Sayfa 48/157 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Atakan bence borsa isleyisini daha iyi ogrenmelisin.

Kim dedi sana temettuculerin hem temettuden.hemde hisse fiyatindan kazandigini bu bilgiyi nereden edindi isen hem acikla bilelim o kisileride uyaralim. Cunku bildigin sey yanlis
    Geçen zaman sürecinde hisselerin fiyatlarının değerlenmediğini farzet bakalım. Ozaman hiç kimse temmettünün yüzüne bakmaz. İnsanlar boşunamı portföyünde makul artış kaydetmeyen hisseleri çıkarıp potansiyeli olan hisseleri seçiyor.

Bende temettünün faydası %8-10 luk sağladığı nakit faydadan ziyade hisseye kattığı istikrar, düzenli karlılık artışı, büyüme potansiyeli , spekülatif hareketleri önlemesi , hissenin saglamlığı nedeniyle verdiği güven, yatırımcı psikolojine yarattığı pozitif duygular nedeniyle sağladığı faydalar.

2. Ben cevap verince kotu erhan oluyorum.

Once sunda karar kilalim

2011 aguatusundan tam tarih ver o gun froto kac liraymis bende goreyim
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Ben cevap verince kotu erhan oluyorum.

Once sunda karar kilalim

2011 aguatusundan tam tarih ver o gun froto kac liraymis bende goreyim
    Kardeş 62 bin 48 bin düşüşünde 11 yada 13 ağustosta 9.95 olabilir.. DAHA ANLAYABİLCEĞİN Bİ DİLLE SÖYLEYEYİM.. Hisseye yatırdığın para SERMAYEDİR.. Temettülerden gelen para SERMAYE KAZANCIDIR..HİSSENİN DEĞERLENMESİ YATIRIM GETİRİSİDİR..ŞİMDİ TARTIŞMICAM 9.95 DEN FORD HİSSESİ TOPLAMDA 7.8 TL TEMETTÜ DAĞITTI..HİSSEYİ DEVAMLI TAKİP EDİYORUM..ALDIĞIN TEMETTÜLERLE HİSSE ALAN YADA VADELİ MEVDUATA BAĞLAYAN EN KÖTÜ İHTİMALLE 9.95 LİRASI 49.2 TL OLDU..DAHA NE DİYEYİM.. Yüzde 500.... Sen takılmışın hisse temettü dağıttıktan sonra ertesi seans dağıttığı temettü miktarının hisse fiyatından düşmesine..TEMETTÜNÜN HİSSE FİYATINA ETKİ ETMEMESİ SAPLANTINA SADECE İLK SENE HAKLI OLABİLİRSİN..ÇOĞU TEMETTÜ HİSSESİDE BU FİYAT DÜŞMESİNİ KISA SÜREDE YERİNE KOYMUŞTUR... Bi hisse bi şirket yıllık karının önemli bi kısmını yatırımcısına dağıtıyosa zaten w buffetin,grahımın bi şirkette beklediği bi çok kriteri sağlıyor demektir..

Merhaba dostlar,

2012 yılında 1000 lot Tüpraşı 29500 TL ye alsaydım alınan temettülerle birlikte 125000 bine yakın varlığım oluyormuş. Aynı karşılaştırmayı ISYATla uyguladım toplam varlığım 155000Tlyi buluyor. Yani temettü verimliliği hisse artışından dahamı önemli? Bu konu kafamı kurcalıyor. Yatırımı hangisine yapacağımı bilemiyorum. Temettü verimliliği daha iyi gibi geliyor ama yanılıyorummu? Siz üstatlara sormak istedim.

5.  Alıntı Originally Posted by Babacan86 Yazıyı Oku
    Merhaba dostlar,

2012 yılında 1000 lot Tüpraşı 29500 TL ye alsaydım alınan temettülerle birlikte 125000 bine yakın varlığım oluyormuş. Aynı karşılaştırmayı ISYATla uyguladım toplam varlığım 155000Tlyi buluyor. Yani temettü verimliliği hisse artışından dahamı önemli? Bu konu kafamı kurcalıyor. Yatırımı hangisine yapacağımı bilemiyorum. Temettü verimliliği daha iyi gibi geliyor ama yanılıyorummu? Siz üstatlara sormak istedim.
    Yuzde 500 yaniliyorsun
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. Sayın babacan86 ;

Fikir vermek açısından

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=3291&page=24 185 nolu ;

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=3291&page=26 206, 207, 208 nolu iletilerimi incelemeniz karar vermenize yardımcı olabilir.

7. @DRZİM

Açıkalamayacakmısın ?

İki arkadaşta temettüden extra kazanç elde ediyormuşçasına hesap yapmışlar. ve hmm hisse grafik yükselişindense yüksek temettü verimlilik olayına baktıgım zaman bileşkeyle parayı götürüyorum zannediyorlar.

Hani diyordunuz ya hocam temettü yatırımcısı bu konunun farkında farkında diye görüyoruz işte ne kadar farkındalar.

Herkes yaratılan algılar yanlış cumleler yuzunden temettüyü ek bir gelirmiş zannediyorlar faiz gibi.

Hesaplamaya bakın 2012 yılında en düşük fiyatlardan tupras ne kadar alırsan al. aldıktan sonra verilen temettü ile lota çevirdi isen.

kazancın 3,7 kat cıvarında bugun.

eğer temettü ile lot arttırmadıysan daha düşük 3,3 veya 3,5 civarında birşey cıkacaktır.

yani bir hissenin temettü ile lot alınarak ne kazandırdıgını görmeniz için tek yapmanız gereken mynet finansı acın hissenizi yazın 12 yıllık grafiğe tıklayın geçmişte hangi gün alacaksanız o günün fiyatına gelin grafikten kaç yazıyor.

ornegın tuprasta 29 ağustos 2011 de 22,71 TL imiş ulan o gün alacaktım elıme para geçtiydi diye hayal kurmak istiyorsanız ne kazanabileceğinizi merak ediyorsanız hesaplama basit

bugunkü fiyatı 98,05 TL yi böl 22,71 TL ye = 4,3 kat getiri yani o gün hisseyi alsanız. devamında verilen temettünün hepsini lota cevirseniz (temettü ile tekrar hisse alsanız) kazancınız 4,3 kat bitti gitti.

Değişik hayallere dalmaya gerek yok temettüyü extra hesaplayıp hisse yükselişini extra hesaplamayada gerek yok oyle birşeyde yok.

temettü extra bir gelir yaratmıyor.

fiyat ne kadar YUKARI GIDERSE KAZANCINIZ ODUR ALDIGINIZ TEMETTÜLER PORTFOYUNUZ İÇİNDEN EKSILTILERE VERİLİR.

NOKTAAAAAAAAAAAA AYNI TERANE DON ALLAH DON BIR KISIDE BUNU ANLATMIYOR.

DRZIM HOCAM BU ARKADASLARA ONCE TEMETTÜNUN EXTRA OLMADIGINI ANLAT SONRA HISSE SEÇMEYİ ANLAT. BENCE

8. Bu sayfada temettü ile ilgili olumsuz,karşıt bir yazı yazmak tartışmak hiç hoş değil, eski formda da aynı şeyleri defalarca yazıldı, şimdi de hiç bir yatırımcının hoşuna gitmedigine eminim.. yapılan hesaplamalar matamatiksel anlamında doğrudur , fakat Borsa matematikten ve sayılardan ibaret değil..

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 48/157 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •