Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 477/876 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
    Yanlız meclisten tasarı geçse dahi atladığınız bir konu var, hukukçular daha iyi bilir, hukuk geriye işlemez yani yonetim kurulu bu kararı (birlesme) meclis tasarısından önce aldı yakın zamanda değerleme fiyatı gelir ve ayrılma işlemlerine baslarlarsa bunlara hicbir etkisi olmaz

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Kardes kanunlar geriye yurumez. Ozel kisilerin arasindaki islemler devleti baglamaz. Birlesme onayindan 1 gun once dahi kanun veya yonetmelik ciksa sirketi baglar.
     Alıntı Originally Posted by BARBA Yazıyı Oku
    Yanlız meclisten tasarı geçse dahi atladığınız bir konu var, hukukçular daha iyi bilir, hukuk geriye işlemez yani yonetim kurulu bu kararı (birlesme) meclis tasarısından önce aldı yakın zamanda değerleme fiyatı gelir ve ayrılma işlemlerine baslarlarsa bunlara hicbir etkisi olmaz

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
     Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Kardes kanunlar geriye yurumez. Ozel kisilerin arasindaki islemler devleti baglamaz. Birlesme onayindan 1 gun once dahi kanun veya yonetmelik ciksa sirketi baglar.

Kardeş benim yazdigimi alıntılayıp ayni şeyi yazmışsın itiraz mi ettin teyit mi ettin.

Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Teyit etmedim. Itiraz olarakta gorme. Sise gruplarinin kanundan once aldiklari birlesme karari sayet kanun ciktindan sonra tamamlanirsa son cikan mevzuata gore islem tesis etmeleri gerekir. Biz kanun cikmadan once birlesmeye basladik ondan dolayi daha onceki mevzuat buydu diyemez kimse. Yani isin ozu birlesmeden once kanun yani mevzuat cikarsa sirket birlesmelerindeki degerlemeye iliskin şişe grubuda buna uygun degerleme yapmak zorundadir.
    Kardeş benim yazdigimi alıntılayıp ayni şeyi yazmışsın itiraz mi ettin teyit mi ettin.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
    Teyit etmedim. Itiraz olarakta gorme. Sise gruplarinin kanundan once aldiklari birlesme karari sayet kanun ciktindan sonra tamamlanirsa son cikan mevzuata gore islem tesis etmeleri gerekir. Biz kanun cikmadan once birlesmeye basladik ondan dolayi daha onceki mevzuat buydu diyemez kimse. Yani isin ozu birlesmeden once kanun yani mevzuat cikarsa sirket birlesmelerindeki degerlemeye iliskin şişe grubuda buna uygun degerleme yapmak zorundadir.

E şimdi benim yukarida yazdigimi bir oku. Bu kadar cevaba alıntıya gerek de kalmayacakti.
    Ne diyorum, yönetim kararı meclis tasarısından önce alındı şayet DEĞERLEME VE AYRILMA ISLEMLERI DE tasaridan once başlarsa hukuk geriye işlemez diyorum bunun neyine itiraz ediyorsun.

Ozsermaye basli basina gercek deger hesabi icin elbette yetersiz kalir. Ama trakyayi bir suru yatirim firmasi cok ucuz degerliyor. Fk si yuksek olsa anlayacagim. Karliligida bilancosu da harika bir sirket. Dd sinin oldukca altinda olmasina ragmen neden bukadar dusuk degerleniyor. Ozsermayesi Soda dan buyuk.

Ayrica bu sirketlerin maddi duran varliklarinin hepsi 2018 yil sonu itibariyle yeniden degerlemeye tutulmus. Suanki degerli gercek degerlerine cok yakin. Nasil olurda bukadar karli bir sirket dd sinin altinda degerlmeye tabi tutulabilir. Bilmedigimiz goremedigimiz ne var. Ayrica 1 bucuk yildir da bekleyen bir degerlemesi mevcut. 17 yillik muhasebe ve finans 10 yillilta vergi uzmani biri olarak benim gormedigim ne tur bir olumsuzluk var bilancoda. Tek tek okudum bilancosunu. Tum borclarininin yarisini direk nakit olarak odeyebilecek kadar kasasi para dolu. Birlesmeye gore en ucuz olan trakya. Ama en degersis trakya gosteriliyor. Hic bir anlam veremiyorum bu ise.

Elbette hukuk geçmişe şamil olmaz ama süreç daha kesinleşmedi zaten yenilenecek
    Yönetmelikte geçerlilik maddesi olacaktır
    Yönetmelik yayınlanmadan birşey diyemeyiz.

Ozsermaye basli basina gercek deger hesabi icin elbette yetersiz kalir. Ama trakyayi bir suru yatirim firmasi cok ucuz degerliyor. Fk si yuksek olsa anlayacagim. Karliligida bilancosu da harika bir sirket. Dd sinin oldukca altinda olmasina ragmen neden bukadar dusuk degerleniyor. Ozsermayesi Soda dan buyuk.

Ayrica bu sirketlerin maddi duran varliklarinin hepsi 2018 yil sonu itibariyle yeniden degerlemeye tutulmus. Suanki degerli gercek degerlerine cok yakin. Nasil olurda bukadar karli bir sirket dd sinin altinda degerlmeye tabi tutulabilir. Bilmedigimiz goremedigimiz ne var. Ayrica 1 bucuk yildir da bekleyen bir degerlemesi mevcut. 17 yillik muhasebe ve finans 10 yillilta vergi uzmani biri olarak benim gormedigim ne tur bir olumsuzluk var bilancoda. Tek tek okudum bilancosunu. Tum borclarininin yarisini direk nakit olarak odeyebilecek kadar kasasi para dolu. Birlesmeye gore en ucuz olan trakya. Ama en degersis trakya gosteriliyor. Hic bir anlam veremiyorum bu ise.

Degerlemeyi forumdakilerin düşük bulmalarını pek önemi yok şirketlerin blancolari meydanda buna göre en avantajlı
    Trakya cam gozukuyort
    Ama tabiki şirketlerin bünyesinde maliyet değeriyle gözüken gayrimenkuller var ise bu biraz fark ettirir.
    Sodanin galiba gayrimenkulü varmış bu nedenle değerleme yapılmamışsa bu husus degerlemeye yansıtılır.
    Değerleme muhtemelen ay sonuna kadar yayınlanır ve oranlar açıklanır ve SPK.ya başvuru yapılır başka kurumların izni sozkonusu değildir.
    Temettü verilse dahi bu miktar değişim oranından düşüyor bu konunun fazla bir önemi yoktur.
    Sağlıkla kalin

Sayfa 477/876 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •