Sayfa 485/1312 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    satılmayan evlerin fiyatlarının sürekli artması

https://eksisozluk.com/satilmayan-ev...i--6939912?p=1

Cok fazla tok satici var o yuzden fiyatlar gercek yerine dusmuyor. Evin kactan satiliga ciktigi onemli degil kaca satildigi onemli.
    Geçen hafta buraya yazmıştım. Oturduğum sitede 3 ve 5 nci katta iki satılık daire olduğunu ve 8 aydır sadece internetten ilanda olduğunu kapıcı söyledi. Sahipleri kamuda iyi makamlardaymış. Adamlar '' amaç satmak değil ama olurda kelepir bir alıcı çıkarsa iteleriz gider '' diyorlarmış. Semtteki Emlakçılar bırakmış, şimdi sahibinden satılıyormuş.

Bu tip insanlar nedeniyle sürekli bumerang etkisiyle fiyatlar kendini güncelliyor. Sonunda birilerinin canı yanar. Son alanlar uzun yıllar taşıyıcı ( hisseler gibi ) olurlar. Her şeyin makul bir ölçüsü olmalı. Yabancılar piyasayı yükseltmiş olabilir ama, varoşlarda kim yükseltiyor ?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    6 yıl önce 100.000 tl peşinatla alıp 2100 tl kredi ödediğiniz evi 3.5 milyon tl olduysa satar mısınız?
    yerine ne koyacağına bağlı.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    konunun ekonomi ile alakası yok. özellikle büyük şehirlerde , iyi lokasyonda ve / veya büyük arsası olan şehire nispeten uzak fakat inşaat kalitesi yüksek ( göktürk - zekeriyaköy - kemer country - sarıyer ortaköy sahil ve üst hattı - ulus bölgesi - izmir çeşme villaları - bodrum v.b. lüks porejerin olduğu ) yerlerin kemikleşmiş aşağı yukarı 5000 kişi gibi zengin alıcısı vardır. bu kişiler hep aynı ailedendir. git bak markalı lüks konut projelerindeki alıcıların listesine ( sana o listeyi tabii ki göstermezler ) , hep bu 5000 kişilik ailenin büyük çoğunluğu alıcıdır.
    gayrimenkul yatırımında daima akıllı parayla birlikte hareket etmek iyi sonuç verir. Ucuz kelepir buldun diye gidip de X şehrinin ücra köşesinde bir yer alırsan bu pek de akıllı bir yatırım sayılmaz. Daima akıllı parayla birlikte hareket etmeli.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    6 yıl önce 100.000 tl peşinatla alıp 2100 tl kredi ödediğiniz evi 3.5 milyon tl olduysa satar mısınız?
    satabilirsin tabi... o kadar kar etmişsin

daha lüks bölge ve daha lüks bir yaşam seninde hakkın

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    abd 30 yıllık morkıç faizleri 5,25 ile 2009 seviyesine çıktı. gözleri karardı artık.

bizde düşük faiz, tl matbaası tam mesai, baskılanan kurlar sebebiyle dolar emlak fiyatlarına göre ucuz kaldı. dolar/tl 40 civarına gelmesi gerekiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    abd 30 yıllık morkıç faizleri 5,25 ile 2009 seviyesine çıktı. gözleri karardı artık.

bizde düşük faiz, tl matbaası tam mesai, baskılanan kurlar sebebiyle dolar emlak fiyatlarına göre ucuz kaldı. dolar/tl 40 civarına gelmesi gerekiyor.
    2021 Eylül başlarında usd kuru 8,20 TL civarındaydı.Şimdi ise14,67TL. USD kuru yaklaşık olarak 7,5 ayda %80 civarında değer kazanmış. Aynı dönemde TÜFE enflasyonunun 40-42 civarı olduğunu düşünürsek yakın zamanda -anormal gelişmeler olmazsa- 40 TL yı beklemem.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...
    sn cemsoy35, yazınızdan anladığım kadarıyla o bölgeyi iyi biliyorsunuz. Kuşadasında hangi bölgelere yazlık için bakılmalı hangisine bakılmamalı? Didim le kıyaslarsak artılar eksiler nelerdir? Bilgi verirseniz sevirim.

8.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    dolar/tl 40 civarına gelmesi gerekiyor.

Sayfa 485/1312 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •