Sayfa 490/1044 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    Ağalar bi avod
    cizselerde baksaz
    Sağlığın sıhhatin yerinde ise diğerleri nasıl olsa düzelir... İyi olduğuna sevindim...

Ben şu program işine fenâ halde daldım. Gözüm başka bir şeyi görmüyor. Seans bile izlemiyorum...

Senin için AVOD 'u yeni sistemle bir analiz edelim. Bakalım ne diyormuş...?

İlerleyen zamanlarda durumdaki gelişmelerden bizleri de haberdar edersen sistemin işleyip işlemediğini test etmiş oluruz...

- Haftalık ve aylıkta görüntü iyi olmadığı için alıma uygun değil...

- Günlükte ise moment çizgisinin üzerinde kararsız kalmış. Eğer daha fazla düşmez ise ufak bir kıpırdanma yapmaya niyeti var ama çok cılız duruyor...

- Saatlikte ise dolanıp duruyor ama hep boşuna tur atıyor. Ancak günlükçülerin işine yarar... Amacına bağlı...

Tüm ortalamaların altında seyrediyor. Hiçbir umut belirtisi yok...

Ne amaçlı sorduğunu bilemediğim için daha fazla detay yazamıyorum...

Sahibi çevirmediği sürece durum bundan ibaret. Yarın ne olur bilinmez. Şartlar değişmez ve düğmeye basılmaz ise bir süre bu şekilde seyretmesi gerekir...

Veriler 15 dk. gecikmelidir...

[

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Eyvallah Üstadım...

Senin güzel hatırın için grafiği yeniden düzenledim. Mâlum o grafik ilk çalışma örneği idi. Üzerinden epey zaman geçti. Çok fazla değişiklik oldu. En başta da hesaplama yöntemini değiştirdim. Gerçi ben hepsine ulaşabiliyorum ama artık paylaşımlarımı bu son metoda göre yapıyorum. O nedenle şimdi son hâli ile paylaşım yapsam pek doğru olmazdı...

O nedenle ben de önce o zamanki hâlini gösterir şekilde, o zamanki metot ile yeniden paylaştım. Renkler de değişti bu arada...

1. grafik bunu gösteriyor... (Eski hâli...)

2. grafik ise şu an kullandığım hesaplama metodu ile o zamanın yeniden gösterimi (Eskinin yeni metotlu hâli)

3. grafik ise son hâlinin yeni metotlu hâli... (Herşey yeni)

4. grafik ise daha irdeleyici olmak için şu anki durumun eski metotla gösterimi (Şu an, eski metot)

Belki bu vesile ile grafikler üzerinden bakarak hangi metodun (eski/yeni) daha iyi gözlemleyebiliriz...

Yorum çıkaran olursa paylaşırsa faydası hepimize olur. Ben zaten böyle bir çalışmayı yapmayı düşünüyordum ama soru gelince öne alınmış oldu...

NOT: Veriler dünkü kapanışa göredir...

Eline emeğine sağlık üstadım, hisse fiyatlamaları ile karşılaştırıldığında 3. ve 4. tablo daha uyumlu geldi bana özellikle 4.tablo

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Sağlığın sıhhatin yerinde ise diğerleri nasıl olsa düzelir... İyi olduğuna sevindim...

Ben şu program işine fenâ halde daldım. Gözüm başka bir şeyi görmüyor. Seans bile izlemiyorum...

Senin için AVOD 'u yeni sistemle bir analiz edelim. Bakalım ne diyormuş...?

İlerleyen zamanlarda durumdaki gelişmelerden bizleri de haberdar edersen sistemin işleyip işlemediğini test etmiş oluruz...

- Haftalık ve aylıkta görüntü iyi olmadığı için alıma uygun değil...

- Günlükte ise moment çizgisinin üzerinde kararsız kalmış. Eğer daha fazla düşmez ise ufak bir kıpırdanma yapmaya niyeti var ama çok cılız duruyor...

- Saatlikte ise dolanıp duruyor ama hep boşuna tur atıyor. Ancak günlükçülerin işine yarar... Amacına bağlı...

Tüm ortalamaların altında seyrediyor. Hiçbir umut belirtisi yok...

Ne amaçlı sorduğunu bilemediğim için daha fazla detay yazamıyorum...

Sahibi çevirmediği sürece durum bundan ibaret. Yarın ne olur bilinmez. Şartlar değişmez ve düğmeye basılmaz ise bir süre bu şekilde seyretmesi gerekir...

Veriler 15 dk. gecikmelidir...

[
    emeklerine sağlık boğam

bir amacım yok abi
    gizli bir topik izleyici arakadaş dm den yazmış ta
    zamanında bu hisseyi cizmişik bakır falan konuşmuşuk
    sabretmiş iyi kazanmış
    rica etti.. kendin sor ağalara muhakkak bir cevap alırsın
    dedim ama çekinmiş o sebebten şey ettim

tekrar hepinizin emeklerine sağlık
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Eline emeğine sağlık üstadım, hisse fiyatlamaları ile karşılaştırıldığında 3. ve 4. tablo daha uyumlu geldi bana özellikle 4.tablo
    4. grafik, 3. grafiğe göre biraz daha yumuşatılmış görüntüdür. Hesaplama metodu farklıdır ama benzerler...

Trade için 4. grafik geç kalabiliyor. O nedenle ben 3. grafiği kullanıyorum. Hafiften hızlı ama biraz yavaşlatılmış. Yoksa çok daha hızlı işlem yaptıran hâli de vardı da o da çok fazla işleme soktuğu için vazgeçtim...

Senin asıl hoşuna gidecek olan aşağıdaki grafiklerdir ama benin için yavaş kalıyorlar. 1 gün gecikme bâzen çöküşe yakalanmaya neden oluyor. O nedenle bu şekil yavaş olanı kullanmaya korkuyorum ama her zaman elimin altında bir tuş kadar yakın...

Yine yukarıdaki örnekten gidersek, ilk grafik o zamanı gösteriyor. İkinci grafik ise bu zamanı gösteriyor. Hareketler ne kadar da güzel değil mi? Ben buna bayılıyorum ama sakıncalı olduğu durumları gördüğüm için sağlama amaçlı kullanıyorum...

Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    emeklerine sağlık boğam

bir amacım yok abi
    gizli bir topik izleyici arakadaş dm den yazmış ta
    zamanında bu hisseyi cizmişik bakır falan konuşmuşuk
    sabretmiş iyi kazanmış
    rica etti.. kendin sor ağalara muhakkak bir cevap alırsın
    dedim ama çekinmiş o sebebten şey ettim

tekrar hepinizin emeklerine sağlık
    Bir aksilik olmadığı sürece kimseyi cevapsız bırakmamaya gayret ediyoruz. Benim dışımda da güzel paylaşımlar oluyor...

Çekinmeden herkes sorusunu sorabilir...

Artık bir hisseye saatlerce bakıp yorum yapmaya gerek kalmadı. Grafiğe bakıp anında görüyorum. O nedenle hisse sorularına daha hızlı cevap verebilirim...

Test amaçlı ne kadar çok sorulursa ve geri dönüş olursa, sistemi de o derece irdelemiş oluruz. Bir bakmışız işe yaramıyor. Olur mu, olur? ama ben umutluyum. Bu benim jübilem olacak inşaAllah. Tüm geçmişi sileceğim ve bir tek bu şekilde ilerleyeceğim...

6.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    4. grafik, 3. grafiğe göre biraz daha yumuşatılmış görüntüdür. Hesaplama metodu farklıdır ama benzerler...

Trade için 4. grafik geç kalabiliyor. O nedenle ben 3. grafiği kullanıyorum. Hafiften hızlı ama biraz yavaşlatılmış. Yoksa çok daha hızlı işlem yaptıran hâli de vardı da o da çok fazla işleme soktuğu için vazgeçtim...

Senin asıl hoşuna gidecek olan aşağıdaki grafiklerdir ama benin için yavaş kalıyorlar. 1 gün gecikme bâzen çöküşe yakalanmaya neden oluyor. O nedenle bu şekil yavaş olanı kullanmaya korkuyorum ama her zaman elimin altında bir tuş kadar yakın...

Yine yukarıdaki örnekten gidersek, ilk grafik o zamanı gösteriyor. İkinci grafik ise bu zamanı gösteriyor. Hareketler ne kadar da güzel değil mi? Ben buna bayılıyorum ama sakıncalı olduğu durumları gördüğüm için sağlama amaçlı kullanıyorum...

Çok hızlı işlem yapmaya gerek yok zaten bizim için o yüzden bende pek bakmam saatlik günlük graflara akşama daha iyi tabloları incelerim.

Tablo için tavsiyesi olan varsa, yazarsa çok memnun olurum...

Bir defa kodladıktan sonra değiştirmek zor oluyor...!

Buraya kadar olan kısım standart olduğundan doğrudan yazdım ve paylaştım. Fakat bundan sonra özel talepler olabilir. Onları da tabloya ekleyebilmem için vakitlice bildirilmesinde fayda var...

Tabloda en dikkat çeken hisse OYAKC oldu. Baz değerine göre bölge değiştirdi. Zaten bir kaç gündür düşüşten etkilenmiyor...

Yakından tâkibe devam...

8.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Tablo için tavsiyesi olan varsa, yazarsa çok memnun olurum...

Bir defa kodladıktan sonra değiştirmek zor oluyor...!

Buraya kadar olan kısım standart olduğundan doğrudan yazdım ve paylaştım. Fakat bundan sonra özel talepler olabilir. Onları da tabloya ekleyebilmem için vakitlice bildirilmesinde fayda var...

Tabloda en dikkat çeken hisse OYAKC oldu. Baz değerine göre bölge değiştirdi. Zaten bir kaç gündür düşüşten etkilenmiyor...

Yakından tâkibe devam...
    selamlar....
    sanırım tablonun rengi otomatik değişiyor....
    bölgeler döngüyü ifade ettiği için....rakamlar yerine...al-güçlü al-sat-güçlü sat yazılabilir belki....
    aynı şekilde kesişimlerde yapılırsa....
    aldan-güçlüala geçenler gibi süzme yapılabilir...

zaman kısmına, haftalık ve aylıkta eklenebilir belki.... eklenirse base zone kısımları eklenirse...
    aynı anda günlük-haftalık-aylık bölgeler görüleceği için zamanlama için kolaylık sağlar gibi....

eğer bu şekilde olursa.... sadelik için...roc, volume, rate/base, mom/base gibi sayısal verilerin olduğu kısımların gizlenmesi
    anlaşılmasında kolaylık sağlayabilir...

eğer liste bir defa girilmesi gerekiyor ve değişmesi zor ise.... sektörel ayrım...
    aynı anda sektörü görme açısından ve kıyas için daha güzel olabilir gibi....

şimdilik aklıma gelenler....bunlar hocam...
    16.07.2024 - 10.12.2024

Sayfa 490/1044 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •