Dava fiyatlanmadi diyoruz da banka ya uzatip duracaksa isi, uzlasmaya gitmeyecekse? Uzun bir surec bu.
Dava fiyatlanmadi diyoruz da banka ya uzatip duracaksa isi, uzlasmaya gitmeyecekse? Uzun bir surec bu.
Siyasi bir dava. Siyasi gelişmeler olumlu seyirde. Bu nedenle ilk kez katıl erteleme iste ve sorunsuzca kabul görsün. Muhtemelen s400 nisandan önce netleşecek banka bunu bekliyor olabilir. Ya nisanda aktif hale gelecek yada depoya alınacak. İşin sırrı s400 de aranmalı.
Dow ve avereleri ana belirleyici unsurlardır. Evet rakamlar yüksek şirket değerleri fazla. Kurumlar kendi senetlerini alıyor. Buda fiyatları değerleri artıyor. Dow öncü, diğerleri onun ağzına bakıyor. Bizim için 111 bin gerçekten kritik değer, bu kadar hızlı bir düşüş olmasaydı 111 den kimse etkilenmezdi. Dow sabah yüzde 2-3 daha düştüğünde bizde endeks olarak etkileniriz. Spontane açıklanan faiz faydalı ama piyasa gününde açıklanmadığı için tedirgin oldu. Piyasa çıkış noktası arıyor. Faizin bir panik ve korkudan indirildiğini düşünüyor. Bunu 1-2 gün içinde atlatarak yukarıya döneceğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten faiz başka bir paniği tetikleyecekse o gün bugün değil. Etkinin unutulduğu başka bir gün sert hareketler daha mantıklı olacaktır. 111 bin altı üstü yönü belirleyecek. Bazılarına göre bugünkü tepe değer pulback, düşen onayı. Aşağı yönelişin devam edeceği kanısı hakim. Yaşayıp göreceğiz. Piyasa düşünme ve karar alma fırsatı asla vermeyecek.
Kapitalizm batmaz çünkü yaratıcılık özelliği var, hatta buna creative destruction deniyor yani "yaratıcı yıkım". Bir teori doğru sonuç vermezse her zaman başka teoriler bulunur. Kapitalist sistemde FED'in bilanço genişleme operasyonları (QE'ler) beklenen sonucu vermediyse o zaman MMT (modern monetary theory=modern para teorisi) devreye sokulur. Kapitalizmde her zaman bir alternatif mevcuttur. Bunun ön şartı da gücün merkez bankalarında kalmasıdır yani mevcut sistemde altının sürekli dayak yemesi gerekiyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Mr.Market (piyasa) henüz tam olarak bir sonuca varabilmiş değil. Piyasa dün verdiği mesajda "kral çıplak" demiş olsa bile o mesaj dün içindi. FED'in zamansal açıdan sürpriz bir şekilde açıkladığı 50 baz puanlık indirimin pozitif bir adım mı olduğu yoksa ekonomik küçülme beklentisini karşılamaktan uzak mı kalacağı ile ilgili piyasa muallaktadır şu anda. Ayılar bir taraftan aşağıya doğru, boğalar ise öte taraftan yukarı doğru çekmeye çalışıyor piyasayı. Bu da volatiliteyi artırdığı gibi her 2 yöne doğru ani salınımların da önünü açıyor. İçinde bulunduğumuz konjonktür nedeniyle boğalar bu savaşı kazanacaktır çünkü Kasım ayındaki seçim dolayısıyla Trump boğaların kazanması için elinden geleni ardına koymayacak.
Özetlersem; FED'in faiz indirimleri de dahil olmak üzere Trump'ın alacağı her aksiyon küresel piyasalar için olumlu olacağı gibi TR gibi gelişen ekonomilere de doping etkisi yapacaktır. Piyasadaki volatilite atlatılır atlatılmaz büyük piyasa oyuncuları (hedge fonları, yatırım fonları, risk sermayesi, endowment'lar vs) bu senaryoya odaklanacaklar.
Evet meteorumuz eksik kalmisti, o da gelecek ay dunyani patlatacakmis.
Asteroid warning: NASA tracks a 4KM killer rock on approach - Could end human civilisation
AN ASTEROID capable of ending human civilisation if it hits will approach our planet in April, NASA's asteroid trackers have confirmed.
By Sebastian Kettley
PUBLISHED: 00:26, Wed, Mar 4, 2020 | UPDATED: 01:46, Wed, Mar 4, 2020
https://www.express.co.uk/news/scien...-asteroid-news
Yer İmleri