Sayfa 479/871 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1.  Alıntı Originally Posted by Poyurazbey Yazıyı Oku
    Aldığını sattığını söylüyormusun
    tabiki söylüyorum dostum...hem de her hissede...kalkıp benim satma potansiyelimin olacağı yerde alırsan suç benim mi oluyor ?? ben topiklerde şefaf olmayı tercih ediyorum...bende yalan da olmaz...isteyen bana uyar isteyen de uymaz...ama uyacam diyenin alışlarda da satışlarda da uyması lazım...satışlarda uymuyorsa ve kendi şansını deniyorsa sorumlusu ben olamam...ama bu hissede her alışım uygun yerdeydi..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Bu hisse ne zmn düze çıkar sence yaza kdr bundamıyız değermi yoksa en az zararla kol kes yapıcam

3. Takaslara bakarsak;
    İş yatırım ve Yatırım finans zaten satış tarafındaydı şu ana kadar ve her yukarıya harekette satış fırsatı olarak görüp basıyor aşağı. Hissenin bu aşağı baskıdan kurtulması için bunlardaki lotların bitmesi lazım ya da alış tarafında yer almaları lazım. Ancak o zaman dip görüldü derim.

4.  Alıntı Originally Posted by Poyurazbey Yazıyı Oku
    Bu hisse ne zmn düze çıkar sence yaza kdr bundamıyız değermi yoksa en az zararla kol kes yapıcam
    dostum normalde ilk çeyrekler istatistik olarak zayıf geliyordu banvitin ama tavuklara yapılan son %30 luk zamdan sonra bu ilk çeyreklerin de güzel gelme ihtimali yüksektir...ben zararlı satışlara karşıyım hele ki bu kaliteli hissede...

645 milyon ciroluk bir çeyrekte kar marjı %10 dahi olsa 65 milyon kar ortaya çıkar...ama bu son zamlardan sonra kar marjının en az %10-15 olmasını bekliyorum...buda 65-100 milyon civarı bir kar getirme potansiyeli taşıyor...

2018 ilk çeyrek karı 75 milyon gelse ve 2017 yılı ilk çeyrek karı da 30 ise sizce görüntü nasıl olur...:)

yılın ikinci ve üçüncü çeyrekleri ise zaten piknik ve mangal dönemleri olduğu için kar marjının en yüksek olduğu dönemler de o dönemler olacak...kısacası önümüzde üç adet çok güzel kar getirme potansiyeli olan bilançolar olacak..

dediğim gibi ben her fırsatta bu hisseye gireceğim...duruma göre bazen tutacağım bazen de satacağım...huyunu tekrarlar ve gevşerse satacağım yok adam gibi çıkacaksa da tutarım...

maliyeti yukarıda olan dostların endeksi de gözeterek banvitin de alış eşiklerini gözetleyerek maliyet düşürmesi taraftarıyım...alış eşiğinin ne olduğunu burada tekrarlamak istemiyorum...çünkü artık ben de sıkıldım...merak eden dostların googleden geçmiş yazılarını bulup öğrenmekte fayda buluyorum...satış eşiklerinde de hisseyi de iyi gözlemleyerek satışlar yapılabilir....satış eşiğini de aynı şekilde araştırabilirsiniz...

ben bu şekilde bu hissede en uygun yerden alıp normal bir kar ile satabilmiş biriyim...en karsız çıktığım vakitte de çok minik zarar ile çıkmışımdır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by rovolver Yazıyı Oku
    Takaslara bakarsak;
    İş yatırım ve Yatırım finans zaten satış tarafındaydı şu ana kadar ve her yukarıya harekette satış fırsatı olarak görüp basıyor aşağı. Hissenin bu aşağı baskıdan kurtulması için bunlardaki lotların bitmesi lazım ya da alış tarafında yer almaları lazım. Ancak o zaman dip görüldü derim.
    bence bu aracı kurumları da artık çok iyi takip etmek gerekiyor...bakalım bunlar satışı ne zaman kesecek ?? kestikleri anda demek ki iyi bilanço gelecek...o vakit de kalıcı tutmak daha faydalı görünecek..

6. Ya yazın milletin yapacağı mangal sefası için bi şirkete bel bağlanılır mı ya saçma değilmi bu ne bileyim büyük hayvan işine girer bi ülke ile anlaşır ihracat yapar yem kapasitesi büyür şirket bedelsiz verir temeddü vericez der yazın mangala bel bağlanılırmu ya

7. Maliyet 23.18 beklemek için daha güzel sebepler olmalı ki beklemeye değsin ve şirket ne zmn dur zirveden aşağı düştü de toparlsnamıyor kaç blanço gecti

8. Temel yönüyle bakarsak;
    Üreticilerin talepleri olduğunu ve dolayısıyla üretim maliyetlerinin artacağını öngörüyoruz. O zaman şirketin kar marjını arttırması için satış fiyatlarına zam yapması gerekir.
    Son çeyrekte karların umduğumuz gibi gelmediğini gördük. Buna sebep olarak da satışların sürekliliğini sağlamak için- diğer firmalarla rekabet için düşük tutulan satış fiyatları ve iade edilen kısımlar etkiliydi.
    Peki son çeyrekte gördüğümüz bu olumsuz durumun ilk çeyrekte de yaşanmayacağını biliyor muyuz ? İşte bu bence Banvit'in sınavıdır.

Sayfa 479/871 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •