Sayfa 475/612 İlkİlk ... 375425465473474475476477485525575 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 3,793 - 3,800 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1. Açıklamaya çalıştım ben ama dün birileri beni afaroz etmeeye kalktı .benim 23 yılım gecmis borsada.bugun %2 düştü birde %1stopaj %3.dun satan bugün %3 aşağıdan alacaktı.adam najte düşen parasıyla daha aşağıdan Alacak malını o yüzden aşağı cekebildigi kadar çekecek.direksiyin onda yapcak bişey yok.bedelsiz geleceğini sanmıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Temettü verdi mi bu düşüş ,neyin verişi

Hak kullanımı gerçekleşti ama temettü hesaplara Salı günü geçecek.

Dünden bugüne 2 liralık düşüşün 1,29 lirası temettü olarak hesaplara geçecek salı günü ama reel olarak da 70 kuruş düşmüş durumda.

3.  Alıntı Originally Posted by Force Yazıyı Oku
    Açıklamaya çalıştım ben ama dün birileri beni afaroz etmeeye kalktı .benim 23 yılım gecmis borsada.bugun %2 düştü birde %1stopaj %3.dun satan bugün %3 aşağıdan alacaktı.adam najte düşen parasıyla daha aşağıdan Alacak malını o yüzden aşağı cekebildigi kadar çekecek.direksiyin onda yapcak bişey yok.bedelsiz geleceğini sanmıyorum.

Uçları konuşuyorsun. Dün 25.34'den satıp bugün 23.30'dan alan adam %3 kazanırdı. Bunu kaç kişi kaç lot ile yapabilirdi. Belki 50-60 bin lot ile yapılabilirdi bu dediğin.

Kaldı ki dün biz düşmez yarın demedik , kesin düşmez dedik. Tersi de olabilirdi. Senin dediğin gibi herkes dün satıp bugün almaya kalksa zaten ne dün 25,34 kapatırdık ne de bugün 23.30'a düşerdi hisse. O yüzden bu dediğin %3'ü yakalama şansı çok düşük bir ihtimaldir. Çok az kişi yakalayabilirdi zaten.

3 PD/DD oranı ve 25 F/K oranı olan ULUUN düşüşenden etkileniyor herhalde yine.

Halbuki bizim PD/DD oranımız 1,3 , F/K oranımız 11 .

Borsada böyle saçma sapan işler olur bazen. Ama maksimum %3 kazanılacak diye dediğin hareketi çok kişli yapsa ne kağıt dün yükselirdi , ne de bugün çok düşerdi. Arz talep meselesi. Dün herkes satmaya kalksa nasıl yükselecekti , bugün herkes almaya kalksaydı nasıl düşecekti. Bir de buradan bak.

Borsada böyle kurallar yoktur. Bazen ters hareketler olur. Günlük bakıp da benim dediğim oldu demek çok sığ bir düşünce. Dün şekerin yaptığı gibi biri gelir kaldırır tahtayı o zaman senin %3 hikaye olur. Tavana kadar 87 bin lot mal var satışta. Belli ki satan yok. Satmak isteyen satış kademelerini doldururdu. Adamın niyeti satmak değil baskı kurmak. Ciddi yüklü alıcı gelse tahta artıya geçer .

Bedelsiz yapar yapmaz onu ne sen bilebilirsin ne biz. Bir tek Allah ve patronlar bilir. Yapmaz da diyemeyiz yapar da diyemeyiz. Sonuçta 17 senedir sermaye arttırılmamış. Neye dayanarak sermaye artışı olmaz diyorsun. Bunun dayanağı nedir ? Sonuçta buna biz değil patronlar karar verir. Bir YK toplantısında aniden bu kararı alabilirler.

Bana göre bedelsiz beklentisi olsun ama bedelsiz olamasın daha iyi. Çünkü borsada düşük sermayeli şirket sayısı gittikçe azalıyor. Düşük sermayeli hisselerin cazibesi daha fazla . Sayı azaldıkça değerimiz artar.

4. Mesela başka bir örnek.

Bu deiğin Pınar sütte ve DYO'da olmadı. Onlar da bugün temettü verdi ama DYO %1,5 yukarıda , Pınar süt de dünkü kapanış seviyelerinde.

5.  Alıntı Originally Posted by Force Yazıyı Oku
    Açıklamaya çalıştım ben ama dün birileri beni afaroz etmeeye kalktı .benim 23 yılım gecmis borsada.bugun %2 düştü birde %1stopaj %3.dun satan bugün %3 aşağıdan alacaktı.adam najte düşen parasıyla daha aşağıdan Alacak malını o yüzden aşağı cekebildigi kadar çekecek.direksiyin onda yapcak bişey yok.bedelsiz geleceğini sanmıyorum.
    Aforoz demeyelim..sizin bakış açınızı eleştiren benim.. Madem 23 seneniz geçti hiç bi yatırımcının böyle bi kumara girmeyeceğini bilin.. 8 senedir bıkmadan usanmadan topladığım 4000 lot malı böyle sığ bi tahtada spotajdan kaçmak için temettüden önce verecek kadar aptal değiliz çok şükür.. Tahta burda bugün fiyatta düştü.. Buyrun alın
    OMAHALI

6. 2000 lota ne kadar temettü dağıtacak

7.  Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    2000 lota ne kadar temettü dağıtacak
    Net 2584 lira.. Kurumunuz binde 5 yada binde 2,5 alır bide.. (2584 liranın)
    OMAHALI

8.  Alıntı Originally Posted by Force Yazıyı Oku
    Açıklama doğru , dün elimdeki hisseleri 25,26₺ ortalama ile sattım bugün 23,26₺ ortalama ile yerine koydum .

[emoji2399]

Sayfa 475/612 İlkİlk ... 375425465473474475476477485525575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •