Dakiklik deðil kaþýntý isteði üzerine
 Bronz Üye

Bronz Üye

Dakiklik deðil kaþýntý isteði üzerine
 Bronz Üye

Bronz Üye

Sorun neden yazmaya baþladýn diye ,yoksa yanacaksýnýz burada olmasada baþka kaðýtlara geçirlip illizyonla soyulacaksýnýz ,bal dudak sahne aldýýýýýýýýýýýýýý
Cuma gününden beri yazýlanlarý bu sabah görebildim, mevzu artýk kapanmýþ düþüncesiyle konuyu tekrar açmamak için yazmayým dedim ama konunun kapanmadýðýný görüyorum. O zaman ben de birkaç þey yazayým istedim:
Dudu abi bu baþlýk altýnda pek çok insana çokça faydasý dokunmuþ bir insandýr, ben þahsen kendi adýma bunu düþünüyorum. Herkes nasibinde ne varsa onu alýr.
Dudu abinin yazdýklarýndan al-sat-tut tavsiyesi çýkarmaya çalýþmak yerine "ne düþündü de bu kararý verdi?" sorusunun cevabýný alýrsanýz, kendisinden maksimum faydayý elde etmiþ olursunuz
Kendisinin al-sat yazdýðýna þimdiye kadar þahit olmadým.
Bazý arkadaþlar istiyorlar ki birilerinin aldýðý hisseyi alayým, baþým aðrýmadan güzel kazançlar elde edeyim. Yok öyle bir dünya arkadaþlar. Bunu yapan arkadaþlarýn varacaðý son er ya da geç hüsrandýr. Bu iþten kazanç elde etmek istiyorsanýz, bu iþi öðrenmek zorundasýnýz. Bunlarla uðraþacak vaktim yok veya anlayamýyorum diyorsanýz bu iþ için kurulmuþ fonlar var, www.tefas.gov.tr adresinden tüm bilgilere ulaþabilirsiniz.
Bir insanýn herhangi bir konuda fikrini almak; konuya baþka bir perspektiften yaklaþabilmek veya fark edemediðiniz detaylarýn varlýðýný kontrol etmek adýna çok faydalýdýr - þahsi kanaatimce. Tam olarak bu sebepten ben de bu baþlýk altýnda fikirlerimi paylaþtým, fikirlerini paylaþan arkadaþlarý okudum. Bu baþlýk altýnda da pek çok kiþiden çokça þey öðrendim. Fakat bu, burada söylenenleri aynen tatbik etmeyi gerektirmiyor.
Ben kendi adýma uzun yýllar edindiði tecrübeleri burada insanlarla paylaþtýðý þeklinde okuyorum Dudu abinin burada bulunmasýný. Kendisinin bana kattýðý þeyler için de teþekkür ederim, Allah razý olsun demiþimdir hep.
Bir de Dudu abinin buraya gelip millete mal kitlediðini ima edenler olmuþ. Arkadaþlar bu baþlýk, BÝST'te iþlem gören paylarýnýn deðeri yaklaþýk 22,5 milyar TL olan bir þirketin baþlýðý. Burayý takip eden insanlara ne ölçekte bir mal "kitleyebileceði"ni düþünüyorsunuz? Bu baþlýðý takip edenlerin(yazanlarýn + üye olup takip edenlerin + misafir olarak takip edenlerin hepsinin) tahta üzerindeki aðýrlýðý nedir sizce? Bir de mal kitlemek istese Twitter'ý vs. mi kullanýr yoksa burayý mý?
Sürekli olarak bazý kullanýcýlar tarafýndan kendisinin yüksek fiyatlardan alým yaptýrarak insanlarý zarara uðrattýðý yazýlýyor. Rica etsem, 40-50 TL'lere giden yolda kendisinin insanlarý alýma yönlendirdiði 1 mesaj burada paylaþabilir misiniz? Ben bilakis sakin olunmasý gerektiðini, bu hareketlerin çok agresif ve saðlýksýz olduðunu, dikkatli olunmasý gerektiðini yazdýðýný çok iyi hatýrlýyorum. Mesajlar arþivde duruyor, açýp bakmanýz sadece biraz zamanýnýzý alýr.
Dudu abinin bir kul olduðunu, yanlýþ düþünceler veya fikirler üretebileceðini, bazý konularda yanýlabileceðini unutmamak lazým(Hz. Dudu tabirini kendisini az-çok tanýmýþ biri olarak mizah öðesi olarak görüyorum). Yatýrým kararý ile ilgili farklý bir karara vardýðýný belirttiðinde neden direkt "kandýrdý" yaftasý vuruluyor? Buradaki suçu önceki düþüncesinin yanlýþ olduðunu veya daha farklý bir düþünceye vardýðýný ifade etmesi mi?
Bir de sýk sýk argo kullanan, bel altý mesajlar paylaþan arkadaþ var. Bunlarý yapýyor sonra da "bakýn bu mesajýmý da silecekler" diyor. Bravo ya nasýl bildin?Abi öyle þeyler yazýyorsun ki "Dudu'ya muhalif yazdýðým için mesajlarýmý sildiriyorlar" havasý yaratýyorsun burada. Hisse.net mod'larý toplanmýþlar, Dudu'ya muhalefet olursa silelim diye nöbet tutuyorlar?? Son attýðýn 2 video'ya bak. Ýçindekileri buraya yansýtmak zorunda mýsýn? Biz bunlarý görmek zorunda mýyýz? Tut þunlarý içinde salma buraya ya..
Vallahi hayatta en sevmediðim þey bir polemiðe girmek veya baþka bir insanýn savunmasýný yapmak. Fakat býrakmadýnýz gitti abi adamýn yakasýný, kaç haftadýr yazmýyor adam hala sataþmalar var ya. Bu kadar mý sýkýntýnýz var bu adamla? Varsa bu sýkýntýyý gidermenin yeri burasý mý? Bir de yapmamýþ olmasýna raðmen yüksek fiyattan alýma yönlendirdi gibi ifadelerle yapýyorsunuz bunu.
Þahsen kendi adýma kimseden bir çýkar beklemiyorum. "Kazancýma ortak etmediðim kiþiyi zararýmdan mesul tutamam" düþüncesini taþýyorum. Doðrusunun da bu olduðunu düþünüyorum.
Baþýnýzý aðrýttým kusura bakmayýn. Fakat artýk içimdekileri bir nebze de olsa aktarmak istedim buraya.
Karþýlýklý atýþmalarýn bir an evvel son bulmasý ümidiyle.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Saygýlar
"Sonunda zengin olduðunuzda, ilk etapta aradýðýnýz þeyin bu olmadýðýný anlayacaksýnýz. Ama bu baþka bir günün konusu." Naval Ravikant
 Bronz Üye

Bronz Üye

ÞÝMDÝ ÝKÝ KERE DÝKKATLÝ OLUN DERÝM
birkaç gönderi öncesine bakarsanýz ,buraya geldiðinden beri onunla ilgili hiçbir paylaþým yapmama raðmen kanatlýlar diyerek sataþtýðýný göreceksiniz .hiç düþündünüzmü neden sataþtýðýný ,söyliyeyim ben tekerine taþ koyup deþifre ettiðim için .bunlar bir yana bu þahýsýn insanlarý burada uyuþturduðun damý inkar edeceksiniz ,inanan kalýr inanmayan gider deyip insanlarý beklentiye soktuðunudamý görmeyeceksiniz ,þeyhim þýhým en sonunda hazret mertebesine ulaþmqya çalýþacak kadar ego manyaðý oldðunudamý görmeyeceksiniz ,avukatlar bir çýkarý olmadan asla savunma yapmaz ,ortak çýkarlarýnýz mý var ,önce sataþýp sonra hakaret yiyince zeytin yaðý gibi üste çýkma çabanýzda þaþýrtýcý ,yapmayýn insanlarý yqanlýþta kalmaya meylettirmeyin ,ben ayaklý borsada üç yýlýmý verdim onun burada yazdýklarýnýn bin katýný yaþayarak öðrenmiþ birisi olarak yazýyorum ,siz neden rahatsýz oldunuz ben size iliþmedimki en kibar deyimle siz kendi iþinize bakýn ,size özel saygýlarýmla .
ben her zaman kahpelik sezdiðimde kaarþýsýnda olmuþumdur ,sahip çýkarak insanlarýn en azýndan birisine baðlý kalmasýný telkin etmiþ oluyorsunuz býrakýn insanlar kendisi araþtýrsýn öðrensin ,þeyhe þýha yolunmasýnlar
Yakýn zamanda bu baþlýða attýðý ilk mesaj ve altýnda sizin cevabýnýz. Baþka bir þey söylememe gerek yok sanýrým.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...02#post6719802
50'ye giden yolda "Bu fiyat hareketleri saðlýklý deðil, sakin olun, dikkatli olun, yanlýþ yapýlýyor" gibi mesajlarý mý uyuþturdu insanlarý? Beklentiye girmek isteyen buraya atacaðý bir "S.a" mesajýna bile beklentiye girer. Önceki mesajýmda ilgili kýsýmlarý okuyabilirsiniz. Bu piyasada olan herkes akýllý olacak, kimsenin dediðiyle hareket etmeyecek, ölçüp biçip kendi karar verecek.
"Ego" ile ilgili kýsým için mesajýnýzdan bold hale getirdiðim kýsmý tekrar okumanýz yetecektir, bununla ilgili bir þey yazmayacaðým.
Dudu abinin "avukatlýðý"ný veya "yalakalýðý"ný yapmýyorum. Önceki mesajýmýn tek sebebi vefa borcu olarak tanýmlanabilir. Kendisinden doðrudan 1 kuruþ almýþlýðým yoktur, yüzyüze hiç görüþmedim. Fakat kendisinden öðrendiklerim sayesinde (kendi çapýmda) çokça para kazandýðým doðrudur. Bu cümle için özel olarak belirtiyorum: Þu ana kadar 1 sefer bile al-sat-tut dememiþtir þahsýma.
Ben sizin yaptýðýnýzý "kahpelik" olarak isimlendirmeyeceðim fakat ben de defalarca yapýlan bir yanlýþ gördüðüm için karþý duruþ sergiliyorum.
Onun demesiyle iþlem yapmayýn, iþin felsefesini öðrenmeye çalýþýn demekle de insanlarýn kendisine baðlanmasýný nasýl telkin ediyorum bilemedimCümlenizin "insanlar kendi araþtýrsýn-öðrensin, bir insana baðlý kalmasýn" kýsmý ise hep söylediðimiz þey zaten.
-------------
Dediðim gibi polemik iþlerini hiç hiç sevmem. Bu konu ile alakalý yeterince vakit harcadým. Daha fazla yazmak gibi bir niyetim yok.
Söylediðim gibi, umarým karþýlýklý atýþmalar sona erer. Umarým uygunsuz içerik daha fazla görmeyiz bu forumda.
Saygýlar
"Sonunda zengin olduðunuzda, ilk etapta aradýðýnýz þeyin bu olmadýðýný anlayacaksýnýz. Ama bu baþka bir günün konusu." Naval Ravikant
 Bronz Üye

Bronz Üye

Arkadaþlar, Hazreti Dudu ifadesini dini açýdan sakýncalýymýþ, günahmýþ gibi deðerlendirmeyelim. Cumhuriyetin ilk yýllarýna kadar kullanýmý yaygýndý sonradan zamanla unutuldu gitti.
Örneðin, Almanya þansölyesi Kral II. Gerthard hazretleri, Ýspanya arþidükü Ramirez Gaonzales Rüçhanus hazretleri veya "ooooo kimler kimler burdaymýþ, Hektaþ sayfasýnýn eski müdavimlerinden serdary hazretleri" gibi gibi.
Hazret Arapça bir sözcük ve tazim, iltifat, yüceltme anlamý içerir, o kiþiye deðer atfeder. Ýkinci anlamý da hazýr bulunan demektir. Sözlüðe bakabilirsiniz.
Hz. Oralet Osman demek veya Hazreti Serdar demek o kiþileri peygamber veya evliya makamýna yüceltmek anlamý deðil de deðer verdiðin, saygýn bi yere konumlandýrdýðýn anlamýna gelir.
Mesela Osmanlýda sýkça kullanýlan ama artýk unutulmuþ bir söz de vardýr; Öküz aleyhisselam.
Araba sürerken ben bunu sýkça kullanýrým aniden önüme kýran ya da sinyal vermeden zýrt diye dönen þöferlere. Aleyhisselam, söylendiði kiþiye selam olsun, esenlik olsun anlamýnda güzel bir sözdür.
Dudu aleyhisselam demenin de mersey aleyhisselam demenin de bir sakýncasý yoktur. Bilgilerinize.
 Altýn Üye

Altýn Üye

Ýnanan kalacak, inanmayan gidecek demek sakýncalý mý? Ben de çok kullanýyorum o lafý ya. Týrstým þimdi SPK baþýma dert açmasýn?
ytd
Yer Ýmleri