyle olduðunu da düþünüyorum. Bence merkez bankasý onayý çok zaman almayacak. Hatta belki de hazýr . Sadece merkez bankasý rekabet onaylasýn biz de onaylarýz hemen demiþ olabilir. O yüzden 1-2 hafta içinde merkez bankasý onayýnýn da gelebileceðini düþünüyorum.

Eðer öyle olursa Ocak sonu yada Þubat ortasýna doðru hisse devri ve para tahsilatý gerçekleþir.

Bence bu saatten sonra trade amaçlý bile hisse satýlmaz hatta pozisyon arttýrýlýr çünkü artýk sürecin sonuna yaklaþtýk. 36 aylýk sürecin son 1-2 ayýndayýz.

Aslýnda Cuma günü gelen KAP haberinde bu iþten ne kadar kar edileceði yazýyor ama dolaylý olarak. Hisse devri yapýldýðýnda gelecek olan KAP haberinde bu iþten ne kadar kar edileceði dolaylý deðil direk yazýlacak.

Yaklaþýk 92 milyon USD olan satýþ tutarýnýn bugünkü karþýlýðý 3.25 milyar TL civarý. Bunun 2 milyon üstü olan miktar iþtirak satýþ karý olarak muhtemelen 2025 ilk çeyrek bilançosunda görülecek. Yani tamamý diyebiliriz.

Asýl zor olan rekabet onayý idi. Ýyzico zaten merkez bankasýnýn lisanslý finansal kuruluþu. Dolayýsýyla merkez bankasý lisanslý bir kuruluþun baþka bir lisanslý kuruluþu almasýna itiraz etmez. Ýyzico merkez bankasýnda lisanslý bir kuruluþ olmasaydý o zaman süreç biraz daha uzun sürebilirdi ama bence þu anda isteseler 1-2 güne de onaylarlar. Ben 1-2 hafta süreceðini düþünüyorum.

Ve bundan sonra gelecek olan KAP haberinde bu iþten elde edilecek kar net olarak yazýlacaðý için , kimse mayýs 2024'de ilk satýþ haberi geldiðinde ve Cuma günü rekabet onayý haberinde olduðu gibi beklenti alýndý þimdi gerçekleri satalým diye satýþa geçmeyecek. Çünkü 3.2 milyar TL'nin bilançoda kar olarak yazýlmasý henüz satýn alýnmadý.

3.2 milyar zaten hisse baþý 32 lira net kar demek. Yani bir anda bilançosunda hisse baþý 32 lira kar yazacak þirketin hissesi piyasada 37 lira olmaz.

Olay sadece net kar olayý da deðil. Bu parayý finansal borç kapamada kullanacak þirket. Yani 1-2 senedir þirketin tüm esas faaliyet karýný silip süpüren senelik yaklaþýk 1 milyar lirayý bulan finansal giderden kurtulacak þirket.

Bu bile sadece operasyonlardan 2025 yýlýnda en az 1 milyar TL net kar elde edileceðini gösterir. 3.2 Milyar TL iþtirak satýþ karý hariç.

Bizi ne bekliyor diye sormuþsun. Çok rakama ve dataya boðulmayalým bizi çok güzel günler bekliyor Ýnþaallah 2025 içinde. 100 lira olma ihtimali yüksek hissenin sene sonuna doðru.

Dediðim gibi merkez bankasý onayý her an gelebileceði için þimdi satayým 3-5 gün sonra alttan alýrým demek bile çok riskli olabilir kimseye trade önermiyorum önümüzdeki 2-3 hafta. Dediðim gibi satanlarýn geri alma , pozisyon azaltanlarýn pozisyon arttýrma zamaný þu anda. Bu kadar belirsizliðin içinde þu borsada yükselme potansiyeli en yüksek hisselerden biridir þu anda arena.

Hayýrlýsý bakalým bekleyelim görelim ne olacak.

2. Trump açýklamarý sonrasý borsa yatýrýmcýlarý yapay zeka þirketlerine odaklanmýþ durumda. Var mý Arena’da böyle bir iþ kolu veya beklenti acaba!?

https://x.com/cnbceofficial/status/1...T7g_WciuCo62VQ

Burda HANA ya geçiþ sürecindeyiz demiþ haným efendi. Bu HANA ne olaki!?

https://www.bthaber.com/arena-risk-v...mi-olusturduk/

Sitesine baktýðýmda ucundan kenarýndan yazýlým, bulut ve yapay zeka iþlerine girdiðini görüyorum. Satýþ süreci bittikten sonra bu alana aðýrlýk verebilir gibi görünüyor

https://www.arena.com.tr/cozumlerimiz

3. Sn Maharaj Selam,
    HANA'ya geçiş, SAP tarafından geliştirilen SAP HANA (High-Performance Analytic Appliance) isimli bir veri tabanı ve platform teknolojisine geçiş anlamına gelir. SAP HANA, geleneksel veri tabanlarından farklı olarak bellek içi (in-memory) bir teknolojidir, yani verileri doğrudan bellekte (RAM) saklayarak çok daha hızlı bir şekilde işlem yapar. Bu, özellikle büyük veri analitiği, gerçek zamanlı raporlama ve karmaşık süreçlerin hızlandırılması gibi alanlarda önemli avantajlar sağlar.

HANA'ya geçiş süreci, genellikle şunları kapsar:

1. Mevcut sistemlerin analiz edilmesi: Şirketin kullandığı mevcut SAP sistemleri (örneğin SAP ERP) ve veri tabanlarının değerlendirilmesi.

2. Veri taşıma: Verilerin SAP HANA'ya uyumlu hale getirilmesi ve taşınması.

3. Süreç optimizasyonu: SAP HANA'nın sunduğu hız ve esneklikten en iyi şekilde yararlanmak için iş süreçlerinin yeniden düzenlenmesi.

4. Eğitim ve adaptasyon: Çalışanların yeni teknolojiyi kullanmaları için gerekli eğitimlerin sağlanması.

HANA'ya geçişin avantajları:

Gerçek zamanlı analiz: Büyük miktarda veriyi hızlıca analiz ederek şirketlere anlık içgörüler sağlar.

Yüksek performans: Geleneksel disk tabanlı veri tabanlarına göre çok daha hızlıdır.

Teknolojik entegrasyon: SAP HANA, farklı SAP uygulamalarıyla entegre çalışarak işletme süreçlerini daha etkin hale getirir.

Daha az karmaşıklık: Sistemlerin konsolide edilmesini ve bakım maliyetlerinin azalmasını sağlar.

4. Sevgili Eagle24, cevap için çok teþekkür ederim ama okunmuyor maalesef. Aradým cevabý web sitesinde buldum sanýrým:)

Arena Grubu ana iþ kolu olan teknoloji ürünleri daðýtýmý dýþýnda tamamen Türk yazýlýmcý ve mühendislerden oluþan kendi ekipleri ile Finansal Teknolojiler (Paynet), Yapay Zeka ve Robotik Süreç Otomasyonu, Kullanýlmýþ Teknoloji Ürünleri Yenilenmesi (GoPlus) ve Yeþil Enerji (Arena Enerji) gibi pek çok alanda yenilikçi ve sektör lideri giriþimlerde bulunmakta, kendi ürün ve hizmetlerini geliþtirerek pazara sunmaktadýr. 

https://www.arena.com.tr/biz-kimiz

5. Tekrar iletiyorum umarim duzgun cikar.

HANA'ya gecis, SAP tarafindan gelistirilen SAP HANA (High-Performance Analytic Appliance) isimli bir veri tabani ve platform teknolojisine gecis anlamina gelir. SAP HANA, geleneksel veri tabanlarindan farkli olarak bellek ici (in-memory) bir teknolojidir, yani verileri dogrudan bellekte (RAM) saklayarak cok daha hizli bir sekilde islem yapar. Bu, ozellikle buyuk veri analitigi, gercek zamanli raporlama ve karmasik sureclerin hizlandirilmasi gibi alanlarda onemli avantajlar saglar.

HANA'ya gecis sureci, genellikle sunlari kapsar:

1. Mevcut sistemlerin analiz edilmesi: Sirketin kullandigi mevcut SAP sistemleri (ornegin SAP ERP) ve veri tabanlarinin degerlendirilmesi.

2. Veri tasima: Verilerin SAP HANA'ya uyumlu hale getirilmesi ve tasinmasi.

3. Surec optimizasyonu: SAP HANA'nin sundugu hiz ve esneklikten en iyi sekilde yararlanmak icin is sureclerinin yeniden duzenlenmesi.

4. Egitim ve adaptasyon: Calisanlarin yeni teknolojiyi kullanmalari icin gerekli egitimlerin saglanmasi.

HANA'ya gecisin avantajlari:

Gercek zamanli analiz: Buyuk miktarda veriyi hizlica analiz ederek sirketlere anlik icgoruler saglar.

Yuksek performans: Geleneksel disk tabanli veri tabanlarina gore cok daha hizlidir.

Teknolojik entegrasyon: SAP HANA, farkli SAP uygulamalariyla entegre calisarak isletme sureclerini daha etkin hale getirir.

Daha az karmasiklik: Sistemlerin konsolide edilmesini ve bakim maliyetlerinin azalmasini saglar.

6. Çok teþekkürler sn. Eagle24, güzel bilgiler. Aþaðýdaki haber ile yapay zeka sektörü önümüzdeki yýllarýn açýk ara en popüler ve kazançlý sektörü durumuna gelecek gibi görünüyor

https://www.dunya.com/ekonomi/trump-...-haberi-761417

Şirket 18.12.2024 kap açıklaması ile yeni bir vizyon açıklaması yaptı,
    Buna ait ana sözleşme değişikliği (amaç ve konu) için SPK ya başvuru yaptı,
    Bu ÅŸirkette benim anliyamadigim 15.400.000 lot sahibi Pera capital Parterns sata sata ÅŸu anda 5.812.000 lota geldi,
    87 milyon satış gerçekleşirse neredeyse bunun tamamı kar yazacak ama satışlar durmaksızın devam ediyor,
    Birileri de karsilyor acaba bu satış danışıklımi yoksa piyasa koşullarında gerçek satismi anlamadım,
    Neredeyse girecek tutar piyasa değerinin az altında neden böyle bir durum varken satıyor,
    Satışın olmama ihtimali mi varki,
    Yorum yapabilen olursa iyi olur
    Sagliklar

P13_Blue_Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Hocam Þubat 2022 alýnan Payneti satma kararý üzerinden neredeyse 3 yýl geçti. 1 ay sonra 3 yýl doluyor.
    Þirketi 27 ayda ancak sattýlar , 8 aydýr da rekabet kurulu onayý beklendi ve artýk bu maratonun sonuna çok yaklaþtýk.

Normalde rekabet kurulu ve merkez bankasý için ayný anda baþvuru yapýlmýþ olmalý ve zor olan Rekabet onayý idi. Yani zor olan onay gelmesine raðmen kolay olan merkez bankasý onayýnýn neden þimdiye kadar gelmediðini anlamýþ deðilim.

Yani önce rekabet onayý için baþvurulur , rekabetten onay gelince merkez bankasý için baþvuru yapýlýr diye bir kural varsa bu süreç normal iþliyor derim ama benim bildiðim bu ikisi birbirinden baðýmsýz ve paralel yürüyebilirdi.

Öyle olduðunu da düþünüyorum. Bence merkez bankasý onayý çok zaman almayacak. Hatta belki de hazýr . Sadece merkez bankasý rekabet onaylasýn biz de onaylarýz hemen demiþ olabilir. O yüzden 1-2 hafta içinde merkez bankasý onayýnýn da gelebileceðini düþünüyorum.

Eðer öyle olursa Ocak sonu yada Þubat ortasýna doðru hisse devri ve para tahsilatý gerçekleþir.

Bence bu saatten sonra trade amaçlý bile hisse satýlmaz hatta pozisyon arttýrýlýr çünkü artýk sürecin sonuna yaklaþtýk. 36 aylýk sürecin son 1-2 ayýndayýz.

Aslýnda Cuma günü gelen KAP haberinde bu iþten ne kadar kar edileceði yazýyor ama dolaylý olarak. Hisse devri yapýldýðýnda gelecek olan KAP haberinde bu iþten ne kadar kar edileceði dolaylý deðil direk yazýlacak.

Yaklaþýk 92 milyon USD olan satýþ tutarýnýn bugünkü karþýlýðý 3.25 milyar TL civarý. Bunun 2 milyon üstü olan miktar iþtirak satýþ karý olarak muhtemelen 2025 ilk çeyrek bilançosunda görülecek. Yani tamamý diyebiliriz.

Asýl zor olan rekabet onayý idi. Ýyzico zaten merkez bankasýnýn lisanslý finansal kuruluþu. Dolayýsýyla merkez bankasý lisanslý bir kuruluþun baþka bir lisanslý kuruluþu almasýna itiraz etmez. Ýyzico merkez bankasýnda lisanslý bir kuruluþ olmasaydý o zaman süreç biraz daha uzun sürebilirdi ama bence þu anda isteseler 1-2 güne de onaylarlar. Ben 1-2 hafta süreceðini düþünüyorum.

Ve bundan sonra gelecek olan KAP haberinde bu iþten elde edilecek kar net olarak yazýlacaðý için , kimse mayýs 2024'de ilk satýþ haberi geldiðinde ve Cuma günü rekabet onayý haberinde olduðu gibi beklenti alýndý þimdi gerçekleri satalým diye satýþa geçmeyecek. Çünkü 3.2 milyar TL'nin bilançoda kar olarak yazýlmasý henüz satýn alýnmadý.

3.2 milyar zaten hisse baþý 32 lira net kar demek. Yani bir anda bilançosunda hisse baþý 32 lira kar yazacak þirketin hissesi piyasada 37 lira olmaz.

Olay sadece net kar olayý da deðil. Bu parayý finansal borç kapamada kullanacak þirket. Yani 1-2 senedir þirketin tüm esas faaliyet karýný silip süpüren senelik yaklaþýk 1 milyar lirayý bulan finansal giderden kurtulacak þirket.

Bu bile sadece operasyonlardan 2025 yýlýnda en az 1 milyar TL net kar elde edileceðini gösterir. 3.2 Milyar TL iþtirak satýþ karý hariç.

Bizi ne bekliyor diye sormuþsun. Çok rakama ve dataya boðulmayalým bizi çok güzel günler bekliyor Ýnþaallah 2025 içinde. 100 lira olma ihtimali yüksek hissenin sene sonuna doðru.

Dediðim gibi merkez bankasý onayý her an gelebileceði için þimdi satayým 3-5 gün sonra alttan alýrým demek bile çok riskli olabilir kimseye trade önermiyorum önümüzdeki 2-3 hafta. Dediðim gibi satanlarýn geri alma , pozisyon azaltanlarýn pozisyon arttýrma zamaný þu anda. Bu kadar belirsizliðin içinde þu borsada yükselme potansiyeli en yüksek hisselerden biridir þu anda arena.

Hayýrlýsý bakalým bekleyelim görelim ne olacak.
    Burda 2 milyon liralýk iþtiraký okuyunca yanlýþlýkla 2 milyon yazýldýðýný sandým. Gerçekten paynet 2 milyon tl görünüyor þirket bünyesinde. 2 milyonluk þirkete 3.3 milyar gibi bir satýþ rakamýnýn arefesinde doðum sancýlarý çekiyor arena bilgisayar

https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/1282333

Merkez Bankasýnýn rekabet kurulu onayýndan sonra bu satýþý onaylamama gibi bir durumu söz konusu olamaz diye düþünüyorum. Lakin rekabet kurulu onayýndan sonra merkez bankasý hala neyi bekliyor onuda anlamýþ deðilim

Satýþýn merkez tarafýndan onayý 1-2 haftaya gelir diye düþünüyorum. Merkez ben bu satýþý onaylamýyorum deme ihtimali rekabet kurumu onayýndan sonra yok gibi bir þey neredeyse

Derse zaten arena mezar olur yatýrýmcýsýna çünkü bu borç yüküyle 1 sene daha gidemez arena ama dediðim gibi böyle bir ihtimal görmüyorum. Onay sonrasý için arena hissesinde çok büyük bir ralli beklerim

Sayfa 474/679 ÝlkÝlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •