az patek aldım çorbalık![]()
az patek aldım çorbalık![]()
TEB Yatırım model portföyünü güncelledi, önemli detaylar var
Portföyden #PETKM çıkarıldı ve yerine #ENKAI dahil edildi.
#ENKAI’de hem iş hacminin büyümesi hem de şirketin güçlü net nakit pozisyonu (piyasa değerinin %69’u) yıl başından bu yana endeksin %17 altında performans gösteren hissenin toparlanmasını sağlayabilir.
#PETKM’de SOCAR rafinerisinin alımının ve Kızıldeniz krizinin etkisi ile marjlarda beklenilen toparlanma ilk tahminlere göre biraz gecikmeli olarak şirketin performansına yansıyor.
Bankacılık sektöründe #YKBNK yerine #GARAN dahil edildi.
İlk çeyrek bilançolardan da anlaşıldığı üzere #GARAN sene boyunca benzerlerine göre daha yüksek ve düzelen spread’lerle desteklenen daha kaliteli bir net kar performansı sergileyebilir.
ISCTR ise daha çok 2025 beklentileri nedeniyle portföyümüzde kalmaya devam ediyor.
İletişim sektöründe #TTKOM yerine #TCELL dahil edildi.
Türk Telekom'un çıkarılma nedeni ilk çeyrek karının Turkcell'e göre zayıf kalma ihtimali
Son olarak,
#KRDMD’de karlılıktaki normalleşme hem demir-çelik marjlarındaki toparlanmanın Çin ekonomisinin zayıflığı nedeniyle uzun sürmesi hem de yatay seyreden USDTRY kuru nedeniyle zorlanıyor.
#ASELS ise beklenilenden daha hızlı büyüyen iş hacmi ve enflasyon muhasebeli bilançolarda kaydettiği reel öz kaynak getirisi (%9) sayesinde yatırımcılara karlı büyüyen bir şirkete yatırım yapma imkanı sunuyor.
Nisan ve Mayıs ayı göstergelerine göre zayıflayan tüketici alım gücüne rağmen tüketici odaklı hisse seçimleri (#BIMAS, #CCOLA, #FROTO, #MGROS, #VESBE) devam etti.
11930 kapattığım longlarin bir kısmını yerine koydum
Adam satış yapmıyor drone ile şirketleri vuruyor sanki
ekgyo gitmezse endeks gider mi?![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Yer İmleri