Görüldüğü üzere yerli almaya hazır. Ancak dün bluumberg tarafından engellendi. Ya bilinçsizce iş bilmezliklerinden yaptılar yada kötü niyet vardı.
Ben ispatlayamam "dün bunlar yüzünden yerli oyuncular alıcı değil satıcı taraftaydı" varsayımımı. Onlarda etkisiz olduklarını ispatlayamazlar. Zaten kafalarıda basmıyor.
Dün asels liderliğinde ufak ufak alımlar başlamıştı. isctr ve diğer büyük kağıtlarada alış gelmişti, %5 e yakın döndüler, sonra bluumbergde bu tür satışlar 2 gün sürer söylemleri başladı ve anında yükselmeye başlayan kağıtlara satış geldi ve tabandan kapadılar.
Denk gelmişte olabilir, bu ihtimalde yüksek ama dediğim gibi kimse ispatlayamaz. Ancak asels daki yukarı giderken satışa geçen büyük oyunculara sorarsak, onlarda doğru cevaplarsa bulabiliriz gerçeği.
---
Bugün kafa dağıtmak için gündüzden dışarı attım kendimi. Mahalledeki pideciye arkadaşla uğradık. pide işletmesinin patronu viop oyuncusu çıktı iyimi.
Adam dün viopda batmış. Detay sormadım, ya tamamen sıfırladı yada paranın çoğunu kaybedince kalan para ile çıktı. Söylediğine göre dün bütün arkadaşları viopda batmışlar.
Söylediğine göre acemide değil, yıllardır borsadayım diyor.
Dün 10 binlerce viop oyuncusunun hayatı kaydı.
İçinizde "kumara giren kaybeder" düşüncesine sahip olan çoktur. "oh olsun" diyenlerinizde çıkar. Size bir şey öğretemem çünki ülke soyulmaya o kadar alışmışki.? Yalana dolana eğriliğe o kadar alışmışki, kimseye bişey öğretemem. Azınlık bir grup biliyor, onlarada öğretmeme ihtiyaç yok.
Dün bluumbergin yukarı dönüşe engel olduğunu varsayarsak. Dünki batan 10 binlerce insanın-ailenin ekmeğini ellerinden aldılar. Hoş bunlar eni sonu batardıda, yinede bluumbergin yaptığını haklı çıkarmaz. Batan aptallığından batar ama suçu işleyenede en ağır cezayı vermek gerekir.
Bu konularda benim düşüncem şudur. Herkesin aptal olmaya, konu hakkında cahil olmaya hakkı vardır. Onlar aptal diye onları soyanı haklı göremezsin. Aptal aptallığının cezasını çeker ancak aptalı soyanda suçunun cezasını çekmek zorundadır. Bir kadın çıplak olarak abaza erkeklerin arasına dalmışsa dur bu örnek hoş değil... Bir dişi serçe abaza erkek serçelerin arasında kuyruk sallayarak dolanıyorsa, o dişi serçe gözü dönmüş erkekler tarafından ablukaya alınır ve sonuç belli. Dişi serçe aptallığının cezasını çeker ama erkek serçede en ağır cezayı almalıdır. Dişi serçe aptal diye erkek serçeyi affedemezsin hemşerim... bu örnek de suçlu yok yaw, olmadı.
İmdi, bir gergedan düşünün. Düşündünüzmü.?
Bu baştan yamuk oldu.
İmdi, yaşlı adam emekli maaşını çekmiş elinde tutarak kalabalıkta yürüyor, dalmış aklı başında değil. Biri kaptı parayı kaçırdı. Yaşlı adam düşüncesizliğinin cezasını çekti para gitti aç. Ama hırsız yakalanırsa en ağır cezayı almalı. Yaşlı adam hatalı diye suçluyu affedemezsin.
Bu örnek idare eder.
Konu neydi.?
10 binlerce kişi viop da battı büyük ihtimalle.
Hisse senedi taşıyan amatörlerdende korku ile mal boşaltanlar çok olmuştur. 100 binlerce kişide ordan zarar etti, kredili oynayanlar ayvayı yedi. Kredili oynadı diye suçlayamazsın, örnekle anlatırsam, bir hipopotam düşünün. Bi dakka, bu konuyu geçmiştim.
---
Yabancılara gelirsek, onlarda suçlanacak bir şey göremedim. Kumpas kurmadılarsa adamlar satıp çıkıyorlar. Bir şey diyemezsinki.
Taban yaptırıp viop da aldılarsa o zaman manipulasyona girer ve ağır ceza gerektirir ama bu kısmını ben bilemem. Benim gördüğüm tayyipe kızıp isyan ettiler.
Geçen yıl 4 büyük düşüş oldu, 3 tanesi silkelemeydi. Bu 3 silkelemeye kızarım çünki manipulasyon. Tuzak kuruldu. Son 2 günki düşüş kadarda değildi geçen yılki silkelemeler ama silkelemeydi. Suçdu.
Düşünce tarzımı anlatabildimmi.? Düştü diye kızmıyorum, tusak amaçlı düşürürlerse kızıyorum. Alanen suç.
Yabancıların bu satışı acaip düşürdü ve korkunçtu ama suç değildi. Çok daha az düşen geçen yılki 3 silkeleme ise suçdu. Suçlular yakalanıp ceza almadılar. Yaptıkları yanlarına kâr kaldı ve ceza almadıkları için yapmaya devam edecekler.
özal ailesi dönemi devlet yolsuzlukları ceza almadığı için katlanarak arttı.
Yer İmleri