Aldığını sattığını söylüyormusun
Aldığını sattığını söylüyormusun
tabiki söylüyorum dostum...hem de her hissede...kalkıp benim satma potansiyelimin olacağı yerde alırsan suç benim mi oluyor ?? ben topiklerde şefaf olmayı tercih ediyorum...bende yalan da olmaz...isteyen bana uyar isteyen de uymaz...ama uyacam diyenin alışlarda da satışlarda da uyması lazım...satışlarda uymuyorsa ve kendi şansını deniyorsa sorumlusu ben olamam...ama bu hissede her alışım uygun yerdeydi..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Temel yönüyle bakarsak;
Üreticilerin talepleri olduğunu ve dolayısıyla üretim maliyetlerinin artacağını öngörüyoruz. O zaman şirketin kar marjını arttırması için satış fiyatlarına zam yapması gerekir.
Son çeyrekte karların umduğumuz gibi gelmediğini gördük. Buna sebep olarak da satışların sürekliliğini sağlamak için- diğer firmalarla rekabet için düşük tutulan satış fiyatları ve iade edilen kısımlar etkiliydi.
Peki son çeyrekte gördüğümüz bu olumsuz durumun ilk çeyrekte de yaşanmayacağını biliyor muyuz ? İşte bu bence Banvit'in sınavıdır.
bu çeyrekte bunun yaşanmayacağını garanti edemeyiz...ama yapılan zam her halükarda kar miktarında önemli iyileşmeleri beraberinde getirmesi gerektiğini düşünüyoruz...düşünüyoruz diyorum çünkü gerçekten de borsanın tümü bir ihtimaldir...dikat edilirse tüm yorumda ihtimal bazında konuşuyorum...hep -sa olursa gibi ihtimal belirten cümleler kuruyorum...bu borsada ne ben nede başkası kesin konuşamaz...zaten bu ihtimalleri bilerek yatırımlarımızı yapıyoruz...şahsen bu ihtimallerden kendi düşüncelerimin %60-70 nin gerçekleştiğini görüyorum...
umarım hep bu şekilde devam eder...ALLAH ıma şükürler olsun ki kazanıyoruz...gönlümüz ky dostlarımın da kazanmasıdır...bunun için ne gerekiyorsa yapıyorum....ne biliyorsam ve kendim için ne düşünüyorsam topiklerde paylaşıyorum...bir faydamız olduysa da bir dua istiyoruz, faydamız olmuyor ve istemeden de zararımız dokunuyorsa o vakit de bedua edilmemesini rica ediyoruz...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri