Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
böyle bir bilgiye ulaştım canım sıkıldı...ne saçma iş arkadaş resmen mal bizim kullanma hakkı kiracının...

2025 eylülde ihtarname göndericem bakalım ne olıcak...

KİRA SÖZLEŞMESİ YIL SONUNDA BİTMEZ, OTOMATİK UZAR

Konut ve çatılı işyeri kira sözleşmeleri, süresi dolduğunda kendiliğinden sona ermez. Türk Borçlar Kanunu na göre kira sözleşmesi, kiracının açık bir fesih iradesi olmadığı sürece otomatik olarak uzar. Bu durum, kiracının barınma hakkını ve konut güvenliğini korumaya yöneliktir.

Uygulamada bu uzama sistemi 1 + 10 + 1 yıl olarak bilinir. İlk sözleşme süresinin sonunda kira, her yıl kendiliğinden yenilenir ve ev sahibi bu süre dolmadan yalnızca süre bitti gerekçesiyle tahliye isteyemez. Bu, özellikle uzun süreli kiracılar için önemli bir güvencedir.

Ev sahiplerinin en sık yanıldığı nokta, sözleşme süresi dolunca kiracının çıkmak zorunda olduğunu sanmalarıdır. Oysa kanun, kira sözleşmesini değil konutta oturma
Davasız çıkaramazsınız. Kira dosyalarına bakıyorum. Dava açmadan önce arabuluculuk başvurusu da yapılması lazım. Bu da kira sözleşmesi başlangıç tarihinden itibaren 1 ay içinde yapılmalı.

Gerçi kira sözleşmeniz ocak 2016. ihtar çekmenizin de bir esprisi yok. sizin yapmanız gereken kira değerini güncelletmek için kira tespit davası açmak. genelde bu yolla tahliye ettim kiracıları. çünkü kiracının kalma motivasyonu düşük kiradan devam etmek oluyor. bunu kırınca tahliye etmemesi için sebep de kalmıyor.