Originally Posted by
thejackalav.
O günlerde seans odamda dealerım( kulakları çınlasın bıraktı bu işleri at çiftliği işletiyor) ile satıp piyasadan kaçmaya çalışıyoruz, inanamadığımız fiyatlamalar oluşmuş.
Borsa nın adını medya televizyonda duymuş ama işlem yapmamış yatırımcılar geliyor altın ,USD matk bozup hisse almaya çalışıyorlardı.
Altın ons fiyatı 350 USD civarı ,dolar ve mark ise sabır kurdan dolayı stalbildi.
craps, pawnstar, svilengrad
Rahmetli babam da o günlerde tam tersini yapıyordu ama hepsini çıkamadan (tamamını çıkmaya niyeti olduğunu sanmıyorum) piyasalar çöktü. Herkes dolar satarken o almıştı. Yanılmıyorsam 600 civarındaydı...
Fakat dolar 1.700 'lere gelince çıkamadı ve 3.000 olacak diye yıllarca bekledi. O'nu bir türlü ikna edip dolarları sattıramadım. 2004 sonrası oluşan ralliden sadece elinde kalan hisseler ile kazandı...
Rahmetli ölmezden önce doların 3 TL olduğunu 7 yıl sonra gördü...
Dediğiniz gibi bu defaki durum sanki çok daha farklı. Dünya kabuk değiştirirken BIST de bundan nasibini alıyor...
Sanki Türkiye için yeni bir oluşumun temel taşları atılıyor...
Şu anda ekonomik olarak batmış bir Türkiye algısı var ama ben öyle olmadığını düşünüyorum. Her şey sanki daha yeni başlıyor...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri